علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی چهارشنبه ۶ دی در دیدار با جمعی از زنان، شعار «برابری جنسیتی» را اساساً غلط خواند و «عدالت جنسیتی» را نسخه‌ منطقی و صحیح آن عنوان کرد.

براساس سخنان او، با فرض این‌که «امکانات و ظرفیت‌های جسمی و روحی» زنان و مردان با هم متفاوت است، این اصل «شایسته‌سالاری» است که مانع «واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی» به زنان می‌شود و هیچ محدودیتی برای گرفتن مشاغل مختلف برای زنان وجود ندارد.

خامنه‌ای نهایتاً محرومیت زنان از دسترسی به بسیاری از مشاغل و تبعیض جنسیتی از بدو استخدام را انکار کرد و با طرح ملاک شایسته‌سالاری، غیبت زنان از عرصه‌های اجتماعی را به نوعی به «ناشایستگی» خود آن‌ها مرتبط کرد.

بخشی از سخنرانی او به کودک‌همسری، خشونت خانگی و کار خانگی اختصاص داشت. درباره‌ کودک‌همسری، او مجدداً خواهان «پرهیز از موکول کردن ازدواج به سنین بالا» شد و خواست که «دختر و پسر به‌وقت ازدواج کنند». البته هیچ شفافیتی درباره‌ این‌که او کودکی را در چه بازه سنی به رسمیت می‌شناسد و ازدواج «به‌وقت» به چه معناست، وجود نداشت.

او دو سال پیش نیز در دیدار با گروهی از مداحان با تأکید بر لزوم «ارج‌گذاری به جایگاه زنان خانه‌دار و نقش ویژه آنان در خانواده»، به موضوع «ازدواج به‌هنگام و فرزندآوری» اشاره کرده و گفته بود: «این دو موضوع از نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور است که مداحان باید به‌عنوان یک رسانه بزرگ برای ترویج آن نقش‌آفرینی کنند.»

درباره خشونت خانگی نیز او وعده داد که قوانین حمایتی که در جریان تصویب در مجلس هستند پیگیری شوند تا «مجازات سختی برای مردانی که محیط خانه را برای زن ناامن می‌کنند، در نظر گرفته شود».

اشاره او به لایحه «حمایت از زنان در برابر سوءرفتار» است که مجلس ماه گذشته آن را پس از ۹ ماه معطلی، بدون هیچ پیشرفتی دوباره به «کمیسیون تخصصی» برگرداند. لایحه‌ای که انواع خشونت مرد به زن در بستر خانواده و جامعه را به رسمیت نمی‌شناسد و مفهوم خشونت را به «سوءرفتار» تقلیل می‌دهد.

درباره کار خانگی، او عنوان کرد که «انجام کارهای خانه به هیچ‌وجه وظیفه زن» نیست و می‌بایست زن و مرد این وظایف را تقسیم کنند. با این‌حال، آن‌چه وظیفه زن خواند، «ترغیب کردن همسر و فرزندان به فعال بودن در مسئله انتخابات» و «شناخت نامزدهای انتخاباتی و تشویق به حضور در پای صندوق‌های رأی» بود.