مهسا گلستانی، دختر ۱۱ سالهای که به سرپرستی خانوادهای در کاشمر درآمده بود، در اثر شکنجههای ناپدری و نامادری جان خود را از دست داد.
روزنامه شرق در گزارشی که از این حادثه منتشر کرده نوشته است که مهسا و برادرش در دوره ششماهه آزمایشی در اختیار این خانواده قرار گرفته بودند:
احتمالاً شدت پیگیری بهزیستی در دوره آزمایشی به قدری بوده که خانواده فرصت هرگونه سوءاستفاده از مهسا و برادرش را داشته باشند و بهزیستی وقتی میرسد که دختر در بیمارستان بوده است.
اسماعیل بلوچزاده، دادستان عمومی و انقلاب کاشمر درباره مرگ این دختر عنوان کرده است:
براساس تحقیقات اولیه صورتگرفته، علت فوت دخترخوانده ۱۱ساله، ضربوشتم و نبود مراقبتهای لازم از سوی پدرخوانده و مادرخوانده او بوده است.
دادستان عمومی و انقلاب کاشمر، افزود فوت این دختر ۱۱ساله در یکی از مراکز درمانی کاشمر با «علائم کبودی و شکستگی روی بدن» به مأموران انتظامی و قضائی گزارش شد.
بلوچزاده با اشاره به اینکه این موضوع درحالی مورد تحقیق و تفحص قرار گرفت که مشخص شد دختر مذکور، سه ماه قبل به صورت فرزندخوانده به خانوادهای کاشمری سپرده شده است، افزود:
با تحقیقات صورتگرفته در حال حاضر پدرخوانده و مادرخوانده این نوجوان با قرار تأمین کیفری در بازداشت هستند اما هنوز نتیجه قطعی تحقیقات پزشکی قانونی درباره علت فوت دخترخوانده ۱۱ساله این زوج که اصالت نیشابوری دارد، مشخص نشده است.
در مورد واگذاری این نوجوان به خانواده یادشده و همچنین نظارت بر واگذاری و سرپرستی این نوجوان، بلوچزاده گفت «تحقیقات جهت وقوع قصور یا تقصیر، یا سهلانگاری و ترک فعل ادارات مربوطه ادامه دارد و در صورت اثبات و احراز هرگونه قصور و کوتاهی، یا سهلانگاری در این خصوص، قطعاً با متولیان امر و مسئولان مرتبط در زمینه فرزندخواندگی این نوجوان برخورد قانونی انجام خواهد شد».
سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به انتقادات درباره نظارت بر روند فرزندخواندگی در این حادثه، اعلام کرده که خانواده فرزندپذیر تمامی مراحل لازم برای پذیرش کودکان را طی کرده، از جمله دریافت تأییدیههای روانشناسی و پزشکی. با این حال، سازمان بهزیستی اذعان کرده که این حادثه تلخ نشاندهنده لزوم بازنگری در پروتکلهای نظارتی است و تأکید کرده که در صورت اثبات هر گونه تقصیر، با مسئولان مربوطه برخورد خواهد شد.
روزنامه شرق در این گزارش با یکی از کارمندان سازمان بهزیستی استان خراسان مصاحبه کرده و از قول او نوشته است:
در بدن مهسا رد سوختگی وجود دارد و این کودک و برادرش هر دو در سه ماهی که در خانه این دو نفر بودهاند، بارها مورد خشونت فیزیکی و سوءاستفاده قرار گرفتهاند.
مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ۲۷ تیرماه سال جاری گفته بود «از چهار هزار و ۹۲۳ مورد تماس تلفنی با اورژانس ۱۲۳ در سال جاری حدود ۷۰ درصد مربوط به کودکآزاری بوده است».
او افزود از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون ۹۶۴ مورد اعلام کودکآزاری در استان خراسان رضوی ثبت شده که ۶۴ درصد مربوط به «غفلت والدین»، بود.