پس از ماه‌ها رایزنی، اتحادیه‌ اروپا چندین شهرک‌نشین اسرائیلی را به خاطر دست داشتن در حملات خشونت‌آمیز به اجتماعات فلسطینی در کرانه‌ باختری اشغالی و اورشلیم (بیت‌المقدس) شرقی تحریم کرد.

به گزارش خبرگزاری یورونیوز، ۲۷ کشور عضو اتحادیه ماه میلادی گذشته به توافقی سیاسی بر سر این مسئله رسیده بودند، اما برخی جوانب فنی تحریم اجرای آن را به تأخیر انداخته بود. همین امر باعث شده بود در این مدت چند کشور اروپایی ـ از جمله فرانسه و بلژیک ـ به طور یک‌طرفه و به‌تنهایی شهرک‌نشین‌ها را تحریم کنند.

حالا تحریم‌های حقوق بشری جدید اتحادیه‌ اروپا از جمعه ۳۱ فروردین / ۱۹ آوریل بر چهار فرد و دو نهاد مسئول خشونت‌های شهرک‌نشینان اعمال می‌شود. این افراد و نهادها از سفر به اتحادیه‌ اروپا منع و دارایی‌های مالی‌شان بلوکه می‌شود. همچنین تأمین هرگونه منابع مالی مستقیم یا غیرمستقیم به آن‌ها یا برای آن‌ها ممنوع می‌شود.

دو نهاد تحریم‌شده عبارتند از «لاهافا»، یک سازمان راست افراطی، نژادپرست و مبلغ برتری نژادی یهودیان، و «جوانان قلّه» (Hilltop Youth)، یک سازمان ناسیونالیستی و مذهبی افراطی یهودی هستند. به‌تازگی حتی ارتش اسرائیل در چند مورد جلوی فعالیت‌های «جوانان قلّه» را به دلیل خشونت و بدرفتاری با شهروندان فلسطینی گرفته است.

دو عضو «جوانان قله» به نام‌های مِئیر اتینگر و الیشا یِرِد نیز هدف این تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

این تحریم‌ها همچنین شخصی به نام نریا بن پازی را به اتهام حملات مکرر به فلسطینی‌ها در وادی السیق و دیر جریر از ۲۰۲۱ تاکنون، و یینون لِوی را به دلیل مشارکت در چندین اقدام خشونت‌بار علیه روستاهای مجاور محل سکونتش که به طور غیرقانونی غصب کرده، هدف قرار می‌دهند. 

اسرائیل در پی جنگ شش‌ روزه‌ ۱۹۶۷، خلاف قوانین بین‌المللی کرانه‌ی باختری را اشغال و در سرزمین‌های اشغالی شروع به شهرک‌سازی و اسکان شهروندان اسرائیلی در آن‌جا کرد. هم‌اکنون حدود ۴۹۰هزار اسرائیلی در شهرک‌های استعماری در کرانه‌ی باختری اشغالی زندگی می‌کنند.

علاوه بر این‌که این شهرک‌سازی‌ها خلاف قوانین بین‌المللی هستند، ساکنان آن‌ها را هم عمدتاً صهیونیست‌های افراطی تشکیل می‌دهند که مرتب به روستاها و شهرهای فلسطینی‌نشین کرانه‌ی باختری حمله می‌کنند، فلسطینی‌ها را کتک می‌زنند یا در برخی موارد به قتل می‌رسانند، و اموال و زمین‌هایشان را تخریب یا مصادره می‌کنند.

این حملات که گاهی با همراهی سربازان ارتش اسرائیل صورت می‌گیرد، از آغاز جنگ اسرائیل و غزه از هفتم اکتبر سال گذشته‌ میلادی شدت گرفته است.

سازمان غیردولتی «دیدبان حقوق بشر» می‌گوید شهرک‌نشینان اسرائیلی مسئول آواره‌کردن اجتماعات فلسطینی از طریق تخریب خانه‌های آن‌ها هستند و در حمله، شکنجه و ارتکاب خشونت جنسی علیه فلسطینی‌ها دست دارند.