روز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ یک نوع عفونت ریوی از سوی مقامات بهداشت چین در شهر ووهان، مرکز استان هوبِی چین گزارش شد که منبع آن ویروسی جدید از خانواده کروناویروسها بود. این ویروس اکنون به ایران رسیده است و به گفته وزارت بهداشت تا تاریخ اول اسفند پنج نفر را مبتلا کرده که از آنها دو نفر فوت شدهاند.
ویروس کرونای جدید علت بیماری تنفسیای است که تا کنون نزدیک به ۷۷ هزار نفر در جهان به آن مبتلا شدهاند. ۲۲۴۷ نفر پس از ابتلا به ویروس فوت کردهاند – از جمله چهار نفر در قم، ایران. این ویروس پیش از این در انسان شناسایی نشده بود و منبع انتقال آن از حیوان به انسان بوده است. اما اکنون ویروس تنها از طریق فرد به فرد منتقل میشود.
این مطلب به شکل مختصر و مفید به شما اطلاعات کافی میدهد که چگونه از خودتان در برابر ویروس کرونای جدید و بیماری آن مراقبت کنید.
ویروس کرونای جدید چیست؟
کروناویروسها خانواده بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند باعث بروز بیماریهایی از سرماخوردگی معمولی تا عفونتهای جدیتر ریوی مانند مانند برونشیت، ذاتالریه یا سندروم حاد تنفسی شدید یا همان بیماری سارز شوند.
ویروس جدید کرونا که ابتدا در استان هوبِی چین بررسی و ثبت شد علایمی مشابه با سرماخوردگی و آنفولزا دارد اما در مراحل بعدی موجب عفونت ریوی و مشکلات تنفسی جدیتری میشود. آنچه که در بیشتر بیماران مبتلا به ویروس کرونای جدید دیده میشود عفونت هردو ریه به شکل ذاتالریه است.
ویروس کرونای جدید SARS-CoV-2 و بیماری تنفسیای که ایجاد میکند COVID-19 نامگذاری شده است.
علایم بیماری کرونا COVID-19 چیست؟
علایم ابتلا به ویروس کرونا شبیه به آنفلوانزا و سایر عفونتهای تنفسی است و میتواند شامل این سمپتومها باشد:
- تب
- سردرد و گلودرد
- سرفه
- مشکلات تنفسی از جمله تنگی نفس و درد جداره سینه هنگام نفس کشیدن.
ویروس کرونای جدید میتواند به عفونت ریوی در هردو ریه و یا ذاتالریه، از کار افتادن کلیه، و در برخی موارد، مرگ بیانجامد. شدت بیماری در افراد سالخورده، کسانی که بیماری قلبی، کبدی، کلیوی و ایمنی دارند بیشتر، و احتمال فوت هم بیشتر است.
ویروس چگونه منتقل و پخش میشود؟
ویروسهای کرونا بیشتر از شخص به شخص از طریق تماس نزدیک منتقل میشوند. برای مثال در خانه، محل کار یا مرکز مراقبت بهداشت اگر فردی باشد که به ویروس کرونا مبتلاست و شما با او تماس داشته باشید، احتمال ابتلای شما به ویروس بالاتر میرود.
با اینکه تصور میشود انتقال ویروس ابتدا از حیوان به انسان بوده اکنون ویروس بیشتر از فرد به فرد گسترش مییابد و احتمال انتقال آن از انسان به انسان بیشتر است.
انتقال ویروس کرونای جدید از همه این راهها ممکن است:
۱ – تماس نزدیک فرد به فرد ـ در حد دو متر فاصله تماس نزدیک محسوب میشود؛
۲- از طریق تماس با قطرات تنفسی در هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده به ویروس ـ این قطرات میتوانند وارد دهان یا بینی افرادی که در همان نزدیکی هستند بشوند یا در ریهها استنشاق شوند و ویروس را منتقل کنند؛
۳- تماس با سطوح یا اشیاء آلوده به ویروس ـ فرد با لمس یک سطح یا شیء که ویروس روی آن نشسته میتواند آلوده شود.
