«تایمز اسرائیل» بعد از ظهر جمعه ۱۰ آذر / یکم دسامبر گزارش داد که ارتش اسرائیل نقشه‌ای منتشر کرده است که نوار غزه را به صدها منطقه کوچک تقسیم می‌کند. بنا به این گزارش، ارتش از این نقشه برای اطلاع‌رسانی به غیرنظامیان فلسطینی در مناطق جنگی فعال استفاده خواهد کرد.

ارتش اسرائیل از فلسطینی‌ها خواسته است که به شماره منطقه خود در نقشه توجه کرده و اطلاع‌رسانی‌های بعدی ارتش اسرائیل را دنبال کنند.

بنا به این گزارش، ارتش اسرائیل ممکن است از این نقشه برای فراخواندن فلسطینی‌ها از مناطق خاص استفاده کند تا به این طریق زمانی که حمله زمینی ارتش به سمت جنوب نوار غزه گسترش یافت، به جای درخواست تخلیه دسته‌جمعی مانند بخش شمالی غزه، مناطق اسکان خود را به منطقه مجاور تغییر دهند.

ارتش اسرائیل در پیام خود به مردم غزه آورده است:

ارتش به‌شدت با سازمان‌های تروریستی مقابله می‌کند و در عین حال تلاش زیادی برای تفکیک غیرنظامیان و تروریست‌ها انجام می‌دهد. مردم غزه دشمن ما نیستند. به همین دلیل، ارتش اسرائیل از صبح امروز (جمعه) عملیات تخلیه کنترل‌شده و مشخص ساکنان غزه را به‌منظور خروج هرچه بیشتر آن‌ها از مناطق جنگی انجام می‌دهد.

شبکه الجزیره در این‌باره گفت ارتش اسرائیل اعلامیه‌هایی را پخش می‌کند که در آن به مردم حاضر در بخش‌هایی پرجمعیت جنوب غزه می‌گوید به مناطق مجاور بروند. الجزیره این پیام را «نشان‌دهنده یک حمله گسترده» دانست.

آتش‌بس موقت ابتدا قرار بود چهار روز باشد اما بعد با دو بار تمدید به هفت روز کشیده شد. با این حال چون توافق تازه‌ای به‌دست نیامد، از صبح جمعه ۱۰ آذر / یکم دسامبر درگیری‌های نظامی از سر گرفته شد. اسرائیل حماس را مسئول نقض آتش‌بس دانست و گفت نیروهای این گروه صبح جمعه به خاک اسرائیل موشک شلیک کردند. حماس در این‌باره اظهارنظری نکرد.

کاخ سفید نیز روز جمعه حماس را مسئول فروپاشی آتش‌بس دانست و گفت حماس نتوانست فهرستی از اسیران برای تمدید بیشتر آتش‌بس در غزه تهیه کند.

در همین حال کاخ سفید افزود پس از درگیری‌های شدید صبح جمعه، همراه با مصر و قطر به فشار برای تمدید توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس ادامه خواهد داد.

به‌گفته مقامات بهداشتی غزه، از زمان از سرگیری حملات اسرائیل پس از پایان آتش‌بس هفت روزه، ده‌ها فلسطینی کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفته است که نیروهای زمینی، هوایی و دریایی آن در این مدت بیش از ۲۰۰ هدف را در شمال و جنوب نوار غزه از جمله در شهرهای جنوبی خان یونس و رفح هدف قرار داده‌اند.

به‌گزارش الجزیره، این حملات تاکنون منجر به کشته‌شدن دست‌کم ۱۰۹ نفر و زخمی شدن صدها نفر شده است.

شامگاه جمعه شاخه نظامی حماس اعلام کرد که به تل‌آویو حمله کرده و مسئولیت این حمله را برعهده می‌گیرد. آژیر حمله هوایی نیز در تل‌آویو به صدا درآمد.

حزب‌الله لبنان نیز با انتشار اطلاعیه‌ای مسئولیت حمله مرزی به نظامیان اسرائیل را برعهده گرفت. این گروه گفت سربازان اسرائیلی را «با سلاح‌های مناسب» در نزدیکی پایگاه جل‌العلام در شمال اسرائیل هدف قرار داده است.

