سحرگاه چهارشنبه ۱۶ آبان دستکم هشت نفر در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران هویت این زندانیان را چنین اعلام کرده است: جلیل اقبالی، فرامرز انحصاری، محمد تاجیک، صادق (با فامیلی نامشخص)،اجمل عزیزی، مصطفی سرلک، محمدحسین بیات (افغانستانی) و یک تبعه دیگر افغانستان.
جرایم این زندانیان قتل، مواد مخدر و تجاوز اعلام شده است.
هرانا همچنین خبر داد که بامداد چهارشنبه ۱۶ آبان یک زندانی به نام مصطفی روزبهانی ۴۵ ساله در زندان خرمآباد اعدام شد. اتهام او نیز حمل ۲۸ کیلوگرم مواد مخدر از نوع مورفین عنوان شده است.
این زندانی روز گذشته (سهشنبه)، جهت اجرای حکم اعدام از زندان پارسیلون خرمآباد به سلول انفرادی زندان خرمآباد منتقل شده بود.
سازمان حقوق بشر ایران نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که صبح سهشنبه ۱۵ آبان حکم اعدام یک زندانی بهنام عارف کمالی در زندان جیرفت به اجرا درآمد.
این زندانی به اتهام قتل عمد به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود.
همچنین بهگزارش هرانا، سه زندانی به نامهای معاون میرجهانی (تبعه افغانستان)، شاهرخ سعیدخانی و محمدجواد کرمی نیز سحرگاه روز شنبه ۱۲ آبان در زندان دستگرد اصفهان اعدام شدند.
اتهامات آنها نیز مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل بود.
اعدام همه این زندانیان هنوز از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
این اعدامها در حالی صورت میگیرد که روز گذشته (سهنشبه) در ۲۴ زندان ایران کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» برای چهلویکمین هفته ادامه داشت.
در آستانه ۱۰ اکتبر، روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، مجموعه فعالان حقوق بشر و مرکز عبدالرحمن برومند برای حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیهای مشترک نسبت به افزایش نگرانکننده اعدامها در ایران هشدار دادند.
این دو نهاد مدافع حقوق بشر تأکید کردند که افزایش اعدامها در ایران به بالاترین سطح خود در یک دهه گذشته رسیده است.
آنها از اکتبر سال ۲۰۲۳ تا اکتبر ۲۰۲۴، دستکم ۸۱۱ مورد اعدام را در ایران ثبت کردند.
اکثر دولتهای جهان مجازات اعدام را بهعنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسانها، بهطور کامل کنار گذاشتهاند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دستکم ۱۱۲ کشور بهطور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کردهاند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد.