جمهوری اسلامی در سالهای اخیر اقدامهای تازهای برای تحکیم تسلط ایدئولوژیکش بر نظام آموزشی کشور انجام داده است.
در جدیدترین این اقدامها، مسئولان آموزش و پرورش از راهاندازی مدارس وابسته به حوزهها و جذب شمار بیشتری از اقشار وابسته به حاکمیت به عنوان معلم خبر دادند.
راهاندازی مدارس وابسته به حوزه
حمید نیکزاد، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش اعلام کرد که راهاندازی مدارس وابسته به حوزه در دستور کار است.
به گزارش شبکه شرق، نیکزاد پس از اشاره به این خبر افزود:
طلبههایی که توانمندی لازم را دارند جذب شدهاند که امیدواریم نقشی در ترویج بیشتر فرهنگ ایرانی-اسلامی داشته باشیم.
«ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش» سال ۱۳۸۵ بر اساس مصوبه ۷۸۶ انقلاب فرهنگی و توافقنامهای که بین وزیر وقت آموزش و پرورش و مدیریت وقت حوزه علمیه قم امضا شد، آغاز بهکار کرد. این نهاد که تنها زیر نظر ریاست حوزههای علمیه فعالیت میکند، از سال ۱۳۹۳ در قالب کمیتههای استانی و شهری فعالیتهایش را در سطح محلی گسترش داده است.
کمیتههای استانی ستاد متشکلاند از امام جمعه مرکز استان به عنوان رئیس کمیته، مدیرکل آموزش و پرورش استان به عنوان نایب رئیس، معاون پرورشی و فرهنگی به عنوان دبیر کمیته، مدیر حوزه علمیه برادران، مدیر حوزه علمیه خواهران، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، معاونان آموزش ابتدایی و متوسطه اداره کل و مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان.
جذب چند هزار نیروی جهادی و مربی قرآن
شبکه شرق، همچنین به نقل از وزیر آموزشوپرورش از جذب ۷۰هزار نفر از معلمان جدید، برای سال تحصیلی جدید خبر داد.
رضا مراد صحرایی، وزیر آموزشوپرورش پنجشنبه ۲۳ آذر در دیدار با نوری همدانی، مرجع تقلید شیعه گفت:
وزارت آموزشوپرورش ۲۰۰ هزار معلم نیاز داشته که برای جبران کمبود معلم امسال ۷۰ هزار نفر جذب شدند که در میان آنها ۵۸۰۰ نیروی جهادی و ۱۳۰۰ مربی قرآن بودند.
صحرایی با اشاره به پیگیری وزارت آموزش و پرورش برای حضور طلاب در مدارس، افزود:
۲۵ هزار نفر از طلاب جذب آموزش و پرورش شدند که این امر میتواند در راستای تقویت بنیه اعتقادی دانشآموزان موثر باشد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از اعزام پنجهزار نفر از دانشآموزان مناطق کمبرخوردار کشور به عنوان زیارت اولی به شهر قم خبر داد و این اقدام را «در راستای توجه به بعد تربیتی و معنوی دانشآموزان» دانست.
به تازگی زهرا مظفر، مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور «شاهد و ایثارگران» نیز خبر داده بود که ۴۲ درصد استخدامشدگان سال گذشته از «ایثارگران» بودهاند.
جذب نیروهای وابسته به حاکمیت و اختصاص بودجههای کلان به آموزشهای عقیدتی و برنامههای ایدئولوژیک در حالی صورت میگیرد که به گفته خود مقامهای جمهوری اسلامی، معلمان در وضعیت معیشتی دشواری به سر میبرند.
محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چندی پیش گفت: «حدود ۱۸هزار معلم خرید خدمت به کلاسهای درس بدون معلم رفتند، اما این افراد هنوز قرارداد، حقوق و بیمه ندارند.» وحیدی افزود:
معلمان خرید خدمات در حالی حقوق ندارند که برخی برای تدریس باید به مناطق روستایی و دوردست رفته و هزینه رفتوآمد بالایی پرداخت کنند.