به‌دنبال شیوع ویروس کووید ۱۹ (موسوم به کرونا) در ایران، کشورهای همسایه از جمله ترکیه، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان عبور و مرور از مرز با ایران را به صورت موقت مسدود کردند. برخی از کشورها از جمله گرجستان نیز تا اطلاع ثانوی به مسافران هوایی ایران اجازه پرواز به این کشور را نخواهند داد.

نیروهای پلیس کویت در فرودگاه شیخ سعد شهر کویت – بسیاری از کشورها از جمله کویت از روزهای گذشته مسافران ورودی از ایران را به ظن ابتلا به ویروس کووید ۱۹ (موسوم به کرونا)، قرنطینه کرده‌اند. (عکس از YASSER AL-ZAYYAT / AFP)

خبرگزاری آناتولی، یکشنبه ۴ اسفند/۲۳ فوریه به نقل از فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد ترکیه برای جلوگیری از ورود ویروس کووید ۱۹ یا کرونا به این کشور، تصمیم گرفته است دروازه‌های مرزی خود با ایران را به‌صورت موقت ببندد. براساس گزارش‌ها ترکیه عبور و مرور ایرانیان از گذرگاه کاپی‌کوی در شرق استان وان را که بزرگترین گذرگاه این کشور با ایران است و همچنین از مرز اسکندر در استان حکاری، مسدود کرده است.

ترکیه همچنین اعلام کرده است تمام پروازها از مبدا ایران را از ساعت ۲۰ یکشنبه به صورت یکطرفه متوقف خواهد کرد. براساس اعلام وزیر بهداشت ترکیه، این کشور در دو روز گذشته و با بالارفتن آمار شیوع ویروس کووید ۱۹ در ایران، از ورود ۸ ایرانی به‌دلیل وجود نشانه‌های ابتلا به کرونا جلوگیری کرده است.

در ارمنستان هم ادمون ماروکیان، نماینده مجلس ملی این کشور یکشنبه خواستار توقف پروازهای ایران-ارمنستان شد. به نوشته خبرگزاری ارمن پرس، ماروکیان اعلام کرد: «بستن مرز ارمنستان و ایران و توقف پروازهای ایران-ارمنستان تا زمان مهار کرونا ویروس در ایران ضروری است».

وبسایت همشهری آنلاین نیز براساس اظهارات تورگردانان در ایران نوشت : که سفارت ارمنستان در حال خارج کردن اتباع خود از ایران  به دلیل شیوع بیماری کرونا است.

رسانه‌های پاکستانی نیز از از بسته‌شدن مرزهای پاکستان با ایران خبر داده‌اند. میر ضیاء الله لانگو، وزیر ایالت بلوچستان پاکستان یکشنبه اعلام کرد: مرزهای ایران با پاکستان در ایالت بلوچستان «به‌خاطر تهدید ویروس کرونا» به صورت موقت بسته خواهد شد. بلوچستان سفر زمینی زائران پاکستانی به ایران را نیز ممنوع اعلام کرده است.

در ادامه خبرگزاری مهر نیز به نقل از امید جهانخواه، ناظر گمرکات خراسان رضوی و مدیرکل گمرک مشهد، از بسته شدن مرز ترکمنستان با ایران خبر داد.  جهانخواه در بخشنامه‌ای به کلیات گمرکات کشور اعلام کرد که مرز ترکمنستان با ایران بسته شده و ترکمستان به کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی از سوی ایران، اجازه ورود نداده است.

دفتر شورای امنیت‌ملی افغانستان هم یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا هر نوع رفت و آمد هوایی و زمینی با ایران موقتاً متوقف شده است. در این بیانیه آمده است برای جلوگیری از شیوع کرونا در افغانستان، واردات مرغ و تخم‌مرغ از ایران و پاکستان نیز متوقف شده است. خبرگزاری‌ها به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان از ثبت سه مورد مشکوک به کرونا در ولایت هرات خبر داده‌اند.

براساس گزارش رسانه‌های افغانستان و به نقل از از وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت بهداشت (وزارت صحت عامه) افغانستان، این سه شهروند ساکن هرات اخیرا به قم سفر کرده بودند.

عراق نیز پیشتر اعلام کرده بود مرزهای زمینی خود با ایران را برای چند روز می‌بندد. وزارت حمل و نقل عراق هم پروازهای شرکت هواپیمایی دولتی «العراقیه» از بغداد پایتخت و نجف به ایران را به حال تعلیق درآورده است.

روز یکشنبه برخی از کشورهایی که با ایران مرز زمینی ندارند نیز دیگر دروازه‌های مرزی خود را به صورت موقت به‌روی مسافران ایران بستند.

براساس گزارش‌های منتشر شده گرجستان مرز هوایی با ایران را بست و مسافران پرواز شماره ۲۲۷۲ هواپیمایی قشم ایر از تهران به مقصد تفلیس، که قرار بود ساعت ساعت ۱۶:۳۰ امروز پرواز کنند، پس از سوار شدن، از هواپیما پیاده شدند واز پرواز آنان جلوگیری شده است.

طبق گزارش شبکه الجزیره، وزارت کشور اردن هم اعلام کرده مانع ورود افرادی خواهد شد که از کره جنوبی و ایران آمده و قصد ورود به این کشور را دارند.

کویت نیز ورود هر نوع کشتی از ایران را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرده است.

سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در ایران را ۴۳ نفر و تعداد درگذشتگان را ۸ نفر اعلام کرده است. همزمان با ایران، در ایتالیا و کره جنوبی نیز شیوع کرونا به ابتلای شهروندان و تعطیلی شهرها منجر شده است.

سازمان جهانی بهداشت با هشدار نسبت به کاهش فرصت مقابله با همه‌گیر شدن این ویروس می‌گوید: به‌دلیل عدم وجود علائم ظاهری در بسیاری از مبتلایان و سرعت بالای انتقال ویروس کرونا، جلوگیری از شیوع کرونا در عمل غیر ممکن است و باید تلاش‌ها بر تخفیف اثرات کرونا در بیماران حاد و کاهش درصد مرگباری این ویروس متمرکز شود.

بیشتر بخوانید: