در نتیجه حملات اسرائیل به نوار غزه در ۲۴ ساعت گذشته (شنبه و یکشنبه ۱۷ و ۱۸ فوریه / ۲۸ و ۲۹ بهمن) دستکم ۱۲۷ فلسطینی کشته شدهاند.
به این ترتیب، آمار کل کشتهشدگان فلسطینی به دستکم ۲۸هزار و ۹۸۵ نفر رسیده است.
طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین، نیروهای اسرائیلی در شبانهروز گذشته یک فلسطینی ۱۹ ساله به نام عطا محمد عامر و یک فلسطینی ۳۶ ساله به نام محمد احمد فایز العوفی را هم در اردوگاه طولکرم در شمال کرانه باختری اشغالی به قتل رساندند.
قطعنامه الجزایر به شورای امنیت میرود
بهدنبال فشار الجزایر به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مطالبه آتشبس بشردوستانه فوری در جنگ اسرائیل و غزه، احتمال میرود این شورا روز سهشنبه قطعنامه آتشبس را به رأی بگذارد.
خبرگزاری رویترز نوشته که انتظار میرود ایالات متحده آمریکا این قطعنامه را وتو کند.
الجزایر پیشنویس این قطعنامه را بیش از دو هفته پیش به شورای امنیت ارائه کرده بود. در عینحال، لیندا توماس گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل مدعی شده است که این متن ممکن است «مذاکرات حساسی» را که با هدف ایجاد وقفهای در جنگ در حال انجامند به خطر بیندازد.
دیپلماتهای الجزایر شنبه ۱۷ فوریه / ۲۸ بهمن اعلام کردند که شورای امنیت قرار است سهشنبه بر سر این پیشنویس رأیگیری کند. قطعنامههای شورای امنیت برای تصویبشدن باید حداقل ۹ رأی موافق بگیرند و از طرف ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، چین یا روسیه وتو نشوند.
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل روز شنبه در بیانیهای گفت: «ایالات متحده از اقدام بر مبنای این قطعنامه حمایت نمیکند. اگر اینطور که در پیشنویس آمده برای رأیگیری عرضه شود، تصویب نمیشود.»
ایالات متحده از آغاز جنگ اخیر اسرائیل و غزه تاکنون دوبار قطعنامههای آتشبس را وتو کرده است.
مذاکرات بین ایالات متحده، مصر، اسرائیل و قطر برای رسیدن به وقفهای در جنگ و آزادی اسیران از جانب حماس همچنان در جریان است.
در حالی انتظار میرود ایالات متحده قطعنامه آتشبس فوری را وتو کند که ارتش اسرائیل در حال تدارک حمله زمینی گسترده به شهر رفح در جنوب نوار غزه است؛ شهری که در حال حاضر حدود ۱,۵ میلیون آواره فلسطینی را در خود جای داده است و به گفته نهادهای حقوق بشری و امدادرسانی، در آستانه فاجعهای انسانی است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز جمعه در کنفرانس خبری کنفرانس امنیتی مونیخ وضعیت غزه را «نشانه هراسناکی از بنبست در مناسبات جهانی» خواند.
استفان دوژاریچ، سخنگوی سازمان ملل گفت منظور گوترش «فقدان وحدت در شورای امنیت» بود و اینکه «این فقدان وحدت چطور توان ما برای بهبود وضعیت در دورتادور جهان را از بین برده است.»
وزیر خارجه بلژیک: راهحل دو دولت تنها راهحل بحران است
همزمان، حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک خواستار «فعالسازی دیپلماسی» برای پایان جنگ اسرائیل و غزه شد. لحبیب در اینباره گفت که «مثل روز روشن است که پاسخ درخور به این منازعه پاسخی نظامی نیست.»
لحبیب در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ افزود:
ما باید برای فعالسازی دیپلماسی مذاکره کنیم و این دقیقاً همان پیامی است که صدها و چه بسا هزاران نفر دارند با تظاهرات در خیابانها[ی اطراف محل کنفرانس] میکوشند منتقل کنند. ما در مقام سیاستمداران مسئول باید سخت بکوشیم که به توافقی مبتنی بر «راهحل دو دولت» برسیم. این تنها راه رویارویی درخور با این مشکل است.
از سوی دیگر، اسرائیل باز هم طرح دولت مستقل فلسطینی را رد کرد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بهتازگی طرح مخالفت با آنچه که «تحمیل یکطرفه بهرسمیت شناختهشدن دولت فلسطین» خوانده بود به کابینه برد و آنرا با رأی همه اعضا تصویب کرد. نتانیاهو میگوید هر طرحی برای تشکیل دولت فلسطین باید از طریق مذاکرات مستقیم انجام شود.
نخستوزیر اسرائیل گفته است که این طرح را به خاطر این به کابینه برده که «اخیراً صحبتهایی در جامعه بینالملل درباره اقدام برای تحمیل یکطرفه دولت فلسطین بر اسرائیل صورت گرفته است.»
بحث بر سر تشکیل یک دولت فلسطینی شامل کرانه باختری، اورشلیم (قدس) شرقی و نوار غزه در کنار دولت اسرائیل دهههاست به خاطر اشغالگری اسرائیل در کرانه باختری، ساخت و توسعه شهرکهای یهودینشین و حملات اسرائیل به نوار غزه به بنبست خورده است.
در بیانیه دولت اسرائیل آمده است که «اسرائیل تحکّمهای آشکار بینالمللی در رابطه با توافق دائمی با فلسطینیان را نمیپذیرد. هرگونه توافقی تنها از طریق مذاکرات مستقیم بدون پیششرط بین طرفین ممکن خواهد بود.»
بهتازگی زمزمههایی درباره تشکیل دولت فلسطینی از حامیان همیشگی دولت اسرائیل به گوش رسیده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه ۲۷ بهمن/ ۱۶ فوریه گفت که به رسمیت شناختن کشور فلسطین دیگر یک تابو برای فرانسه نیست و پیشنهاد کرد اگر تلاشها برای راهحل دو دولتی به دلیل مخالفت اسرائیل متوقف شود، پاریس میتواند در این مورد تصمیم بگیرد.