حزب‌الله همچنین از شلیک موشک ضد زره به پایگاه المناره متعلق به ارتش اسرائیل خبر داد.

این نخستین حمله‌ای بود که حزب‌الله پس از پایان آتش‌بس موقت، مسئولیت آن را برعهده گرفت. هیچ اظهارنظر فوری از سوی اسرائیل صورت نگرفت.

به‌گزارش الجزیره در شهرک کریات شمونه واقع در شمال اسرائیل نیز آژیر خطر به صدا درآمد. بنا به این گزارش توپخانه اسرائیل منطقه باز اطراف شهرک ناقوره در بخش غربی جنوب لبنان را بمباران کرد.

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که در طول هفته گذشته حزب‌الله و اسرائیل تا حد زیادی به آتش‌بس در امتداد مرز لبنان و اسرائیل پایبند مانده بودند. حزب‌الله گفته است تا زمانی که تجاوزات اسرائیل علیه غزه ادامه داشته باشد، مرز لبنان و اسرائیل خط مقدم فعال باقی خواهد ماند.

اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه در گفت‌وگو با الجزیره بار دیگر نسبت به وضعیت خطرناک فلسطینی‌های زخمی و بیمار در جریان بمباران اسرائیل هشدار داد و گفت «حملات اسرائیل فرصتی برای تخلیه و مداوای مجروحان نمی‌دهد».

القدره افزود در دوران آتش‌بس، برای افزایش ظرفیت بیمارستان‌ها تلاش کرده‌اند اما کمک‌های بشردوستانه و پزشکیِ وارد شده در مقایسه با نیازهای این بخش بسیار محدود است.

پزشکان و شاهدان عینی به رویترز گفته‌اند که شدیدترین بمباران امروز در خان یونس و رفح، مناطقی که صدها هزار نفر از مردم شمال غزه به آن‌ها پناه برده‌اند، رخ داده است. در مناطق مرکزی و شمالی غزه نیز خانه‌هایی هدف قرار گرفتند.

به‌گزارش رویترز، اهالی غزه بیم آن دارند که بمباران بخش‌های جنوبی آغاز گسترش جنگ به مناطقی باشد که اسرائیل قبلاً آن‌ها را مناطق امن توصیف کرده بود.

روز جمعه، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی جنجالی و راست افراطی اسرائیل خبر داد که با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور دیدار کرده و از او خواسته است که هرگونه مذاکره با حماس و کسانی که خواهان آتش‌بس هستند را «قطع» کند.

او در شبکه اجتماعی اکس از «بازگشت گروگان‌های آزادشده» استقبال کرد اما گفت «ایده آتش‌بس مسیر خود را طی کرده» و به پایان رسیده است.

اسموتریچ افزود:

موافقت با توقف بیشتر [جنگ] اشتباهی وحشتناک و تنها نشان‌دهنده ضعف است… ما باید همه روابط و مذاکرات را با حماس و میانجی‌ها قطع کنیم و دشمن را تنها از لوله تفنگ ببینیم.

سازمان ملل فروپاشی آتش‌بس را نشانه بدتر شدن بحران انسانی در غزه خواند. ینس لرکه، سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل در ژنو گفت «جهنم به غزه بازگشته است».

بیشتر رهبران کشورهای جهان نیز از شکست آتش‌بس موقت ابراز تأسف و ناامیدی کرده‌اند.

در چنین شرایطی هر یک از طرف‌های متخاصم دیگری را در فروپاشی آتش‌بس موقت مقصر دانسته است.

اسرائیل حماس را متهم کرد که از آزادی همه زنانی که در اختیار دارد خودداری می‌کند. یک مقام فلسطینی نیزگفت که این سربازان زن اسرائیلی بودند که مانع ایجاد کردند.

قطر که نقش محوری در میانجی‌گری داشته است گفت مذاکرات با اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها برای بازگرداندن آتش‌بس همچنان ادامه دارد، اما بمباران مجدد غزه توسط اسرائیل تلاش‌های این کشور را پیچیده کرده است.