حملههای اسرائیل به غزه و کشتار فلسطینیها ادامه دارد. همزمان جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا وعده داده است که اسکلهای برای امدادرسانی به مردم در غزه بسازد و متحدانش هم گفتهاند که با این طرح همکاری خواهند کرد. منتقدان آن را بیفایده و «انحراف توجه» از نسلکشی در غزه میدانند. چندین فلسطینی هم زیر محمولهی هوایی امدادی که چترش باز نشد، جان باختند.
ادامه کشتار در غزه، ادامه سرکوب در سرزمینهای اشغالی
ارتش اسرائیل به حملههای خود به باریکه تحت محاصره غزه ادامه میدهد.
بنا به آمار مقامهای بهداشتی غزه، این حملهها در ۲۴ ساعت گذشته به کشته شدن ۷۸ فلسطینی و مجروح شدن ۱۰۴ تن دیگر انجامیده است.
در هشتم مارس، روز جهانی زنان، آمار سازمان ملل از کشته شدن روزانه ۶۳ زن در غزه خبر میدهند. تا کنون بیش از ۹ هزار زن در حملههای هوایی اسرائیل به این باریکه تحت محاصره کشته شدهاند.
شمار کشتهشدگان فلسطینی در غزه، بنا به آمار مقامهای بهداشتی آنجا، به بیش از ۳۰ هزار و ۸۷۸ تن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، نیروهای اسرائیلی به نمازگزاران در حوالی مسجد الاقصی در شرق بیتالمقدس (اورشلیم) هم یورش برده و دو تن از آنها را بازداشت کردهاند.
وفا همچنین از حمله سربازان اسرائیلی به الخلیل در کرانه باختری و بازداشت شماری از فلسطینیها در آنجا خبر داده است.
به علاوه، گزارشهایی از حمله نیروهای اسرائیلی به شهرهای نابلس، بیت لحم، رامالله و قلقیلیه در کرانه باختری در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شده است.
جان باختن پنج فلسطینی بر اثر اصابت محموله امدادی
تراژدی فلسطینیهای چشمانتظار کمک در شمال غزه هنوز ادامه دارد.
دستکم پنج فلسطینی در شمال نوار غزه زیر محمولهی هوایی امدادی که چترش باز نشد، جان باختند.
شبکهی خبری «الجزیره» گزارش داده که مردم زیادی برای دریافت کمک جمع شده بودند اما به دلیل بازنشدن چتر، جعبهی کمکها بر سر مردم فرود آمد و دستکم پنج نفر را کشت.
امارات متحده عربی جمعه ۱۸ اسفند / ۸ مارس اعلام کرد که همراه با نیروهای هوایی مصر، ۶۲ تُن غذا و دارو را در پنجمین نوبت از این مأموریت امدادرسانی به شمال غزه رسانده است.
به گفته امارات، تا کنون ۲۳۱ تُن محمولههای امدادی از هواپیماها به پایین پرت شدهاند و قرار است این مأموریت «برای هفتههای متعدد» ادامه یابد.
اما مصطفی الکحوت، مدیر بیمارستان کودکان النصر در غزه به «الجزیره» گفته است که میزان کمکهای غذایی و دارویی به غزه «خاک پاشیدن بر چشم» است و کفاف اساسیترین نیازهای جمعیت غزه را هم نمیدهد.
به گفته او، این کمکرسانیها حالت «تشریفاتی» دارند و طرح جدید ایالات متحده آمریکا برای رساندن کمک از طریق اسکلهای موقت در سواحل غزه هم «ژست باشکوه» دیگری خواهد بود که واقعیت روی زمین در باریکه تحت محاصره را تغییری نخواهد داد.
همزمان بیمارستان الشفا نخستین مورد از مرگ یک کودک بر اثر گرسنگی در غزه را مستند کرد.
۹۵ درصد زنان باردار یا شیرده با فقر غذایی «حاد» رویارو هستند
آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) اعلام کرد که زنان و کودکان فلسطینی بیشترین آسیب را به دلیل کمبود شدید غذا و آب در غزه متحمل میشوند.
به گفته اونروا، شرایط برای زنان باردار و شیرده به طور خاص بد است و ۹۵ درصد آنها با فقر غذایی حاد رویارو هستند.
سازمان ملل در اواخر فوریه سال جاری اعلام کرد که کمبود غذا در غزه بر زندگی تقریباً تمام ۲,۲ میلیون ساکنان این باریکه تحت محاصره تأثیر گذاشته است و درصد فقدان امنیت غذایی در غزه از هر مکان ثبتشده دیگری تا کنون بالاتر است.
طرح امدادرسانی ایالات متحده و متحدانش
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده پنجشنبه ۱۷ اسفند / ۷ مارس در سخنرانی سالانه در کنگره این کشور وعده داد که از طریق گذرگاهی دریایی و با ساختن یک اسکله موقت در سواحل غزه، جریان امدادرسانی به این باریکه تحت محاصره را پی بگیرد.
