بهدنبال شیوع ویروس کووید ۱۹ (موسوم به کرونا) در ایران، کشورهای همسایه از جمله ترکیه، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان عبور و مرور از مرز با ایران را به صورت موقت مسدود کردند. برخی از کشورها از جمله گرجستان نیز تا اطلاع ثانوی به مسافران هوایی ایران اجازه پرواز به این کشور را نخواهند داد.
خبرگزاری آناتولی، یکشنبه ۴ اسفند/۲۳ فوریه به نقل از فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد ترکیه برای جلوگیری از ورود ویروس کووید ۱۹ یا کرونا به این کشور، تصمیم گرفته است دروازههای مرزی خود با ایران را بهصورت موقت ببندد. براساس گزارشها ترکیه عبور و مرور ایرانیان از گذرگاه کاپیکوی در شرق استان وان را که بزرگترین گذرگاه این کشور با ایران است و همچنین از مرز اسکندر در استان حکاری، مسدود کرده است.
ترکیه همچنین اعلام کرده است تمام پروازها از مبدا ایران را از ساعت ۲۰ یکشنبه به صورت یکطرفه متوقف خواهد کرد. براساس اعلام وزیر بهداشت ترکیه، این کشور در دو روز گذشته و با بالارفتن آمار شیوع ویروس کووید ۱۹ در ایران، از ورود ۸ ایرانی بهدلیل وجود نشانههای ابتلا به کرونا جلوگیری کرده است.
در ارمنستان هم ادمون ماروکیان، نماینده مجلس ملی این کشور یکشنبه خواستار توقف پروازهای ایران-ارمنستان شد. به نوشته خبرگزاری ارمن پرس، ماروکیان اعلام کرد: «بستن مرز ارمنستان و ایران و توقف پروازهای ایران-ارمنستان تا زمان مهار کرونا ویروس در ایران ضروری است».
وبسایت همشهری آنلاین نیز براساس اظهارات تورگردانان در ایران نوشت : که سفارت ارمنستان در حال خارج کردن اتباع خود از ایران به دلیل شیوع بیماری کرونا است.
رسانههای پاکستانی نیز از از بستهشدن مرزهای پاکستان با ایران خبر دادهاند. میر ضیاء الله لانگو، وزیر ایالت بلوچستان پاکستان یکشنبه اعلام کرد: مرزهای ایران با پاکستان در ایالت بلوچستان «بهخاطر تهدید ویروس کرونا» به صورت موقت بسته خواهد شد. بلوچستان سفر زمینی زائران پاکستانی به ایران را نیز ممنوع اعلام کرده است.
در ادامه خبرگزاری مهر نیز به نقل از امید جهانخواه، ناظر گمرکات خراسان رضوی و مدیرکل گمرک مشهد، از بسته شدن مرز ترکمنستان با ایران خبر داد. جهانخواه در بخشنامهای به کلیات گمرکات کشور اعلام کرد که مرز ترکمنستان با ایران بسته شده و ترکمستان به کامیونهای حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی از سوی ایران، اجازه ورود نداده است.
دفتر شورای امنیتملی افغانستان هم یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد، برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا هر نوع رفت و آمد هوایی و زمینی با ایران موقتاً متوقف شده است. در این بیانیه آمده است برای جلوگیری از شیوع کرونا در افغانستان، واردات مرغ و تخممرغ از ایران و پاکستان نیز متوقف شده است. خبرگزاریها به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان از ثبت سه مورد مشکوک به کرونا در ولایت هرات خبر دادهاند.
براساس گزارش رسانههای افغانستان و به نقل از از وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت بهداشت (وزارت صحت عامه) افغانستان، این سه شهروند ساکن هرات اخیرا به قم سفر کرده بودند.
عراق نیز پیشتر اعلام کرده بود مرزهای زمینی خود با ایران را برای چند روز میبندد. وزارت حمل و نقل عراق هم پروازهای شرکت هواپیمایی دولتی «العراقیه» از بغداد پایتخت و نجف به ایران را به حال تعلیق درآورده است.
روز یکشنبه برخی از کشورهایی که با ایران مرز زمینی ندارند نیز دیگر دروازههای مرزی خود را به صورت موقت بهروی مسافران ایران بستند.
براساس گزارشهای منتشر شده گرجستان مرز هوایی با ایران را بست و مسافران پرواز شماره ۲۲۷۲ هواپیمایی قشم ایر از تهران به مقصد تفلیس، که قرار بود ساعت ساعت ۱۶:۳۰ امروز پرواز کنند، پس از سوار شدن، از هواپیما پیاده شدند واز پرواز آنان جلوگیری شده است.
