از آغاز جنگ غزه، کمک بشردوستانه به مردم نوار غزه با دشواریهاي زیادی روبرو بوده است. وزیر امنیت اسرائیل، ایتامار بن گویر، خواستار توقف رساندن کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شد و بیان کرد که این کمکها برای سربازان اسرائیلی خطرآفرین است؛ حال آنکه سربازان اسرائیلی به روی مردمی که در غرب غزه منتظر دریافت کمکهای بشردوستانه بودند شلیک کردند.
ارسال کمکهای امدادی به غزه به ویژه از طریق راههای زمینی و کامیونهای کمکرسانی با مشکلات زیادی روبرو بوده است. کامیونهای کمکرسانی از طریق اسکلهی موقتیای که توسط آمریکا ساخته شده به ساحل غزه رسیدهاند، اما این کمکها تحت بازرسیِ امنیتیِ شدید اسرائیل قرار دارند و بعد از تخلیه شدن از کامیونها از پستهای بازرسیِ اضافیِ اسرائیل عبور میکنند.
گفتوگو با یکی از گردانندگان یک مؤسسه کمکرسان
دشواریهای فراوان در ارسال کمکهای ضروری به مردم جنگزده و آوارهی غزه و سنگاندازیهای دولت اسرائیل در رسیدن کمکهای مردمی و دولتی به مردم غزه انگیزه گفتوگو با یکی از گردانندگان بنیاد رنگینکمان در آمستردام شد. این مؤسسه که در سال ۱۹۹۵ برای کمک به افراد بیخانمان در آمستردام تشکیل شد، اکنون با صدها کارمند و هزاران عضو داوطلب در زمینهی کمک به محرومان، جنگزدگان، آورگان، و بیپناهان در سراسر دنیا فعال است.
از شروع جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، این بنیاد به آورگان و جنگزدگان فلسطینی کمکهایی ارسال کرده است، اما اکنون به دلیل بسته بودن راهها کمکرسانی به مردم غزه برای این بنیاد خیریه دشوار شده است.
ناصر حجازی (بابا ناصر)، از گردانندگان بنیاد رنگینکمان در این گفتوگو بیان کرد که از ابتدای شروع جنگ غزه کمکهایی از طرف این بنیاد مانند تهیه و ارسال البسه، چادر، کیسههای خواب، و کنسروهای غذایی به مردم جنگزدهی نوار غزه شده است. اما او اضافه میکند که این بنیاد اخیراً در ارسال موتورهای برقی به غزه با مشکلات زیادی درگیر بوده است.
حجازی میگوید بنیاد رنگینکمان حدود هزار موتور برقی برای ارسال به غزه تهیه کرده است که مردم غزه میتوانند از آنها به عنوان مثال برای خنک کردن فضای داخل چادرهایشان در فصل گرم سال و یا برای گرم کردن غذایشان استفاده کنند. او دلیل اصلیِ نرسیدن این موتورها به دست مردم غزه را بسته بودن راهها میداند و امیدوار است که با باز شدن مرزهای اردن و مصر بتوانند هرچه زودتر این موتورهای برقی و دیگر اقلامی را که عموماً از طریق همین بنیاد و در داخل اروپا تهیه شده است به دست بیخانمانان غزه برسانند. به گفته ناصر حجازی در صورت باز شدن راهها این موتورها ابتدا از طریق کشتی و سپس توسط کامیون به غزه منتقل خواهند شد و برای ارسال آنها بین بیست تا بیستوپنج عدد کامیون مورد نیاز است. حجازی، همچنین، تأکید میکند علیرغم اینکه بنیاد رنگینکمان صرفاً در زمینهی ارائهی خدمات اجتماعی و کمکرسانی به بیپناهان و بیخانمانان فعال است و با وجود اینکه حمایتاش را صرفاً از کودکان و زنان و کهنسالان فلسطینی اعلام کرده است و نه از حماس و گروههای تندرو، اما در ارسال کمک به غزه با مشکلات زیادی روبرو است. او امید دارد که هرچه زودتر راههای امدادرسانی به غزه باز شود و این بنیاد بتواند موتورهای برقی و دیگر اقلام تهیهشده را به دست مردم غزه برساند.