البته برای ابتلا به ویروس از روش تماس با سطوح آلوده فرد باید پس لمس کردن سطح، ویروس را با دستانش به دهان، بینی یا چشمان خود برساند. تصور نمیشود این اصلیترین شیوه انتشار ویروس باشد.
چه مدت طول میکشد تا پس از انتقال ویروس بیماری ایجاد شود؟
با توجه به دادههایی که تا کنون منتشر شده دوره نهفتگی ویروس جدید کرونا بین دو تا ۱۴ روز است. میانگینی که با توجه به دادههای چین به دست آمده سه تا پنج روز است. یعنی بیشتر بیماران پس از سه تا پنج روز که ویروس به بدنشان وارد شود، به علایم بیماری دچار میشوند.
با توجه به اینکه این ویروس نوظهور است این دادهها میتواند تغییر کند. بیشتر کشورها به شهروندانی که به مناطق آلوده سفر کردهاند توصیه میکنند که ۱۴ روز به شکل ایزوله در خانههایشان بمانند تا مطمئن شوند که علایم بیماری ندارند.
چگونه از خود در برابر ویروس کرونای جدید محافظت کنید؟
با انجام این اقدامات شما خود را در برابر بسیاری از ویروسهای تنفسی از جمله ویروس کرونای جدید حفاظت خواهید کرد:
۱- میزان قرارگیری در معرض ویروس را کاهش دهید. به مراکز عمومی تا زمانی که ناچار نیستید نروید؛
۲- دستهای خود را مرتب با آب و صابون یا تمیزکنندههای الکلی بشویید؛
۳- روی آستین خود عطسه یا سرفه کنید؛
۴- از لمس چشمها، بینی یا دهان خود پرهیز کنید؛
۵- از تماس با افرادی که بیمار هستند پرهیز کنید؛
۶- اگر بیمار هستید در خانه بمانید.
اگر در منطقه آلوده به کرونا زندگی میکنید یا قرار است به چنین منطقهای سفر کنید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
۱- از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند خودداری کنید؛
۲- از تماس با چشم، بینی و دهان خودداری کنید؛
۳- دستهای خود را مدام با آب و صابون بشویید. حتما صابون را حداقل ۲۰ ثانیه در دستتان نگه دارید؛
۴- اگر از ضدعفونی کننده دست حاوی الکل استفاده کنید اطمینان حاصل کنید که حداقل ۶۰ درصد آن الکل است؛
۵- از رفتن به مناطق عمومی پر جمعیت صرف نظر کنید؛
۶- از رفتن به مناطق دارای خطر بالای انتقال ویروسهای تنفسی مانند بازارهای دام و ماکیان تازه و یا جاهایی که در آنجا حیوانها ذبح میشوند، پرهیز کنید؛
۷- از تماس با حیوانات زنده و یا مرده از جمله خوکها، مرغها، اردکها و پرندگان وحشی پرهیز کنید؛
۸- از دست زدن به سطوح دارای قطرات یا ترشحات حیوانی و انسانی پرهیز کنید و در لحظه بازگشت به خانه دست خود را با آب و صابون ۲۰ ثانیه بشویید.
چه زمان به بیمارستان رجوع کنیم؟
اگر حال عمومی شما از یک سرماخوردگی معمولی وخیمتر است ــ به عنوان نمونه تب دارید، سرفه میکنید و به سختی نفس میکشید ــ بهتر است که با واحدهای سلامت محلی تماس بگیرید و اطلاعات لازم را برای رجوع به مراکز درمانی کسب کنید.
اگر حال عمومی شما از یک سرماخوردگی ساده وخیمتر است و به یکی از مناطقی که وجود ویروس کرونا در آنجا ثبت شده سفر کردهاید بهتر است که با مراکز درمانی تماس بگیرید و اطلاعات دقیق سفر و علایمتان را در اختیار آنها بگذارید.
