اولین جلسه بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم، صبح شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی آغاز شد. قرار است این جلسات تا روز چهارشنبه و رای‌گیری برای وزرای پیشنهادی ادامه داشته باشد.

مسعود پزشکیان در ابتدا به دفاع از لیست پیشنهادی‌اش پرداخت و گفت «دولتی که امروز به مجلس معرفی شده است، دولت وفاق ملی است». پزشکیان در سخنرانی خود با بیان اینکه اگر وحدت و انسجام داشته باشیم قادریم همه تهدیدها را کم‌رنگ کنیم، گفت گه ایران امروز برای عبور از بحران‌ها نیازمند همبستگی و مشارکت ملی است.

او خطاب به نمایندگان مجلس گفت: «فرصتی که پیش آمده فرصتی برای شنیدن صدای ملت، فرصتی برای تحول و تغییر، فرصت خلق امید، فرصت اصلاح رفتار ناپسند قدرت‌های جهان با مردم ایران است». رئیس‌جمهوری جدید ایران هم‌چنین گفت: «تمام بحث این است که مردم باید از ما راضی باشند و این مردم امروز از ما ناراضی‌اند. مقصر ما هستیم، مقصر آمریکا و بیگانگان نیستند».

بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی پیش‌بینی می‌شود در روز چهارشنبه ۳۱ مرداد اخذ رای نمایندگان برای تائید یا عدم تائید هر کدام از وزرای پیشنهادی به صورت جداگانه برگزار شود. پزشکیان در ادامه سخنرانی‌اش از نمایندگان مجلس خواست «با تفاهم، همبستگی، دقت به وضعیت کشور در حوزه‌های مختلف به تمام کابینه پیشنهادی برای ساخت ایران اسلامی رای اعتماد بدهند». او هم‌چنین با اشاره عدم حضور اکثریت مردم در انتخابات ریاست جمهوری گفت که «مردم احساس نارضایتی دارند» و «بی‌میلی آنان برای شرکت پرشور در انتخابات نشانه‌ای از این دلسردی است».


مسعود پزشکیان، رئیسِ جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۱ مرداد /۱۱ اوت فهرست وزرای پیشنهادی خود برای اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی را عمومی کرد. او برای نخستین بار بعد از محمود احمدی نژاد که مرضیه وحید دستجردی را به‌عنوان وزیر بهداشت در کابینه خود داشت، ترکیب تمام‌مردانه کابینه را طی یک نمایش ظاهری به‌هم زده و نام فرزانه صادق را به‌عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت راه اعلام کرده است.

با اعلام فهرست کابینه مسعود پزشکیان موجی از ناامیدی در بخشی از طرفداران و حامیان رئیس جمهور راه افتاد.
پس از سخنان مسعود پرشکیان، شماری از نمایندگان در مخالفت و موافقت با کابینه پیشنهادی در مجلس سخرانی کردند.
حسینعلی حاجی دلیگانی به عنوان اولین نماینده مخالف گفت: «نطق آقای پزشکیان شبیه نطق‌های مناظرات بود، انتظار دیگری در این جلسه داشتم».

مهدی کوچک‌زاده دیگر نماینده مخالف گفت: «آقای پزشکیان برنامه‌ای ارائه نکرد، ما الان باید از نهج‌البلاغه انتقاد کنیم یا برنامه هفتم؟»

علیرضا سلیمی دیگر نماینده اصولگرا و مخالف کابینه پیشنهادی پزشکیان از عدم ارائه برنامه‌ای از سوی مسعود پزشکیان انتقاد کرد و گفت: «آقای پزشکیان برنامه جداگانه ارائه نکرده و گفته برنامه من برنامه هفتم است. ما الان باید در مخالفت یا موافقت با برنامه صحبت کنیم؟»

حسینعلی حاجی دلیگانی دیگر نماینده مخالف در نشست امروز مجلس در مخالفت با کلیات برنامه و خط‌مشی کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم خطاب به پزشکیان گفت:

ملت انتظار دارد در این جلسه به صراحت اعلام کنید که دیدگاه‌های شما درباره این مسائلی که بیان کردید، چیست؟

او گفت:

دولت چهاردهم راهکاری درخصوص حل مشکلات اساسی کشور ارائه نکرده است.

محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان از دیگر مخالفان کابینه پیشنهادی مسعود پزشکیان بود.

عثمانی از نبود اقلیت‌ها در وزرای پیشنهادی انتقاد کرد و گفت:

آقای پزشکیان هیچ کس به اندازه شما جامعه زنان و اهل سنت را امیدوار نکرده بود و امروز هیچ کس به اندازه شما آنان را دلسرد نکرده است. آقای پزشکیان! شما از جوانگرایی و تغییر و حقوق نادیده گرفته شده زنان و جفای به اهل سنت سخن گفتید، آیا به گفته‌های خوب و زیبای خود عمل کردید؟»

عثمانی در ادامه سخنانش گفت:

وفاق ملی منهای کُرد، بلوچ و ترکمن و اهل سنت مگرشدنی است، چرا به همراهی و اعتماد ۱۵ میلیون اهل سنت یک صندلی وزارت نرسید؟