طبق گزارش شبکه الجزیره، وزارت کشور اردن هم اعلام کرده مانع ورود افرادی خواهد شد که از کره جنوبی و ایران آمده و قصد ورود به این کشور را دارند.
کویت نیز ورود هر نوع کشتی از ایران را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در ایران را ۴۳ نفر و تعداد درگذشتگان را ۸ نفر اعلام کرده است. همزمان با ایران، در ایتالیا و کره جنوبی نیز شیوع کرونا به ابتلای شهروندان و تعطیلی شهرها منجر شده است.
سازمان جهانی بهداشت با هشدار نسبت به کاهش فرصت مقابله با همهگیر شدن این ویروس میگوید: بهدلیل عدم وجود علائم ظاهری در بسیاری از مبتلایان و سرعت بالای انتقال ویروس کرونا، جلوگیری از شیوع کرونا در عمل غیر ممکن است و باید تلاشها بر تخفیف اثرات کرونا در بیماران حاد و کاهش درصد مرگباری این ویروس متمرکز شود.
بیشتر بخوانید:
اعتصاب و تعطیلی تا سرنگونی!
هر روز که می گذرد میخ های تابوتِ جمهوری جهنمی اسلامی یکی یکی اضافه شده و به تابوتش زده می شود.
کلیت اقتصاد جمهوری اسهالی روی هوا بود که حالا با محدودیت هایی که ویروس کرونا به وجود می آورد نتیجه ای نخواهد دشت جز کمتر و کوچکتر شدن روز به روز ظرفیت های اقتصادی کشور و افزایش روزانهء مشکلات و عذاب بیشتر برای مردم.
در خود کشور چین, منبع این مرض. ویروس کرونا مشکلات اقتصادی بسیاری ایجاد کرده است که به هر صورت دولت چین با اتکا به اینکه دومین قدرت اقتصادی جهان است تا حدودی توانسته است بر آنها (فعلا) غالب شود.
اما اقتصاد-سیاسی در جمهوری برادران قاچاقچی که حیاتش بسته به پولشویی و قاچاق نفت (و قاچاق هر چیز دیگر که به دستشان برسد) می باشد, حکایت دیگری است.
از امروز مرز ایران با تمامی همسایگانش بسته شده, و این تازه “آغاز ویرانی است.”
در داخل خود کشور نیز اولین و اساسی ترین توصیهء بهداشتی تمامی مراجع پزشکی و طبی این است که تا حد مقدور از حضور در مراکز پر جمعیت دوری کنید؛ که این منطقا شامل کارخانه ها, کارگاه ها, ادارات, بانکها و خلاصه تقریبا تمامی مراکز و فضاهای عمومی میشود.
یک هفته پس از علنی شدن گسترده گی ویروس در کشور نگذشته که (طبق سنت ناشریف دکانداران ایرانی) قیمت ماسکها چندین و چند برابر, و نایاب شده است.
مروری داشته باشیم به وقایع امسال:
عید پارسال باران بهاری تبدیل شد به سیلاب حضرت نوح.
آبان ماه تبدیل شد به یکی از بزرگترین کشتارهای چند سال اخیر.
دیماه یاد آور اینکه بی کفایتی و بی لیاقتی جنایتکارانهِ در جمهوری جهنمی اسلامی پایانی ندارد.
و امسال یک ماه مانده به نوروز با چشم انداز یک طاعون غیر قابل کنترل در سال نو روبرو هستیم.
تنها راه نجات از سیر بی پایان این همه مصیبت و بدبختی فقط و فقط سرنگونی انقلابی جمهوری طاعونی اسلامی است و بس.
عدم شرکت گستردهء مردم در مضحکهء “انتخابات” آغاز مناسبی برای گذار بدین فرایند سرنگونی انقلابی رژیم آخوندی است.
فرصت را از دست ندهیم.
به قول یکی از کانال های تلگرامی:
“از کار انداختن حضور حداکثری و اعتصاب عمومی چند روزه آنهم در اوج اپیدمی ویروسی که دولت و نهادهای ذیربط آن از مواجهه و مهار مرگ ناشی از آن عاجزند، نه یک ایدهی نوشتاری که یک ضرورت است.
چگونه میتوان از خواست اعتصاب عمومی سخنی نگفت، مادامی که حق بهرهمندی از تست ابتلا به کرونا نیز در دست اقلیت صاحب قدرت و سرمایه است؟
چگونه میتوان مابین خطر بیکارشدگی از معیشت و قرارگیری در شرایط اضطراری اپیدمی ویروس در جامعه قرار داشت و به بیکفایتی و چپاول ساختاری دولتهای پیاپی معترض نبود؟ ”
اعتصاب عمومی کم هزینه ترین, موثرترین و متمدننانه ترین روش و متد سرنگونی جمهوری اسلامی است.