از منطقه عفونی میآیم، چه کنم؟
اگر در ناحیهای زندگی میکنید که ابتلا به ویروس کرونای جدید ثبت شده و تعداد آن قبل توجه است، رفت و آمدها به فضاهای عمومی را محدود کنید. از دستورات پیشگیری پیروی کنید. اگر احساس کردید که علایم در شما ایجاد شده، خود را ایزوله کنید و با درمانگران محلی تماس بگیرید.
اگر از از سفر به مناطق مبتلا به ویروس کرونا باز میگردید، ممکن است لازم باشد خود را به مدت ۱۴ روز ایزوله کنید. شما ممکن است که در طول سفرها در معرض ویروس کرونای جدید قرار گرفته باشید و ماندن در خانه و محدود کردن تماس با دیگران میتواند به جلوگیری از انتشار بیشتر این ویروس کمک کند. اگر پس از سفر دچار علایم بیماری شدید با درمانگران محلی تماس بگیرید. اگر نشانهها در شما حاکی از ابتلا به ویروس کرونای جدید باشد شاید لازم باشد که در یک واحد نگهداری از بیماران عفونی در بیمارستان بستری شوید.
احتمال گسترش چه زمانی بالاست؟
افراد زمانی که حالشان وخیم است، به شدت سرفه میکنند، یا مشکلات تنفسی دارند بیشترین احتمال را دارد که ویروس را به فرد دیگری منتقل کنند.
این که این ویروس چقدر مسری است و چه زمانی سرایت آن بیشتر است را هنوز کسی دقیق نمیداند. این بیماری نوظهور است و اطلاعات بیشتری در مورد قابلیت و سرعت انتقال آن باید با بررسی دادهها پیدا شود. شدت انتقال ویروس در چین مثلا قابل مقایسه با ایالات متحده آمریکا نیست اما شاخصهای زیادی درگیر هستند و هنوز پاسخ قطعیای در مورد میزان قدرت گسترش ویروس وجود ندارد.
آیا ماسک فایدهای دارد؟
ماسک گذاشتن اکنون در بیشتر استانهای چین اجباری شده است. با این حال ماسک تنها یک راه مراقبت نسبی در برابر ویروس کرونای جدید است. همه انواع ماسکها لزوما نمیتوانند مقابل ذرات بسیار کوچک کروناویروس را بگیرند.
ماسکی که در بیشتر داروخانهها یافت میشود ماسک جراحی است – از جنس الیاف پارچهای است و با کش به دور گوش بسته میشود. این ماسک کمک میکند که استنشاق ذرات سرفه و عطسه فرد بیمار کمتر شود اما کماکان ویروسهای کوچک کرونا اگر نزدیک فرد باشند میتوانند از الیاف ماسک عبور کنند یا از کنارههای ماسک وارد دستگاه تنفسی فرد بشوند یا بر چشمان فرد بشینند. این ماسکها همچنین تنها برای دو ساعت فایده دارند. بعد از دو ساعت باید از ماسکی جدید استفاده کرد. با این حال همین که ماسک مقابل دست زدن ناخودآگاه فرد به دهان و بینی را میگیرد، خودش کمک بزرگی است.
نوع دیگری از ماسکهای فیلتردار که با شماره N95 شناخته میشوند در جلوگیری از انتقال ویروس موفقتر هستند. این ماسکها مجهز به دستگاه فیلتر هوا هستند؛ همه چیز قبل از وارد شدن به دستگاه تنفسی شما باید از این فیلتر عبور کند. این فیلر قابلیت این را دارد که حداقل ۹۵٪ از ذرات بزرگتر از ۰,۳ میکرون را بازدارد. این شامل بیشتر ویروسها هم میشود. با این حال پوشیدن این ماسکها کار آسانی نیست و فرد باید برای درست پوشیدن این ماسکها آموزش ببیند.