بایدن گفت که اسکلهی مورد نظرش «قادر به دریافت محمولههای بزرگ حامل غذا، آب، دارو و سرپناه موقت خواهد بود».
پس از آن اتحادیهی اروپا هم گفت که همراه با چند کشور دیگر به آمریکا در تشکیل کوریدوری دریایی برای امدادرسانی به غزه مشارکت میکند. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی، برای پیگیری همین طرح جمعه به قبرس رفت.
قرار است محمولههای کمکی دریایی از بندر لارناکا در جنوب شرقی قبرس به سمت غزه روانه شوند.
فون در لاین در این دیدار گفت که گذرگاه دریایی از قبرس به غزه احتمالاً تا پایان این هفته به راه خواهد افتاد و امروز نیز یک محمولهی ابتدایی به سمت غزه ارسال شده است.
کمیسیون اروپا، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، جمهوری قبرس، امارات متحده عربی، بریتانیا و ایالات متحده با یکدیگر این کوریدور دریایی را ایجاد خواهند کرد.
وزارت امور خارجه اسرائیل در بیانیهای در واکنش به این طرح، از آن استقبال کرد.
بایدن ماهها به خاطر حمایت بیقید و شرط و مخالفت با آتشبس هدف انتقاد بود. در انتخابات مقدماتی سهشنبه بزرگ هم کارزار «رأی عدم تعهد» به بایدن به دلیل حمایتاش از اسرائیل، نگرانیها در اردوگاه دموکراتها در سال انتخابات ریاست جمهوری را افزایش داد.
بسیاری این طرح را ناکافی میدانند. مارک اوون جونز، استاد مطالعات خاورمیانه در قطر به الجزیره میگوید که طرح بایدن صرفاً «پروپاگاندا» است و میخواهد به رأیدهندگان دموکرات بگوید برای غزه نگران است. جونز میگوید:
بهترین راه کمکرسانی به غزه از گذرگاه رفح است و مقامهای اسرائیلی در برابر آن دائماً اختلال ایجاد کردهاند.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا جمعه در پیامی در شبکهی اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) از اسرائیل خواست که اجازه ورود کامیونهای امدادرسانی بیشتری از رفح را صادر کند.
سازمان امداد پزشکی به فلسطین (MAP) نیز در واکنش گفته است که «محمولههای هوایی، اسکلههای موقتی و طرحهای اینچنینی دیگر راهحلهای واقعگرایانه یا پایداری برای جلوگیری از قحطی قریبالوقوع غزه نیستند».
پزشکان در نوار غزه نیز نگران این هستند که طرح آمریکا وقتی عملی شود که بیش از حد دیر شده باشد.
امریکا هرچه هم در مورد کمک به فلسطینیها انجام دهد بالاخره مورد انتقاد دو دسته قرار میکیرد
دسته داخلی که تندرو های ترامپی هستند
دسته خارجی هم که تندروهای حماس و ج.ا و در نهایت روسیه و چین هست.
اگر هوایی امداد برسانند یا دیروقت است یا نمایش است یا ژست است
حالا از اسکله ای میخواهند استفاده کنند میگویند پروپاگاندا و خاک پاشیدن در چشم و….
هر چه به این جماعت طلبکار کمک برسانی بدهکارتر میشوی.
امریکا هر کاری میکند اگر خارج از طرح خنثی کردن حماس باشد یا انرا بی اثر کند یعنی عقبگرد و شکست برقراری امنیت در خاورمیانه .
تردید یا سست شدن در ادامه راه برای حذف حماس یعنی پیدایش نقطه عطف برای تغییر جهت این فرایند و خنثی کردن کلیه تلاش و هزینه های انسانی و جنگی صرف شده تا بحال.
ماه رمضان شروع شود یا نشود تغییری محسوسی در کیفیت برخورد در کرانه باختری و یا نفوذ حماس در نبرد نخواهد داشت. چون این طرف نه انگیزه و پتانسیل انسانی دارد نه سازمان موثر و نه امکانات پشتیبانی جنگی.
ترس از ماه رمضان فعلا موجه نیست چون نیروی جنگی و انسانی در طول این چند ماه تحلیل و بسیار محدود شده و اتفاقا بهتر است تا اجازه داد اگر چتین قصدی دارند تخلیه و خاموش شود.
چه تضمینی وجود دارد که اگر از راه دریایی کمک رسانی شود این کمک انبوه باز هم بدست حماس نرسد؟
تونلها در کلیه مناطقی که ازاد شده وجود دارد مردم هم در همه این مناطق هستند حماس هم در بین مردم هست.
اسرائیلیها میتوانند هم بجگند هم امنیت خودشان را برقرار کنند و هم مطمئن شوند مردم از مناطق سکونت خود با حماس و محل اسکان و شبکه تونلی ان تماس ندارند و توشه خود را فقط به مصرف خانواده میرسانند؟
تفکیک مردم عادی در منطقه غزه از حماس عملا به دو علت امکان پذیر نیست
1. ورودیهای شبکه تونلی بیشمار است و حتی میتواند هم اکنون هم ایجاد شود.
