نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که روسیه روز پنج‌شنبه یکم آذر / ۲۱ نوامبر در حمله‌ای به شهر دنیپرو از یک موشک بالستیک قاره‌پیما (ICBM) استفاده کرده است.

در صورت تأیید این خبر، این اولین باری است که روسیه در این جنگ از چنین سلاح قدرتمند و هسته‌ای‌ قابلی که برد آن به هزاران کیلومتر می‌رسد، استفاده می‌کند.

موشک‌های بالستیک قاره‌پیما به‌طور خاص برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی شده‌اند، اما اوکراین اعلام نکرده است که این موشک حامل کلاهک هسته‌ای بوده است.

حمله موشکی روسیه پس از آن صورت گرفت که اوکراین این هفته از موشک‌های آمریکایی و بریتانیایی برای حمله به اهدافی در داخل روسیه استفاده کرد. مسکو پیش‌تر هشدار داده بود که چنین اقداماتی را تشدید جدی در جنگ ۳۳ ماهه می‌داند.

روسیه بلافاصله به این بیانیه نیروی هوایی اوکراین واکنش نشان نداد.

سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه می‌گوید نمی‌تواند تأیید کند روسیه از موشک بالستیک قاره‌پیما در حمله به اوکراین استفاده کرده است، اما اگر این گزارش‌ها درست باشد، این اقدام یک تشدید جدی خواهد بود و «اگر تأیید شود، به شکلی متناسب واکنش نشان خواهیم داد».

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که این موشک به اهدافی از جمله تأسیسات صنعتی و زیرساخت‌های حیاتی در شهر دنیپرو خورده است.

Ad placeholder

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علاوه بر این موشک، روسیه یک موشک هایپرسونیک کینژال و هفت موشک کروز Kh-101 شلیک کرد که نیروهای اوکراینی شش مورد از آن‌ها را ساقط کردند.

تنش‌ها در این هفته افزایش یافته است، چرا که هزارمین روز جنگ نیز پشت سر گذاشته شد.

خبرنگاران جنگی روس در تلگرام و برخی منابع رسمی ناشناس گزارش دادند که اوکراین با استفاده از موشک‌های کروز استورم شدو (Storm Shadow) ساخت بریتانیا به منطقه کورسک در داخل خاک روسیه حمله کرده است.

اوکراین همچنین روز سه‌شنبه، پس از صدور مجوز از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، با موشک‌های ATACMS ساخت آمریکا به داخل خاک روسیه حمله کرد.

مسکو بارها اعلام کرده که استفاده از تسلیحات غربی برای حمله به خاک روسیه را تشدید بزرگ در جنگ خواهد دانست. از سوی دیگر، کی‌یف تأکید کرده که برای دفاع از خود و حمله به پایگاه‌های پشتیبانی روسیه در پشت جبهه، به این توانایی نیاز دارد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز سه‌شنبه ۲۹ آبان / ۱۹ نوامبر فرمانی را امضا کرد که به موجب آن، مسکو از این پس اجازه خواهد داشت تا از تسلیحات هسته‌ای خود علیه یک کشور غیرهسته‌ای استفاده کند، به شرط اینکه آن کشور از حمایت قدرت‌های هسته‌ای برخوردار باشد.