اگر در منطقهای زندگی میکنید که احتمال ابتلا به ویروس بالاست بهتر است هم از ماسک استفاده کنید و هم از عینکهای مخصوص آزمایشگاه که ورود ویروس به سطح چشمان شما را هم محدود میکنند.
آیا درمانی برای ویروس کرونای جدید وجود دارد؟
هیچ درمان مشخصی برای ویروس کرونا جدید وجود ندارد. واکسنی هم که انسان را در برابر ویروسهای کرونا محافظت کند وجود ندارد. بیشتر افراد مبتلا به بیماریCOVID-19 پس از پایان دوره بیماری خودشان خوب میشوند.
در زمانی که بیمار هستید باید:
- مایعات زیاد بنوشید؛
- تا حد امکان استراحت کنید و بخوابید؛
- برای درمان گلو درد یا سرفه، از یک دستگاه مرطوب کننده یا دوش آبگرم استفاده کنید.
اگر حال شما وخیم شد ــ به ویژه اگر مشکلات تنفسی داشتید ــ با مراکز درمانی تماس بگیرید تا تست بیماری کرونا را انجام بدهید.
چین یک دروه آزمایشی از داروهای ضدویروسی ابولا و ایدز را آغاز کرده است اما نتیجه هنوز مشخص نیست.
اگر احتمال بدهم مبتلا به ویروس کرونا هستم، راه تست کردن هست؟
احتمال ابتلا به ویروس برای کسانی که در تماس با کسی نبودهاند که بیمار است، کم است. بیشتر کشورها با توجه به علایم بیماری در فرد، سابقه سفر و یا زندگی او در منطقهای آلوده، وخامت عفونت ریوی، عکسهای پرتونگاریشده از ریه به این نتیجه میرسند که آیا فرد را باید برای کرونا آزمایش کنند یا نه.
اگر در معرض تماس نزدیک افرادی که آلوده هستند نبودهاید، احتمال ابتلای شما به ویروس کم است. احتمال اینکه تیم درمانی شما را برای یافتن ویروس کرونای جدید تست کنند هم کم است.
اما تست برای وروس کرونا جدید موجود است. امنترین روش نمونهبرداری از سطح بینی و گلو با استفاده از سواب پنبهای است. سپس این سواب پنبهای را در کیتهایی که مخصوص انتقال ام بیماریهای عفونی است به آزمایشگاه میبرند. در آزمایشگاه از دستگاهی استفاده میشود که نام آن PCR است و کار آن تکثیر دادههای ژنتیکی ویروس است. این دستگاه یک ملکول RNA داخل ویروس بر سواب پنبهای را میگیرد و بارها و بارها از روی آن کپی میکند و آن را تکثیر میکند که بتواند تشخیص بدهد که که با چه ویروسی طرف است.
البته تست کردن کار آسانی نیست. کیتهای تستهای ویروس کرونا همیشه دقیق عمل نمیکنند. اینکه درست نمونهبرداری کرده باشند و نمونه را در چند ساعت به آزمایشگاه برسانند هم مهم است. برای همه اینهاست که جامعه درمانگران معمولا اول از روشهای دیگر مانند بررسی سمپتومها و تاریخچه بیماری در فرد سعی میکنند به نتیجه برسند و اگر کسی واجد شرایط بود کار به نمونهبرداری با سواب پنبهای میرسد.
پانویس:
منبع ما در تهیه این گزارش، دادههای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در ایالات متحده آمریکا و وزارت بهداشت استان انتاریو کانادا در مورد ویروس کرونای جدید است.
با سلام
در قوانین سازمان بین المللی در حیطه چنین حوادثی که تمام کشورها و مردم را در خطر میگذارد ٬ماسک بعنوان ابزاری که جزو وظائف دولتهاست ٬ باید مجانی و بدون هزینه در اختیار شهروندان قرار گیرد.این قانون بعد از طاعونی که در اروپا اغاز قرن نوزدم میلادی شیوع پیدا کرد ٬به ثبت رسید گویا.