اولین گام به سوی سازماندهی اعتصاب عمومی عدم حضور وسیع توده های میلیونی در فضا های عمومی است (محل کار, محل تدریس,…).
شوربختانه به خاطر شیوع ویروس کرونا مردم ایران در آیندهء نزدیک مجبور خواهند بود که تا حداکثر ممکن از مکانهای عمومی پرهیز کنند.
این عدم حضور خود می تواند مقدمه ای باشد برای شروع اعتصاب عمومی و فلج کردن ماشین سرکوب ج.ا.
به شکرانهء رسانه های اجتماعی که امروزه در دسترس تقریبا تمامی اقشار جامعه می باشد میتوان در آن واحد این عدم حضور اولیه را هماهنگ و همراه کرد و بدین ترتیب گامهای بعدی و سازمان یافته تر به سوی اعتصاب عمومی را برداشت.
جمشید / 24 February 2020
قم قتلگاه مردم
▪️اردوی کار: احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مجلس از قم نوشته: «دولت هنوز کرونا را در قم جدی نگرفته روزانه همچنان دارند
تعدادی جان خودشون را ازدست می دهند. لباس فضایی برای پرستاران نمی فرستند پزشک متخصص ریه نیست. همه دلهره دارند.»
قم قتلگاه مردم / 24 February 2020
رزیدنتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران تهدید کردند در صورت عدم تامین پوشش مخصوص و عدم حضور اساتید در بخش، از ویزیت بیماران مشکوک خودداری خواهند کرد.
▪️گفتنی است تا این لحظه چندین رزیدنت به دلیل نبود پوشش مناسب، به کرونا ویروس مبتلا شده و در بیمارستانهای محل خدمتشان تحت قرنطینه هستند.
تهدید رزیدنتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران / 24 February 2020
نه امنیت، نه اعتماد، نه صداقت، نه رفاه، نه بهداشت، نه تدبیر، نه آیندهنگری. همه چیز دزدی، کلاهبرداری و روضه خوانی
▪️عکس مربوط به ضدعفونی با اسپند در بازار #قم برای پیشگیری از #کرونا است.
ضدعفونی با اسپند!!! / 24 February 2020
وزیر بهداشت که تا حالا حتی عرضه توزیع ماسک و جلوگیری از احتکارش را هم نداشته، گفته: قطعا کرونا را شکست خواهیم داد. راست گفته! همه مون که کفن شدیم، کرونا شکست می خورد. فعلا تا کرونا را ضربه فنی کنیم این عکس ها را دست به کنید تا به دست چینی ها رسیده و مردم شان کمی روحیه بگیرند!
کمی روحیه / 24 February 2020
هشدار به مسئولان حکومتی نسبت به خطر ابتلا به کرونا در زندان
▪️اردوی کار: امیر رئیسیان وکیل دادگستری با هشدار نسبت به خطر ابتلا به کرونا در اماکن پر ازدحام نوشته: «کرونا در زندانها، بازداشتگاهها، کلانتریها، قرنطینه، وسایل حمل و نقل نیروی انتظامی و دادگستری و همه اماکن پر ازدحامِ مرتبط با زندانیان، نگران کننده است. شایسته است مسئولین مربوطه برای آرامش خاطر خانواده های این افراد و پیشگیری از به وجود آمدن یک بحران، تمهیدات ویژه ترتیب دهند.
خطر ابتلا به کرونا در زندان / 24 February 2020
⭕️بیمارستان ۹دی، خمینی و الزهرا در اصفهان تعداد زیادی بستری مبتلا به کرونا COVIDー19 گزارش شده است. ولی مقامات نظام کماکان انکار می کنند.
فقط اعتصاب سراسری می تواند جمھوری اسلامی را ناچار بە اقدام فوری بکند.
فقط اعتصاب سراسری می تواند جمھوری اسلامی را ناچار بە اقدام فوری بکند. / 24 February 2020
نگرانی کارگران پیمانکاری عسلوویه و کنگان از شیوع کرونا/ اینجا همه چیز جمعی است حتی خوابگاهها!
