سپهر ضیائی، شهروند بهائی در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان اوین است. او توسط دادگاه انقلاب به پنج سال حبس، ممنوعیت خروج از کشور و مصادره اموال محکوم شده است. شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام «عضویت در دسته جات و گروههای غیر قانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور» او را به تحمل پنج سال حبس و از بابت مجازات تکمیلی به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، مصادره تلفن و لپ تاپهای ضبط شده محکوم کرده است. محکومیت سپهر ضیائی، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
دکتر سعید مدنی مرد بزرگی است.
اول دیماه ۱۴۰۱ که از بند ۲۰۹ به اندرزگاه چهار زندان اوین منتقل شدم، در همان یکی دو روز اول، آقای مهدی محمودیان به سراغم آمد و با محبت فوقالعاده مرا به اتاقشان برای صرف شام دعوت کرد.
دعوت را پذیرفتم و با لطف و گشادهرویی بیشائبۀ آقای دکتر مدنی و سایر اعضای اتاق مواجه شدم. اتاق کوچک بود و انتقال کامل من به آن اتاق از طرف مسئولین زندان قابل پذیرش نبود. بنابراین هرچند عضو اتاق دیگری بودم ولی خورد و خوراک و گذراندن وقتم تا یک سال در آن اتاق بود.
در همان روزهای اول، یکی از دوستان بهائیام از بیرون از زندان پیغام داد:
شنیدهام در بند چهار با دکتر مدنی و مهدی (محمودیان)، با هم هستید. من سالها با آنان حبس کشیدهام. این را به تو اطمینان میدهم که از هر جهت میتوانی به آنان اعتماد کنی. در هر مطلبی که لازم باشد میتوانی با آنان مشورت نمایی.
نوری درخشید. تجربۀ ۱۵ ماهۀ من در این بند، هر روزش این گفتۀ دوستم را تایید و تحکیم میکند. محبت خالص و فوقالعادۀ آقای دکتر مدنی، آقای مهدی محمودیان، آقای حسین رزاق، آقای امیرسالار داودی و سایر دوستان عضو آن اتاق ستودنی است.
امروز دکتر مدنی را از زندان اوین به زندان دماوند تبعید کردند. جریانی که به گواهی اغلب زندانیان از سختترین تجربیات دوران محکومیت است. آن هم در ماه رمضان که ایشان روزه هستند و لااقل یکسوم از ماه رمضان همچنان باقی است! در شصت و چند سالگی!
جناب دکتر مدنی بسیار متواضع است، دانا و با بصیرت، صبور و بردبار، مهربان و با سخاوت، با ملاحظه و پشتیبان، هوشیار و با ذهنی روشن و تمیز، خدوم و فداکار، مشاوری امین و صاحبنظری صادق و شجاع.
مایۀ تاسف است که شخصی با چنین خصوصیات برجسته، به دلیل بیان عقاید خویش در بند باشد و به این ترتیب صدمه ببیند، در حالی که از بصیرترین، عالِمترین و مجربترین افرادی است که میتواند در حل مشکلات اجتماعی جامعه موثر باشد.
البته در این زندان کم نیستند افرادی که به دلایلی مشابه محکوم شدهاند. ترکیبهای عجیب و غریبی از پدران و مادران، حتی همراه با فرزندان، از نوجوانان تازه بالیده تا پیران کهنسال.
من سیاسی نیستم، من بهائی هستم، ولی سرگذشت ما، سرگذشت واحدی است.
داستان ما یکی است، آنچه بر یکی میگذرد، آیینۀ سرنوشت دیگری است.
سپهر ضیایی
۱۴/۱/۱۴۰۳
زندان اوین
سعید مدنی، جامعه شناس و فعال سیاسی که در حال گذراندن ۹ سال محکومیت خود در زندان اوین است، سهشنبه ۱۴ فروردین به زندان دماوند، واقع در استان تهران تبعید شد. بهگزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، محمود بهزادیراد، وکیل سعید مدنی در اینباره گفت: «امروز (سهشنبه) با آقای مدنی ملاقات داشتم و امروز صبح از طرف زندان به ایشان گفتند احتمالاً به یک زندان دیگر انتقال پیدا میکند و سپس به من گفتند فعلاً منتفی شده است. اما خبردار شدیم که به زندان دماوند منتقل شدهاند.» بهزادیراد افزود: «انتقال زندانی باید براساس حکم تبعید از محلی که محل جرم یا زندگیاش بوده صورت گیرد یا به درخواست خود زندانی برای انتقال به نزدیکترین محل سکونتشان باشد. ولی آقای مدنی درخواست انتقال و یا حکم تبعید نداشته است و ما نمیدانیم با چه مجوزی به یک زندان دیگر منتقلشان کردهاند.» وکیل سعید مدنی گفت موکلش صبح سهشنبه هنگام ملاقات از این موضوع اطلاعی نداشت و این برخلاف آییننامه زندانها است. سعید مدنی نخستین بار در سال ۱۳۷۱ و در پی انتشار مطالب انتقادیاش در نشریه «ایران فردا» بازداشت شد و پس از آن نیز بارها زندانی شده و در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ موسوم به جنبش سبز شش سال حبس در زندان اوین و زندان رجائیشهر کرج و دو سال تبعید به بندر عباس را نیز پشت سر گذاشته است. او در سال ۱۴۰۱ بهدلیل فعالیتهای سیاسی و مدنی و همچنین پژوهش و نگارش کتابهایی درباره جنبشهای اجتماعی بازداشت و به ۹ سال زندان محکوم شد.