حدس بزنیم چه سرمایه ئی شرکت های سازنده این وسیله ٬ به جیب زده و میزنند و خواهند زد!
از این طرف و ان طرف بگوش میرسد که این میکروب جنگی ست میان قدرتهای چین و ایالات متحده.وقتی ۴۰ سال قبل با یک کرم مالیدنی برای درد کمر مرحوم طالقانی ٬صدای ان بزرگمرد را خاموش میکنند٬وقتی با پیشرفت تکنولوژی امروز مکالمات تلفنی روسای جمهوری کشورهای اروپائی را شنود میکنند و اینهمه در عرصه داروهای طبی / شیمیائی پیشرفت شده که به گفته سنودر ..جوانی که در استخدام ان اس ا بود و به هنک کنگ مهاجرت کرد و در اولین مصاحبه اش گفت :
ما نمیدانیم که انها چقدر میدانند!!
وقتی تا بدین درجه تکنولوژی پیشرفت کرده است ٬ساختن یک ویروس برای روزگار ملتی را سیاه کردن ٬باور کردنی ست..جمعیت کره زمین بگفته کارشناسان خودشان در حال گذشتن از مرز طبیعی ان است.
درست همین است امروز و کردار قدرتهای جهان..رسم است میگویند:
حتی کارمندان رده های بالای ان اس ا نیز بدرستی پیشرفت تکنیک و تکنولوژی در حیطه های مختلف را نمیدانند! عالم بی در و پیکری شده که هیچگونه امنیتی برای انسان و این کره خاکی نمانده.یک مشت اقلیت جهان را در اختیار گرفته ..فرمان این کشتی در دست و میرانند…تا به کجا باید رفت و عاقبت کار انسان و این کره خاکی ٬چیست ..بقول مادران ما : خدا میداند پسرم !!!
گفته شده از سال ۲۳۲۸ یعنی حدود ..۳۲۶ سال دیگر کره زمین دیگر قابل سکونت ٬ نخواهد بود.البته اگر هیچ تحول اساسی در روند امروز ٬صورت نگیرد.سرمایه داری کره زمین و هستی انسان را به نابودی و ویرانی میکشاند
جنبش وال استریت موقعیت بسیار مناسبی بود برای پیوستن تمام دلسوزان جهان بدان جنبش ..میتوان حدس زد اسکاندیناوی اروپا و شرق ٬ خاورمیانه نیز بسرعت دست اتحاد میدادند و ملحق میشدند..شاید تغیر عمده ای صورت میگرفت..اگر ..اگر..است .باری…احتمال داده شده که این ویروس را ایالات متحده به چین فرستاده برای نشاندن سرمایه داری چین.
گزارشی دیروز میخواند از اینکه ۲۶۸ شرکت تجاری در تمام اسکاندیناوی از زمان پخش این ویروس درهایشان را بسته و به کشورهای خود بازگشته اند تا اینده چه باشد و چه شود؟!
در همین کوتاه مدت چین بسیار بسیار سرمایه از دست داده است…راستش را بخواهیم از این دست حربه ها بسیار کم خرج تر است از جاسوسی و دیگر روش ها نیست؟
چین قدرتمند در حال باختن است بازی را !
عباس مطلق / 23 February 2020
چگونه ؟
به قم نرویم و با کسانی که به قم میروند نزدیک نشویم بویژه سوی آخوند و حزب الهی نرویم!
دری که بگفته آخوندها در قم رو به بهشت باز بود، روشن شد که رو به جهنم باز است. آن ساده لوحانی که باور کردنده بودند وو در آنجا مردند اکنون هر جا باشند در بهشت نیستند.