▪️کارگران پیمانکاری پارس جنوبی؛ مشغول به کار در عسلویه و کنگان می گویند: اینجا وضعت نگرانکننده است؛ وسایل بهداشتی خیلی کم است؛ اما از قرار معلوم جلساتی گذاشتهاند که پکهای بهداشتی به پرسنل داده شود. اما احتمالاً این پکها به همهی کارگران داده نخواهد شد، برخی پیمانکاران سطح بالاتر، به کارگران این تجهیزات را میدهند ولی پیمانکاران سطح پایین، احتمالا این پکها را به کارگران خود نخواهند داد؛ چراکه امکانات احتمالاً محدود است.
▪️باید در همه کارگاهها مایعات ضدعفونی کننده و امکانات بهداشتی بگذارند؛ در خیلی از کارگاهها، چنین امکانات و تجهیزاتی وجود ندارد؛ آن پکهای گفته شده نیز تا این لحظه، هنوز توزیع نشده و فقط در حد حرف است. امیدواریم مسئولان استانی و کشوری به ایمنی کارگران عسلویه، جدیتر ورود کنند
▪️احتمال مبتلا شدن کارگران عسلویه و کنگان به کرونا هست. شایعاتی وجود دارد که سه، چهار نفر از کارگران عسلویه در بیمارستان، بستری و قرنطینه شدهاند.
▪️البته مجید حسینی مسئول روابط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفته که تا حالا در استان بوشهر – چه پرسنل پالایشگاهی و چه مردم- کرونای مثبت دیده نشده و این حرفها همگی شایعه است، اما با توجه به این که تمام کارها و پروژهها، در پالایشگاههای عسلویه و کنگان به صورت دستهجمعی انجام میشود و کمپهای استراحت و اقامت نیز دستهجمعی است، نگرانی کارگران جدی است
نگرانی کارگران پیمانکاری عسلوویه و کنگان از شیوع کرونا/ اینجا همه چیز جمعی است حتی خوابگاهها! / 24 February 2020
در روزهایی که قم مرکز بحران ویروس کورونا شده است، بیماران دیالیزی را با ماسک و ویلچر برای اردوی زیارتی به حرم قم آوردهاند. نهادهای بهداشتی میگویند افرادی که دچار بیماری زمینهای و نقص ایمنی هستند در مقابل ویروس آسیبپذیرترند.
▪️نکته عجیب آنکه به نظر میرسد بنیاد خیریه خجسته که مسول این اردوی زیارتی بوده در زمینه حمایت از بیماران کلیوی فعالیت میکند. مرکز آن نیز در شهر مشهد است. بیماران دیالیزی را از مشهد به شهر مرکز کرونا آوردهاند. اگر هدف زیارت است، این سوال پیش میآید که آیا مشهد زیارتگاه نداشت؟
آیا مشهد زیارتگاه نداشت؟ / 24 February 2020
کسانی که برای یک لقمه نان تا کمر در سطل زبالههای شهر در حال تفکیک زباله هستند، بیشتر از همه در معرض آلودگی قرار دارند، اما به عنوان بخشی از محذوفان جامعه، صدا ندارند. کسی دغدغه تهیه ماسک و ژل برای آنان را هم ندارد.
زباله گردی و ویروس کرونا / 24 February 2020
مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش در خبری که خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه منتشر کرده گفته:
«مدارس از تجمع دانشآموزان در یک مکان خودداری کنند.»
▪️پ. ن: جناب مدیر کل احتمالا یک مدیرکل نمونه در نظام آموزشی کشور است. به اطلاع این مدیرکل و سایر مسئولان آموزش و پرورش می رساند که مدرسه اساسا محل تجمع دانش آموزان است و تشکیل کلاس بدون تجمع دانش آموز ممکن نیست!
اندر بلاهت مقامات جمهوری طاعونی / 24 February 2020
اسلاف کرونا هم مثل امروز جان درو می کردند
▪️اردوی کار: حالا ویروس کرونا به راه افتاده است تا در اتحاد با فساد و تاریک اندیشی حاکمان نابکار و تبهکار جان های بسیاری را تباه کند. نظامی که چهار دهه کارش نابودی و مرگ آفرینی بوده، دوباره جان مردم را ملعبه رویاهای کثیف فرقه ای یک فرعون فرتوت روان نژند کرده؛ مردی که دستگاهش به اعتراف ربیعی سخنگوی دولت روحانی در آستانه انتخابات، به دولت پنهانی هشدار داده که «ویروس هراسی» راه نیاندازند تا به میزان شرکت مردم در انتخابات لطمه نخورد.