2. ارتش اسرائیل توان مراقبت از مردم را ندارد از رسیدن کمکها توسط مردم به حماس جلوگیری کند.
وقتی حماس در انروا باشد در مردم نیست؟
تنها راه انتقال این جمعیت به خارج نوارغزه در منطقه اسرائیل (به مصر هم از نظر تونلی اطمینان نیست) و رساندن کمکها بصورت دلخواه و اندازه کافی در منطقه امن و عاری از خطر تماس با حماس و شبکه تونلی هست.
در این صورت اگر از مرز بین مصر و غزه هم مراقبت شود(چه زمینی و چه زیر زمینی) حماس با گذشت زمان یا در زیر میماند برای همیشه یا تسلیم میشود.
بنابراین بایدن و دولت امریکا بدنبال این نباشند که صدای دشمنان داخلی و خارجی خود را با برداشتن فشار از حماس کم کنند با این کار چندین ماه تلاش خود را در جهت خاموش کردن تروریست و بلوا در منطقه و برچیدن اشوب نه تنها بی اثر کرده بلکه مفتضح خواهند شد و مطمئن باشند فشار جبهه داخلی و خارجی پس از نفس گرفتن بینهایت خواهد شد.
تندروها و اشوب طلبها همواره یکدیگر را تغذیه میکنند چه در اسرائیل چه در امریکا چه در خاورمیانه.
بنابراین یکطرف ماجرا هم کاسبان مذهبی یهودی و تندروها در اسرائیل هستند که برای حفظ نفوذ در قدرت نیاز به زنده نگاه داشتن این رویارویی و جنگ فرقه ای دارند.
ahrar / 08 March 2024
به غیر از دولتهایی که با حماس در رابطه هستند و بنوعی حفظش میکنند تا از وجودش به نفع خود بهره مند شوند مابقی کشورها منتظرند تا کار این زائده بدخیم بشری یکسره شود.
هر چه زمان میگذرد و تلفات انسانی از مردم عادی بیشتر میشود خودبخود هزینه ها و دردها با نتایج مقایسه میشود و بناچار ائتلاف همراه با اروپا وامریکا در برابر پاسخ به افکار عمومی و توده عادی مردم خود دفاع و دلایل کمتری خواهد داشت.
مجاورت این زامبیهای حماس با مردم عادی هم زمان عملیات را طولانی میکند و هم تلفات را افزایش میدهد.
از طرفی جار و جنجال حاصل از مصائب این نبرد همان چیزی است که حماس و گردانندگان ان مد نظر دارند و میبینیم و پر واضح است که اجازه تخلیه به مصر را نمیدهند تا این ادمخوارها در پوشش مردم عادی حفظ کنند کنند بلکه گشایشی حاصل شود و دوباره جهنم را برای غزه سرپا کتند.
تا اینجا روشن است همان ائتلافی که فریاد دلسوزی و حفظ حقوق انسان فلسطینی را میزند؛ افراد عادی بیگناه را در منطقه جنگی زندانی کرده تا مردم قربانی ارمان مورد نظر گردانندگان حماس دست نشانده شوند.
با انتقال جمعیت مردم بیطرف و رنجدیده به سرزمین اسرائیلی برای یک مدت محدود میتوان در حد مطلوب امکانات درمانی؛ تغذیه و امنیت جانی را فراهم کرد و نیز محدویت زمانی برای مشخص شدن نتیجه کار حماس برداشته خواهد شد.
در این وضعیت محدودیتی برای تعیین تکلیف حماس وجود نخواهد داشت و خودبخود زنده بگور خواهد شد.
بایدن و همراهانش در این تلاش خیرخواهانه به یاری خدا هم ارامش را برای منطقه ببار خواهند اورد و هم اسرائیل( جامعه سکولار و صلح طلب اسرائیل)میتواند به خیرخواهان ؛ روشنفکران دنیا و الالخصوص مردم عادی ؛بیطرف و صلحجوی فلسطینی ثابت کند: هیچ کشور یا دوستی نزدیکتر از هموطنان یهودی فلسطینیهای مصیبت زده را در پناه خود نگرفت و از ناامنی ؛ غارت و ناامیدی از چنگال حماس نجات نداد.
در خاتمه دسیسه چین. روسیه ایران و البته خیانتکاران داخلی اسرائیل و امریکا که شامل تندروهای اتش بیار یهودی و جبهه روسی ترامپیسم را عقیم و بی اثر و موجب تضعیف این فرق خیانتکار و ضد ملی خواهد شد و از طرف دیگر بایدن و اروپا را فراغ بال بیشتری خواهد داد تا تلاشها را برای محافظت از اوکراین ؛ دمکراسی و امنیت اروپا را با خیال راحت و
بدور از جنجال خاورمیانه پیگیری کنند نتیجه بسبار ارزشمند ومهم برای جهان صلحجو اینکه بایدن و همراهان در برابر مردم خود سرافراز شوند و برای ادامه امور باقیمانده با ثبات بیشتر در قدرت مستقر خواهند ماند.
ahrar / 09 March 2024