شهروند درجه سه / 23 February 2020
آیت الله طالقانی برای ما, بخاطر مخالفتش با بهشتی, “بزرگمرد” معرفی شد, اما اگر کمی دقت به خرج می دادیم و آثار او را نیز با دقت می خواندیم, می دیدیم که آیت الله طالقانی نیز با اصل “ولایت فقیه” کاملا موافق بود و هیچ اشکال اساسی با نظام جمهوری اسلامی نداشت.
بدین معنا که اگر امروز او نیز زنده بود یا در جناح “اصلاح طلبان” قرار داشت, و یا در بهترین حالت “پدر معنوی” مجاهدین می شد و مبلغ “جمهوری دمکراتیک اسلامی.”
که به زبان عامیانه خودمان فقط پالانش عوض می شد!
تمامی این نظریه های توطئه در مورد ویروس کرونا نیز هیچ نیست جز چرندیات محض, با اضافه کردن مقداری تئوری های ارتجاعی مالتوس در مورد رشد جمعیت.
نشریه “واشنگتون تایمز” (که پولش از جناح های مافوق دست راستی در کرهء جنوبی تامین می شود, و از مبلغین پر و پا قرص مجاهدین خودمان است ) در “گزارشی” مدعی شده است که ویروس کرونا محصول یک آزمایشگاه جنگهای میکروبی نزدیک شهر ووهان می باشد , که اشتباها و به خاطر سهل انگاری کارکنان آزمایشگاه خارج شده و کار, کار خود چینی هاست.
بلندگوهای تبلیغاتی روسیه نیز مدعی اند که کار, کار آمریکاست و ….
مش قاسم نیز برای شما می تواند اثبات کند که کار, کار اینگلیسی هاست.
اما عقل سلیم می گوید که کار, کار رشد سریع و بی حساب کتاب جامعه ای چین, و فرمانراویی یک بوروکراسی به غایت فاسد و مستبد است.
برخی از کنشگران محیط زیستی نیز اشاره دارند که ما در حقیقت امر برای اولین بار با طاعونی اقلیمی روبرو شده ایم, و بحران محیط زیست جهانی پس از این می تواند خود را بیشتر و بیشتر در شکل و فرم چنین طاعون های اقلیمی نشان دهد.
تا زمانی که نظام سرمایه داری جهانی بر اساس اصل سود آوری (و آنهم سود آوری های کوتاه مدت) بدون در نظر گرفتن پی آمدها و عواقب فرایند های سود آوری حرکت می کند, و تا زمانی که برخورد نسل بشر به طبیعت و دیگر جانداران برخوردی ابزار گرایانه است, طاعون های اقلیمی بیشتر و بیشتر را خواهیم دید.
امیرمختار کریمپور شیرازی / 24 February 2020
با سلام به هممیهنان گرامی…
امروز مردم به مسائل زیادی اگاهی دارند که نشانه مقالات علمی ٬ فلسفی ٬ ادبی و سیاسی بسیاری ست که در این ۴۱ ساله به ویژه در خارج از کشور ٬ ازاد و بدون سانسور ٬ منتشر گردیده اند.این اگاهی تنها مقوله های روشن فکرانه را در بر نمیگیرند ٬ بلکه شامل دانش و تکنولوژی روز نیز میشوند.حتی ان چیزهائی که به ما بصیرت عمیق نظری میدهند و بطور شگفت انگیزی این دنیا را به ما تفهیم میکنند و حکایات و اسطوره های مذهبی را به تردید میکشند ٬ مانند مسائل اتمی ٬ کیهانی بیولوژیکی و نظائر اینها ٬نیز میدان کنجکاوی های ما را گسترده تر ساخته اند.
با این وجود باید تصدیق کرد که اندازه ندانی ما بدون مرز و غالبآ بیدارانه است!!
