دستگاه قضایی جمهوری اسلامی فعالان کارگری را در جهت سرکوب بیشتر هم‌چنان با پرونده‌سازی‌های امنیتی و صدور احکام سنگین زندان مجازات می‌کند.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران دادگاه انقلاب شهریار محمد ایران‌نژاد، نصرالله امیرلو و مرتضی صیدی، فعالان کارگری را هر کدام به دو سال حبس محکوم کرده است.

بر اساس حکمی که اخیراً صادر و روز شنبه دوم تیرماه به این فعالان کارگری ابلاغ شده، هر سه نفر بابت اتهام «تشکیل گروه با عنوان اتحادیه کارگری به قصد برهم زدن امنیت کشور» به زندان محکوم شدند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های محمد ایران‌نژاد، مرتضی صیدی و نصرالله امیرلو چهارشنبه ششم اردیبهشت ۱۴۰۲، در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان شهریار واقع در استان تهران برگزار شده است.

در جلسه دادگاه این سه فعال کارگری با حضور وکلای خود از جمله عرفان کرم‌ویسی در برابر اتهام «تشکیل گروه کارگری به قصد برهم زدن امنیت کشور» به دفاع از خود پرداختند.

آن‌ها ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ با دریافت ابلاغیه‌‌ای به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران احضار شده بودند. محمد ایران نژاد در تاریخ پنجم تیرماه ۱۴۰۱، جهت تحمل دوران محکومیت دو سال و ۹ ماه حبس خود از بابت پرونده‌ای دیگر راهی زندان اوین شد. این فعال که در جریان آتش سوزی زندان اوین به همراه شماری از زندانیان به زندان رجایی شهر منتقل شده بود، اسفندماه سال ۱۴۰۲ از این زندان آزاد شد.

مرتضی صیدی و نصرالله امیرلو، ۲۶ فروردین ۱۴۰۱، بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. امیرلو ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ و صیدی یک هفته بعد در ۱۹ اردیبهشت با سپردن وثیقه به‌صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شدند.

بازداشت، احضار و صدور احکام زندان فعالان کارگری در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در حالی صورت می‌گیرد که از آغاز سال جاری اعتراض‌های کارگران و بازنشستگان پرشمار و مستمر بوده است.

در ایران سندیکاها و نهادهای کارگری مستقل اجازه فعالیت ندارند و فعالان کارگری مستقل همواره زیر فشار سرکوب، بازداشت و پیگرد قرار دارند.

نسبت دادن اعتراض‌های کارگری به «دشمنان» و گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی یکی از ابزارهای حکومت برای سرکوب تشکل‌های مستقل و فعالان کارگری است. حسن سعیدی، رضا شهابی و داوود رضوی، سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و کیوان مهتدی، مترجم مدافع حقوق کارگران را به همین بهانه از اردیبهشت ۱۴۰۱ در زندان حبس و در یک سناریو امنیتی به پنج تا شش سال زندان محکوم کرده‌اند.