ظفرقندی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۶ آبان در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر آلودگی سرم‌ها گفت:

این اتفاق مربوط به خرداد سال گذشته است یک بسته محلول دیالیز صفاقی که با درصد بالای آلومینیم همراه بود، عده‌ای از بیماران دیالیزی به دلیل استفاده از آن دچار مسمومیت شده و فوت کردند و این موضوع همان موقع مواجه شد با بررسی قوه قضائیه و همچنین وزارت بهداشت که در آن زمان مسئولان فنی آن شرکت برکنار شدند.

ظفرقندی افزود:

این موضوع را قوه قضائیه پیگیری کرده و احکام قضائی همچنان ادامه دارد، در حال حاضر مشکل مرتفع شده و الان مشکلی برای بیماران وجود ندارد.

براساس گزارش‌های منتشرشده در ایران، از دی ماه ۱۴۰۲ نخستین گزارش‌ها درباره آلودگی سرم‌های دیالیز محصول شرکت داروسازی ثامن، وابسته به آستان قدس رضوی به وزارت بهداشت داده شده بود اما تا خرداد ۱۴۰۳ توزیع محصولات ثامن دارو متوقف نشد.

سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز تأیید کرد که ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی که بیشتر آن‌ها خردسال و سالمند بودند، به‌دلیل آلودگی محلول مورد استفاده در این سرم‌ها فوت کردند.

صفاق، غشائی است که جدار داخلی حفره شکم را می‌پوشاند و در روش دیالیز صفاقی، از این پوشش برای پاک کردن مواد زائد از خون استفاده می‌شود.

اسحاقی همچنین گفت سه ماه پس از بررسی این موضوع در مجلس شورای اسلامی «از همین شرکت خواسته شده تولید دارو را انجام دهد».

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود قوه قضائیه «اهمال‌کاری» کرده و اگر ظرف ۱۰ روز آینده مستندات برخورد با شرکت داروسازی ثامن به کمیسیون بهداشت ارائه نشود، موضوع را از مسیرهای دیگری پیگیری خواهند کرد.

سازمان غذا و دارو ۱۳ آبان گفته بود: «تمامی مراحل کنترل کیفیت و نظارت بر تولید داروها، به‌ویژه داروهای حساس مانند محلول‌های دیالیزی را با دقت و سخت‌گیری کامل انجام می‌دهد.»

این سازمان در ابتدا حاضر به افشای نام شرکت تولیدکننده نشده بود تا سرانجام حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، شرکت ثامن وابسته به آستان قدس رضوی را تولیدکننده محلول آلوده معرفی کرد.

از سوی دیگر، شرکت داروسازی ثامن هم ۱۵ آبان درباره آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی تولیدی این شرکت اعلام کرد:

تاکنون هیچ اظهارنظر قضائی، نفیاً یا اثباتاً در خصوص انتساب فوت برخی از بیماران دیالیزی عزیز به محلول‌های با سطح بالای آلومینیوم تولیدی شرکت داروسازی ثامن از طریق محاکم صادر نشده است.

با این حال، رد محلول‌های آلوده را باید در شرکت‌های دانش‌بینان که در این سال‌ها همانند قارچ افزایش یافته و بر از منابع ارزی و ریالی نفع برده‌اند، دنبال کرد. این شرکت‌ها هم آن‌طور که در وب‌سایت آستان قدس رضوی و ثامن دارو قابل دسترسی است، از ثامن دارو جدا نیستند. پردیس سلامت ثامن به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های آستان قدس رضوی و داروسازی ثامن مجموعه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان را در خود جای داده است.