به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام امنیتی عراق اعلام کرد که سحرگاه روز جمعه ۱۷ آذر / ۸ دسامبر دست‌کم سه راکت به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد شلیک شد و به اطراف این محله امن که مؤسسات دولتی و نمایندگی‌های دیپلماتیک در آن قرار دارند، اصابت کرد.

او گفت سه موشک کاتیوشا سفارت آمریکا را هدف قرار دادند و در نزدیکی منطقه سبز، نزدیک رودخانه سقوط کردند.

هنوز مسئولیت این حمله را کسی برعهده نگرفته است. در هفته‌های اخیر گروه‌های مسلح مورد حمایت ایران حملات موشکی یا پهپادی علیه سربازان آمریکایی یا نیروهای ائتلاف ضدداعش در عراق یا سوریه انجام داده‌اند اما این اولین حمله موشکی به سفارت آمریکا از آغاز جنگ در غزه است.

این حملات نشان‌دهنده خطر تشدید تنش‌ها و پیامدهای منطقه‌ای جنگ اسرائیل و حماس است که از حدود دو ماه پیش آغاز شده است.

یک مقام نظامی آمریکا از به صدا درآمدن آژیرها و «صداهای احتمالی برخورد راکت‌ها» به اطراف سفارت آمریکا در بغداد و پایگاه اتحادیه سه که نیروهای ائتلاف ضدداعش در آن مستقر هستند خبر داد.

این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت: «ما منتظر گزارش‌های رسمی در مورد تلفات احتمالی و آسیب‌ به زیرساخت‌ها هستیم.»

سخنگوی رسمی سفارت آمریکا در بغداد با انتشار بیانیه‌ای گفت این حملات حدود ساعت چهار و ۱۵ دقیقه صبح جمعه به‌وقت محلی صورت گرفته و ارزیابی‌ها در این زمینه هنوز ادامه دارد.

بیانیه افزوده است که نشانه‌ها حاکی از حمله نیروهای وابسته به ایران که آزادانه در عراق فعالیت می‌کنند، است.

سفارت آمریکا همچنین از دولت عراق خواست تا اقدامات لازم برای حفاظت از هیئت‌های دیپلماتیک انجام دهد.

سفارت آمریکا همچنین تأکید کرد که حق دفاع از خود و حفاظت از کارمندان خود در هر جایی از جهان را محفوظ می‌دارد.

ثبت نزدیک به ۸۰ حمله به مواضع آمریکا در عراق و سوریه

گروه‌های مسلح طرفدار ایران حملات خود به پایگاه‌های آمریکا را به حمایت واشنگتن از اسرائیل مرتبط و توجیه می‌کنند. در مقابل، پنتاگون چندین حمله علیه جنگجویان و پایگاه‌های مربوط به ایران در عراق و سوریه انجام داده است.

مسئولیت بیشتر این حملات را «مقاومت اسلامی در عراق» که در میان نیروهای حشدالشعبی فعالیت می‌کند برعهده گرفته است. حشدالشعبی، ائتلافی از شبه‌نظامیان سابق است که در نیروهای عادی نظامی عراق ادغام شده‌اند.

واشنگتن از ۲۵ مهر / ۱۷ اکتبر (۱۰ روز پس از آغاز جنگ بین اسرائیل و حماس) دست‌کم ۷۸ حمله علیه مواضعش در عراق و سوریه را ثبت کرده است.

واشنگتن چندین حمله در عراق را تأیید کرده است که آخرین آن یکشنبه گذشته ۱۲ آذر / ۳ دسامبر در کرکوک واقع در شمال عراق انجام شد.

ستاد فرماندهی نظامی آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) پس از این حمله در بیانیه‌ای گفت ائتلاف ضدداعش حمله‌ای به «دفاع از خود» علیه «پنج جنگجو که یک پهپاد تهاجمی را برای پرتاب آماده می‌کردند»، انجام داد.

این پنج نفر کشته شدند و النجبا، گروه شبه‌نظامی وابسته به سپاه قدس و یکی از جناح‌های حشدالشعبی، تصاویر آن‌ها را منتشر کرد و مراسم تشییع جنازه آن‌ها را دوشنبه گذشته در بغداد برگزار کرد.

آمریکا پیش از این نیز تهدید کرده بود که به حملات به پایگاه‌ها و سربازانش پاسخ خواهد داد. محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق نیز در آخرین سفر فوری خود به ایران این موضوع را با مقام‌های جمهوری اسلامی در میان گذاشته بود.

یک روز قبل از حمله به کرکوک، محمد شیاع السودانی طی تماسی با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، بر «جلوگیری عراق از هرگونه حمله در خاک خود» تأکید کرده بود.

السودانی با اشاره به حضور سربازان آمریکایی در کشورش به‌عنوان بخشی از مأموریت ائتلاف ضدداعش به‌رهبری واشنگتن، از «تعهد دولت عراق برای محافظت از مشاوران ائتلاف بین‌المللی حاضر در عراق» سخن گفته بود.

در حال حاضر حدود دو هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در عراق و حدود ۹۰۰ سرباز آمریکایی در سوریه مستقر هستند.