در انتخابات پارلمانی هند حزب بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) به رهبری نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور، اکثریت مطلق خود را در مجلس سفلی از دست داد، اما همچنان قوی‌ترین نیرو است. پس از شمارش تقریباً همه آرا، انتظار می‌رود که این حزب ناسیونالیست هندو ۲۴۰ کرسی داشته باشد، یعنی ۶۳ کرسی کمتر از انتخابات قبلی.

ائتلاف اپوزیسیون به رهبری حزب کنگره می‌تواند بر روی ۲۳۰ کرسی حساب کند. برای کسب اکثریت مطلق، ۲۷۲ کرسی لازم است. بر اساس آمار منتشرشده، حزب کنگره خاندان گاندی ۹۹ کرسی به‌دست آورده است که تقریباً دو برابر انتخابات پنج سال پیش است.

نارندرا مودی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت مردم هند برای سومین بار پیاپی اعتماد خود را به اتحاد حکومتی او ابراز کرده‌اند.

مودی در طول کارزار انتخاباتی می‌گفت حزب او احتمالاً ۳۷۰ کرسی و متحدانش ۳۰ کرسی دیگر به دست خواهند آورد. اکنون اما او به پشتیبانی متحدان منطقه‌ای خود از جمله حزب تلوگو دسام در جنوب ایالت آندرا پرادش با ۱۶ کرسی و جاناتا دال (یونایتد) که ۱۲ کرسی در ایالت بیهار شرقی به‌دست آورد و همچنین گروه‌های کوچکتر نیاز دارد.

روز چهارشنبه ۱۶ خرداد / ۵ ژوئن حزب تلوگو دسام اعلام کرد که قاطعانه در کنار مودی و حزبش می‌ایستد. چاندرابابو نایدو، رهبر این حزب گفت: «ما با ائتلاف اتحاد دموکراتیک ملی (NDA) هستیم و من امروز در نشست دهلی شرکت خواهم کرد.»

انتخابات پارلمانی هند ۳۱ فروردین / ۱۹ آوریل آغاز شد و تا ۱۲ اردیبهشت / اول ژوئن ادامه داشت.

۹۶۸ میلیون نفر واجد شرایط شرکت در این انتخابات ۵۴۳ نماینده مجلس سُفلی را انتخاب کردند. این تعداد واجد شرایط شرکت در انتخابات بیشتر از مجموع جمعیت ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه است. در این انتخابات حدود یک میلیون شعبه رأی‌گیری وجود داشت.

در انتخابات اخیر مسائل اقتصادی مانند نرخ بالای بیکاری و تورم از اهمیت بیشتری برخوردار بودند. با نتایج انتخابات، دولت در هند به‌طور قابل توجهی تغییر خواهد کرد. مودی برای اولین بار باید یک دولت ائتلافی را رهبری کند. دو حزب منطقه‌ای حامی حزب حاکم به احتمال زیاد نه تنها پست‌های وزارتی، بلکه حقوق ویژه‌ای برای ایالت‌های فدرال خود را نیز مطالبه خواهند کرد.

مخالفان سیاسی مودی و گروه‌های بین‌المللی حقوق بشری مدت‌هاست که از افول دموکراسی در هند شکایت دارند. براساس یافته‌های اندیشکده آمریکایی «خانه آزادی»، حزب ناسیونالیست بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) به‌طور فزاینده‌ای از نهادهای دولتی برای اقدام علیه مخالفان سیاسی استفاده می‌کند. اپوزیسیون و گروه‌های حقوق بشری مودی را به حمایت از اکثریت هندو در کشور متهم می‌کنند. مودی در طول مبارزات انتخاباتی، ۲۱۰ میلیون مسلمان در این کشور را «آشوبگر» و «آن‌هایی که فرزندان بیشتری دارند» توصیف می‌کرد. با این حال مودی چنین اتهاماتی را رد می‌کند.

به‌رغم نشانه‌هایی از افزایش اقتدارگرایی دولت هند، کشورهای غربی این کشور را به‌عنوان وزنه تعادلی مهم در برابر چین در آسیا و شریک تجاری مهم به‌ویژه به دلیل اقتصاد دیجیتالی آن، می‌دانند.

انتخابات پارلمانی هند بزرگترین انتخابات دموکراتیک در جهان است.