هواى پاک را باید از جمله مطالبات ثابت هر شهروندى دانست و کسى هم پیدا نمىشود که از آلایندههای جوّی راضی باشد. ولى متأسفانه طبق مدلسازىهاى جدید اقلیمى، کاهش غلظت آلایندههاى انسانى، یا به عبارت دقیقتر، اُفت غلظت ایروسولهاى جوى، میتواند از جمله عوامل اصلى رشد آمار طوفانهاى گرمسیرى در اقیانوس اطلس شمالى باشد.
دیرینشناسان موزهی تاریخ طبیعى لندن، بهتازگی دست به تحقیقاتى روى فسیلهاى بهجامانده از دندانِ فیلهاى کهن آفریقایى و همچنین نمونههایى از خاک متعلق به همون دوران زدند و متوجه شدند این فیلها، میلیونها سال قبل از اینکه به دندانهاى لازم براى جویدن بافتهاى زمخت گیاهى مجهز بشوند، به خوردن این گیاهان – که غالباً هم پر از شن و ماسه هستند – روی آورده بودند.
هفتهی گذشته، جمعی از عصبشناسان آمریکایى اعلام کردند که موفق شدند اعصاب مثانهی چندین موش مبتلا به ضایعات نخاعى را احیاء کنند. این اقدام مىتواند زندگى انسانهاى مبتلا به همین ضایعات را هم متحول کند.
تلسکوپ فضایى ٢٧ سانتیمترىِ کوروت (COROT)، وابسته به سازمان فضایى اروپا (ESA)، که طى شش سال گذشته، موفق به کشف ٣٠ سیاره فراخورشیدى، و قریب به ١٠٠ سیاره احتمالى فراخورشیدى شده بود، هفتهی گذشته با از کار افتادن آخرین رایانهی یدکىاش، به کار خود پایان داد.
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130702_SiavashMovahed_Science_Weekly_LidaHosseiniNejad.mp3[/podcast]