پیشرفت های امروز جهان و بدست انسان به ما وسعت نظر دیگری بخشیده اند و داده اند. وسعتی که سابقه تاریخی ندارد.به همین جهت اندیشه و روش سقراط در باره مسیر انسان بسوی تمدن والای انسانی و اخلاقی ٬به مسیر دیگری افتاده است.
شاید بتوان گفت که انسان قربانی ٬ من ٬ منه خویش و سخت ترین دشمن خود شد.در واقع بجای گوش به قوانین طبیعت و احترام به او ٬سعی در مهار طبیعت جهت منافع مادی خود.امروز نام سرمایه داری ٬امپریالیسم ٬مالکیت شخصی ٬ نامیده میشود.به مرور زمان دایره ثروت تنگتر و تنگتر شد که شکل امروز ان یک گروه بسیار اقلیت اند که بیش از ۷۸ درصد منابع و ثروت زمینی را در اختیار دارند.فراورده ها و نیازمندی های انسان امروز را نیز ٬تولید میکنند.
انسان بجای پیمودن مسیر درست و واقعی رسیدن به تمدن والای انسانی و اخلاق انسانی ٬میبینیم که امروز به کجا رسیده است و در کدام مسیری در حرکت است.
( در اثار فلاسفه کهن باستانی در این مورد بسیار بسیار گفته و نوشته شده است )
کشتی انسان به گل نشسته است.اخلاق ٬ فروتنی ٬کردار و مرام و زبان انسان امروز ٬اشکار ترین ادعای این گفته است. در یک معنی انسان هنوز لایق نام ٬ انسان ٬ را ندارد . انسان هنوز نیمه وحشی ست .در یکی از موزه های مشهور اسکاندیناوی ٬روی زمین مقابل درب بزرگ ورودی ٬ ائینه ئی نصب شده است که بروی ان نوشته شده : خطرناک ترین حیوان روی زمین!…ادمی این را میخواند و به خود در ائینه نگاه میکند و داخل میشود!!
نه تنها در میان ما ایرانیان ٬بلکه کلآ در کشورهای اسلامی ٬ ملتهائی که طی قرنها متآثر از فرهنگ و تعصبات ٬ تعصبات به انبوه خرافات دینی بوده اند ٬ بخوبی اشکار است…روابط انسانی و اخلاقی معمولآ در میان چنین ملتهائی بجز خویشاوندان و نزدیکان٬ عمومآ مردم نسبت به یکدیگر تواضع و مهر و دوستی ٬محبت همنوع دوستی ندارند.درمیان اقوام و مذاهب دیگر نیز با اشکال مختلفی ٬به چشم میخورد و هست!
چه مسلمان ٬ چه مسیحی یا یهودی و هندو و بودائی..امروز دیگر ماهیت به زیر مادیات ٬کشیده شده است.
به گفته کنسیوس ٬فیلسوف چین باستان :
زمانی که تجملات و مادیات اخلاق را به زیر خود منتقل کند٬تباهی انسان ٬اغاز میشود!
امروز گفته او کاملآ درست از اب درامده.
به همین دلیل ما ایرانیان متآثر از همین فرهنگ غیر ۱۴۰۰ ساله پیشین ٬ دارای گنجی از مقدسات شده ایم ٬ هستیم و این مقدسات تصورات ایستا هستند که در ما نهادینه شده اند.و ما دیورانه وار از این بتها و مقدسات ٬حمایت میکنیم.شما ببینید امروز این مهملات و بت پرستی های بیمارگونه را ما هر روز نمیبینیم؟
اگر باور ندارید٬ به این گونه تصورات ایراد بگیرید٬ نظر خویش را ابراز دارید هرچه باشد ٬ مثلآ ایده جامعه مدنی ٬میکروب و ویروس کرونا ٬ به رهبر ٬ دین ٬شاه ٬ به مصدق ٬ به امام وووو . انوقت خواهید دید که مانند مور و ملخ به شما حمله ور میشوند. قدرت کلام را از شما میگیرند..چرا؟ زیرا به مقدساتشان توهین شده است.نطر دیگری ابراز گردیده!!
