کمیته‌های انضباطی صدها دانشجو را در دانشگاه‌های سراسر ایران احضار و با احکامی چون تعلیق، تبعید و اخراج مجازات کرده‌اند. کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان می‌گوید ۱۷۶ حکم صادر شده از سوی کمیته‌های انضباطی را ثبت کرده است.

پاییز ۱۴۰۱ همزمان با جنبش زن، زندگی، آزادی دانشگاه‌ها صحنه اعتراض گسترده بودند. در چند دانشگاه کلاس‌های درس تا چند هفته به دلیل اعتصاب دانشجویان تشکیل نشد. حکومت در یک اقدام انتقام‌جویانه بسیاری از فعالان دانشجویی را بازداشت و شمار زیادی از دانشجویان را به کمیته‌های انضباطی احضار کرد.

کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان که سال ۱۴۰۱ همزمان با اعتراض‌های سراسری به قتل ژینا (مهسا) امینی تشکیل شد، همزمان با روز دانشجو با استناد به داده‌هایی که میلاد پورعیسی، روزنامه‌نگار در کانال تلگرام خود منتشر کرده است، گفته تاکنون ۱۷۶ مورد احکام انضباطی علیه دانشجویان را ثبت کرده است، که شامل ۸ مورد اخراج و ۳۰۱ ترم تعلیق می‌شود.

احکام صادر شده از سوی کمیته‌های انضباطی که بازوی سرکوب در دانشگاه هستند از آنچه که در کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان ثبت شده، بیشتر است. این کمیته گفته است: «بسیاری از دانشجویان منع‌شده از تحصیل همچنان تمایلی به علنی کردن احکام انضباطی‌شان ندارند» و به همین دلیل تنها موفق به ثبت ۱۷۶ حکم شده است.

بر اساس این گزارش دانشگاه علوم پزشکی تبریز با ۳۷ ترم محرومیت از تحصیل، سرکوب خشن‌تری را نسبت به دیگر دانشگاه‌ها تجربه کرده است. در دو دانشگاه علوم پزشکی کرمان و علامه طباطبایی هم کمیته‌های انضباطی ۲۵ ترم حکم محرومیت صادر کرده‌اند. در دانشگاه هنر تهران نیز در مجموع ۲۲ حکم محرومیت از تحصیل صادر شده است.

بر اساس گزارش میلاد پورعیسی، روزنامه‌نگار تنها تا دی ۱۴۰۱، در ۱۵ دانشگاه کشور، ۱۶۰۰ دانشجو از ورود به دانشگاه منع شده و بیش از ۶۰۰ دانشجو از ادامه تحصیل تعلیق شدند.

Ad placeholder