حمله‌های اسرائیل به غزه و کشتار فلسطینی‌ها ادامه دارد. همزمان جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا وعده داده است که اسکله‌ای برای امدادرسانی به مردم در غزه بسازد و متحدانش هم گفته‌اند که با این طرح همکاری خواهند کرد. منتقدان آن را بی‌فایده و «انحراف توجه» از نسل‌کشی در غزه می‌دانند. چندین فلسطینی هم زیر محموله‌ی هوایی امدادی که چترش باز نشد، جان باختند.

ادامه کشتار در غزه، ادامه سرکوب در سرزمین‌های اشغالی

ارتش اسرائیل به حمله‌های خود به باریکه تحت محاصره غزه ادامه می‌دهد.

بنا به آمار مقام‌های بهداشتی غزه، این حمله‌ها در ۲۴ ساعت گذشته به کشته شدن ۷۸ فلسطینی و مجروح‌ شدن ۱۰۴ تن دیگر انجامیده است.

در هشتم مارس، روز جهانی زنان، آمار سازمان ملل از کشته شدن روزانه ۶۳ زن در غزه خبر می‌دهند. تا کنون بیش از ۹ هزار زن در حمله‌های هوایی اسرائیل به این باریکه تحت محاصره کشته شده‌اند.

شمار کشته‌شدگان فلسطینی در غزه، بنا به آمار مقام‌های بهداشتی آنجا، به بیش از ۳۰ هزار و ۸۷۸ تن رسیده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، نیروهای اسرائیلی به نمازگزاران در حوالی مسجد الاقصی در شرق بیت‌المقدس (اورشلیم) هم یورش برده و دو تن از آنها را بازداشت کرده‌اند.

وفا همچنین از حمله سربازان اسرائیلی به الخلیل در کرانه باختری و بازداشت شماری از فلسطینی‌ها در آنجا خبر داده است.

به علاوه، گزارش‌هایی از حمله‌ نیروهای اسرائیلی به شهرهای نابلس، بیت لحم، رام‌الله و قلقیلیه در کرانه باختری در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شده است.

Ad placeholder

جان باختن پنج فلسطینی بر اثر اصابت محموله امدادی

تراژدی فلسطینی‌های چشم‌انتظار کمک در شمال غزه هنوز ادامه دارد.

دست‌کم پنج فلسطینی در شمال نوار غزه زیر محموله‌ی هوایی امدادی که چترش باز نشد، جان باختند.

شبکه‌ی خبری «الجزیره» گزارش داده که مردم زیادی برای دریافت کمک جمع شده بودند اما به دلیل بازنشدن چتر، جعبه‌ی کمک‌ها بر سر مردم فرود آمد و دست‌کم پنج نفر را کشت.

امارات متحده عربی جمعه ۱۸ اسفند / ۸ مارس اعلام کرد که همراه با نیروهای هوایی مصر، ۶۲ تُن غذا و دارو را در پنجمین نوبت از این مأموریت امدادرسانی به شمال غزه رسانده است.

به گفته امارات، تا کنون ۲۳۱ تُن محموله‌های امدادی از هواپیماها به پایین پرت شده‌اند و قرار است این مأموریت «برای هفته‌های متعدد» ادامه یابد.

اما مصطفی الکحوت، مدیر بیمارستان کودکان النصر در غزه به «الجزیره» گفته است که میزان کمک‌های غذایی و دارویی به غزه «خاک پاشیدن بر چشم» است و کفاف اساسی‌ترین نیازهای جمعیت غزه را هم نمی‌دهد.

به گفته او، این کمک‌رسانی‌ها حالت «تشریفاتی» دارند و طرح جدید ایالات متحده آمریکا برای رساندن کمک از طریق اسکله‌ای موقت در سواحل غزه هم «ژست باشکوه» دیگری خواهد بود که واقعیت روی زمین در باریکه تحت محاصره را تغییری نخواهد داد.

همزمان بیمارستان الشفا نخستین مورد از مرگ یک کودک بر اثر گرسنگی در غزه را مستند کرد.