ما ایرانیان ٬ همه مجنونیم. مگر مجنون چه معنائی دارد؟ مگر یک دیوانه بدبخت که تصور میکند خداست ٬ ناپلئون٬ امپراتور روم است ٬ روح مقدس است و.ووو با انکه گرفتار تصوری ست ایستا و متعصبانه٬ فرقی دارد؟ او هم اسیر یک تصور ایتسا ست.
این همان حکومتی ست که تحصیل کرده گان ٬ روشن به اصطلاح فکران ٬ ملیون و مذهبیون ٬ میخواستند به ارمغان بیاورند..میخواستند ازادی و حکومت قانون بیاورند..برقرار کنند..میخواستند تهذیب اخلاق کنند..امروز فحشاء دزدی ٬ بی قانونی ٬ اعتیاد ٬کشتار ازادی خواهان و معترضان..وووو بیداد میکند.
بقالی در تهران به یکی از همین اقایان ( مهندسی )که برای دیدار به ایران امده بود گفت:
/ ما دنبال شما تحصیل کرده ها امدیم و به این روز افتادیم و شما همه در رفته اید؟؟!!
این یک اثر حزن انگیز تاریخی ست و نه یک جمله.
مابین ما ایرانیان قبل از اسقرار حکومت اسلامی ٬پیوندی بود..همه کسانی که امروز مانند بنده در مرز ۷۰ سالگی هستند بیاد دارند و داریم.در میان طبقه کارگر و دهقان و کشاورز و فقیر ٬ مردمان عادی مانند بنده..محبتی بود..دوستی معنائی داشت.ادم اگر غربیه ئی را میدید انگار که سالهاست یکدیگر را میشناسند٬بدو مهر میورزید و لقمه نانی را قسمت میکرد..انچه بود معرفت و محبت بین ما ایرانیان خالصانه بود ٬اعم از اشنائی قبلی یا هموطنی ..اما امروز ما یکدیگر را نمیشناسیم نمیدانیم کجا هستیم و چه روزگاری را سپری میکنیم..اما در همین عرصه نت گفتگوها و نوشته های هممیهنان مان را ببینیم…سراسر کینه ورزی٬تعنه و توشه٬ اهانت مستقیم ٬بغض و کینه ٬تنفر و عصبی..و تمام اینها هدیه های یک نظام دینی ست که با دست بزرگان ما٬ نسل جوان انروز..بر پا شد…
ایران و ایرانی تباه شده است .چین ٬ روسیه ٬ کفتار پیر : انگلستان ٬ امریکا..هر کدام از این گرگ های وحشی گوشه ئی از این خانه را دریده اند و به دهان دارند…اعتمادشان بیش از صد در صد است به اینکه ما ٬ایرانیان هرگز نخواهیم توانست دست در دست همدیگر دهیم و خانه امان را از زیر چکمه سیاه اشغالگر و غارتگر ٬نجات دهیم .ادم از خود میپرسد چرا؟
چه شد که ایرانیان اینهمه از هم دوریم؟
اگر بنده نظرم را نسبت به یک مقوله نوشته ام و اشتباه و غلط است..ایا راه راهنمائی من این است ٬ با چنین زبان تند و کینه ورزانه ئی ست؟
من چرندیات نوشته ام ..قبول دارم بنده شاگرد و مخلص شما هستم هموطن گرامیم…اما ایا راه محبت امیز تری سراغ نداشتید تا مرا یاری دهید در فهم درستی؟
تصدق همگی .
عباس مطلق
عباس مطلق / 24 February 2020
سردبیر محترم این دومی بدون اشکال است .پیری ست و گنگی و گیجی..چه توان کرد..شما به بزرگواری خود ببخشید این حقیر را .ممنونم اقا
عباس مطلق
عباس مطلق / 24 February 2020