تانکهای اسرائیلی به قلب شهر خان یونس در جنوب غزه رسیدهاند. حماس خواستار آزادی اسرای فلسطینی شده است. در عین حال اسرایی که همچنان در اختیار حماس هستند وضعیت مبهمی دارند.
سخنگوی حماس در مورد وضعیت اسرایی که هنوز در غزه نگهداری میشوند هشدار داده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی حماس در بیانیهای تلویزیونی گفت که اسرائیل «اسرای خود را بدون تبادل و مذاکره و برآورده کردن خواستههای مقاومت» زنده نخواهد دید. اسرائیل میگوید هنوز ۱۳۷ اسیر در غزه دارد. فلسطینیها هم حدود هفت هزار اسیر در زندانهای اسرائیل دارند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر روز یکشنبه گفت که علیرغم بمبارانهای مداوم اسرائیل که فرصتهای دستیابی به توافق را کمتر میکند، تلاشها برای میانجیگری آتشبس جدید در غزه و آزادی اسرا ادامه دارد. او گفت:
تلاشهای ما به عنوان کشور قطر و شرکایمان ادامه دارد. ما تسلیم نمیشویم و ادامه بمباران فقط این پنجره (دستیابی به توافق) را بر ما تنگ میکند.
به گزارش رویترز، مجمع عمومی سازمان ملل متشکل از ۱۹۳ کشور عضو، احتمالاً روز سهشنبه به پیشنویس قطعنامه که خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در جنگ اسرائیل و غزه است رأی خواهد داد. این رأیگیری پس از وتوی قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی در شورای امنیت سازمان ملل انجام میشود که خواستار آتشبس در غزه بود. آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت آن قطعنامه را در روز جمعه وتو کرد.
همزمان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، از اسرائیل خواست تا برای محافظت از غیرنظامیان فلسطینی در جنگ با حماس، اقدامات بیشتری انجام دهد. دو روز پس از اینکه ایالات متحده قطعنامه آتشبس فوری بشردوستانه را وتو کرد، بلینکن به شبکه سیانان گفت که اسرائیل باید برای محافظت از غیرنظامیان غزه اقدامات بیشتری انجام دهد و اطمینان حاصل کند که کمکهای بشردوستانه میتواند به دست کسانی برسد که به آن نیاز دارند.
بلینکن در مصاحبه خود با سیانان در روز یکشنبه همچنین گفت: «ما امنیت پایداری برای اسرائیل نخواهیم داشت مگر اینکه و تا زمانی که خواستههای سیاسی فلسطین برآورده شود.» بلینکن افزود:
وقتی عملیات نظامی بزرگ به پایان رسید… ما باید مطمئن شویم که در مسیری به سوی صلحی بادوام و پایدار هستیم. از دیدگاه ما، از دیدگاه بسیاری در سراسر جهان، فکر میکنم که این امر باید به تشکیل کشور فلسطینی منجر شود.
در رویدادی دیگر، حمایت دولت بایدن از جنگ اسرائیل در غزه پس از اینکه فاش شد که آنها کنگره را برای ارسال گلولههای تانک دور زدهاند و بدون صدور مجوز این کار را کردهاند، تحت بررسی شدید قرار گرفته است. گزارش شده است که دولت آمریکا همچنین ارزیابیهای مستمری درباره اینکه آیا اسرائیل مرتکب جنایات جنگی احتمالی شده است انجام نمیدهد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی گفت:
سیستم بهداشت غزه به زانو درآمده و در حال فروپاشی است. ۳۶ بیمارستان با همه ظرفیتشان در حال فعالیت هستند. سازمان بهداشت جهانی و همکارانش در غزه توانستند تجهیزات ضروری تروما و جراحی را به بیمارستان الاهلی غزه برای پوشش نیازهای ۱۵۰۰ نفر برسانند.
هیئت اجرایی سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه قطعنامهای را برای مقابله با بدتر شدن وضعیت بهداشتی در نوار غزه تصویب کرد و خواستار دسترسی فوری و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ۳۴ کشور عضو هیئت اجرایی این سازمان با توافق قطعنامهای را تصویب کردند که در آن خواستار «انتقال فوری، مستمر و بدون مانع کمکهای بشردوستانه» به غزه شدند.
وزارت بهداشت غزه روز یکشنبه اعلام کرد که شمار کشتهشدگان در غزه به ۱۷ هزار و ۹۹۷ نفر رسیده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل از حماس خواست سلاحهای خود را زمین بگذارد و «همین حالا تسلیم شود». او در سخنرانی روز یکشنبه خود گفت:
جنگ همچنان ادامه دارد اما این آغاز پایان حماس است. من به تروریستهای حماس می گویم: تمام شد. برای [یحیی] سنوار (فرمانده ارشد حماس در غزه) نمیرید. اکنون تسلیم شوید.
به گزارش رویترز، در جبهه شمالی اسرائیل، حزبالله پهپادهای انفجاری و موشکهای قدرتمندی را به سمت مواضع اسرائیل پرتاب کرد و حملات هوایی اسرائیل چندین شهر و روستا را در جنوب لبنان تکان داد.
علی حجازی، یک مقام محلی حزبالله گفت که حمله هوایی اسرائیل به شهر عطارون، پنج خانه را ویران کرد و به بسیاری از خانهها آسیب رساند. ارتش اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که «هدفهای هوایی مشکوک» از لبنان عبور کرده و دو مورد آن رهگیری شده است. در این بیانیه آمده است: «جنگندههای اسرائیل مجموعهای از حملات را به اهداف تروریستی حزبالله در خاک لبنان انجام دادند».
اسرائیل در اواخر روز یکشنبه به نزدیکی دمشق، پایتخت سوریه هم حمله کرد. خبرگزاری دولتی سوریه این خبر را منتشر کرد ولی ارتش اسرائیل از اظهار نظر در مورد این رویداد خودداری کرد.