▪️ این رویکرد حاکمیتی بیش از یک قرن است بلای جان ایرانیان است. اسلاف کرونا هم به مدد غفلت و تبهکاری حاکمان جان های بسیاری را درو کرده اند. بخشی از نامه اعتماد السلطنه نویسنده، و سیاستمدار نامدار عصر ناصری و فرزند حاجبالدوله ــ فراشباشی ناصرالدین شاه و قاتل امیرکبیر، بسیار عبرت انگیز است. نوشته:
▪️«امروز شنیدم وبا در مشهد مقدس روزی هفتاد هشتاد نفر را تلف میکند. ده روز دیگر یقین در اردو خواهد بود. ممکن بود با مبلغ کمی مخارج قرانتین (قرنطینه) بگذارند شاید این مرض به جای دیگر سرایت نکند؛ اما کی حکم بکند و کی بشنود. انالله و انا الیه راجعون»
اعتمادالسلطنه، ۱۸۹۲ میلادی :))
اسلاف کرونا هم مثل امروز جان درو می کردند / 24 February 2020
امکانات محدود بهداشتی کشور در خدمت کارگزاران نظام
▪️اردوی کار: از صبح امروز با استقرار گروههای بهداشتی از افرادی كه وارد مجلس می شوند تست كرونا گرفته می شود.
▪️اردوی کار می پرسد: آیا امکان گرفتن همین تست برای کارتن خوابان، بی خانمان ها، کودکان کار، کارگران فروشگاههای زنجیره ای، زندانیان سیاسی، کارگران مراکزصنعتی و پتروشیمی، رانندگان، پرستاران و سایر گروههای اسیب پذیر و در معرض خطر هم هست؟ چرا باید امکانات محدود کشور صرف خدمت به کارگزاران نظامی شود که هیچ مشروعیت و مقبولیتی در میان مردم ندارند و بدتر از ویروس کرونا به جان این مردم افتاده اند؟
امکانات محدود بهداشتی کشور در خدمت کارگزاران نظام / 24 February 2020
تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان خمینی در آمل
▪️اردوی کار: ساعتی پیش از آمل مازندران خبر رسیده که کارکنان بیمارستان امام خمینی این شهر تجمع اعتراضی برپا کرده و دست از کار کشیده اند. این خبر را «امیرحسین میراسماعیلی» خبرنگار آزاد، در توئیتر منتشر کرده، اس. براساس این خبر معترضان می گویند: تجهیزات و امکانات به هیچوجه جوابگوی مراجهکنندگان نیست و ماسک و لباس و لوازم اولیه هم نداریم و با این شرایط خود ما هم قطعا به کرونا مبتلا می شویم
تجمع اعتراضی کارکنان بیمارستان خمینی در آمل / 24 February 2020
برای این پرسش ها پاسخ های قانع کننده نداریم
▪️اردوی کار: می گویند فقط 61 نفر مبتلا داریم. اگر این تعداد مبتلا داریم، چرا در هر شهری چند نفر مثبت شده اند؟ آن هم با محوریت قم؟ چرا هر جا مسافر ایرانی رفته، معلوم شده که بین شان مبتلا به کروناست؟ چرا از نماینده مجلس تا عضو شورای شهر، از پزشک مسئول پیشگیری تا پزشکان و کادر درمانی بستری و فوت شده داریم؟ چرا نماینده مجلس از قم وقتی خودش مبتلا شد ملاحظه کاری را کنار گذاشت و از روزی 10 نفر تلفات کرونا در قم سخن گفته؟
▪️با این وضعیت فراگیری شتابان ویروس کرونا و پنهان کاری مقامات آمار 61 که هیچ 610 که هیچ 6100 مبتلا هم واقعی به نظر نمی رسد
برای این پرسش ها پاسخ های قانع کننده نداریم / 24 February 2020
جلوگیری از زدن ماسک در بیمارستان پورسینای رشت و تهدید پرسنل از سوی رئیس بیمارستان
▪️اردوی کار: در بیمارستان پورسینای رشت به کادر درمان و دانشجویان اجازه زدن ماسک نمیدهند. مدیریت با این توجیح که ماسک زدن باعث ترس افراد می شود، پوشیدن دستکش را کافی میدانند.
▪️از پرسنل درمانی پورسینا تا کنون یکی از سوپروایزرها در بیمارستان گیل، یک پرستار در لاهیجان و پرستاری دیگر هم در بیمارستان قایم بستری شده است. در پاسخ به اعتراضات هم کادر درمانی تهدید به برخورد و اخراج می شوند.
▪️به گزارش «ریزوم» ساعت ۶ عصر دیروز دکتر دهنادی رییس بیمارستان با ورود به بیمارستان و داد و فریاد، همه پرسنل را شخصا تهدید کرد.
جلوگیری از زدن ماسک در بیمارستان پورسینای رشت و تهدید پرسنل از سوی رئیس بیمارستان / 24 February 2020