۹۵ درصد زنان باردار یا شیرده با فقر غذایی «حاد» رویارو هستند

آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) اعلام کرد که زنان و کودکان فلسطینی بیشترین آسیب را به دلیل کمبود شدید غذا و آب در غزه متحمل می‌شوند.

به گفته اونروا، شرایط برای زنان باردار و شیرده به طور خاص بد است و ۹۵ درصد آنها با فقر غذایی حاد رویارو هستند.

سازمان ملل در اواخر فوریه سال جاری اعلام کرد که کمبود غذا در غزه بر زندگی تقریباً تمام ۲,۲ میلیون ساکنان این باریکه تحت محاصره تأثیر گذاشته است و درصد فقدان امنیت غذایی در غزه از هر مکان ثبت‌شده دیگری تا کنون بالاتر است.

Ad placeholder

طرح امدادرسانی ایالات متحده و متحدانش

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده پنج‌شنبه ۱۷ اسفند / ۷ مارس در سخنرانی سالانه در کنگره این کشور وعده داد که از طریق گذرگاهی دریایی و با ساختن یک اسکله موقت در سواحل غزه، جریان امدادرسانی به این باریکه تحت محاصره را پی بگیرد.

بایدن گفت که اسکله‌ی مورد نظرش «قادر به دریافت محموله‌های بزرگ حامل غذا، آب، دارو و سرپناه موقت خواهد بود».

پس از آن اتحادیه‌ی اروپا هم گفت که همراه با چند کشور دیگر به آمریکا در تشکیل کوریدوری دریایی برای امدادرسانی به غزه مشارکت می‌کند. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی، برای پیگیری همین طرح جمعه به قبرس رفت.

قرار است محموله‌های کمکی دریایی از بندر لارناکا در جنوب شرقی قبرس به سمت غزه روانه شوند.

فون در لاین در این دیدار گفت که گذرگاه دریایی از قبرس به غزه احتمالاً تا پایان این هفته به راه خواهد افتاد و امروز نیز یک محموله‌ی ابتدایی به سمت غزه ارسال شده است.

کمیسیون اروپا، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، جمهوری قبرس، امارات متحده عربی، بریتانیا و ایالات متحده با یکدیگر این کوریدور دریایی را ایجاد خواهند کرد.

وزارت امور خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای در واکنش به این طرح، از آن استقبال کرد.

بایدن ماه‌ها به خاطر حمایت بی‌قید و شرط و مخالفت با آتش‌بس هدف انتقاد بود. در انتخابات مقدماتی سه‌شنبه بزرگ هم کارزار «رأی عدم تعهد» به بایدن به دلیل حمایت‌اش از اسرائیل، نگرانی‌ها در اردوگاه دموکرات‌ها در سال انتخابات ریاست جمهوری را افزایش داد.

بسیاری این طرح را ناکافی می‌دانند. مارک اوون جونز، استاد مطالعات خاورمیانه در قطر به الجزیره می‌گوید که طرح بایدن صرفاً «پروپاگاندا» است و می‌خواهد به رأی‌دهندگان دموکرات بگوید برای غزه نگران است. جونز می‌گوید:

بهترین راه کمک‌رسانی به غزه از گذرگاه رفح است و مقام‌های اسرائیلی در برابر آن دائماً اختلال ایجاد کرده‌اند.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا جمعه در پیامی در شبکه‌ی اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) از اسرائیل خواست که اجازه ورود کامیون‌های امدادرسانی بیشتری از رفح را صادر کند.

سازمان امداد پزشکی به فلسطین (MAP) نیز در واکنش گفته است که «محموله‌های هوایی، اسکله‌های موقتی و طرح‌های این‌چنینی دیگر راه‌حل‌های واقع‌گرایانه یا پایداری برای جلوگیری از قحطی قریب‌الوقوع غزه نیستند».

پزشکان در نوار غزه نیز نگران این هستند که طرح آمریکا وقتی عملی شود که بیش از حد دیر شده باشد.