وقفه هفت روزه در جنگ اسرائیل و غزه که از جمعه گذشته ۳ آذر / ۲۴ نوامبر آغاز و دو بار نیز تمدید شد، امکان تبادل ده‌ها اسیر و گروگان از دو طرف را فراهم ساخت و ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را تسهیل کرد.

یک ساعت پیش از پایان آتش‌بس در ساعت هفت صبح جمعه ۱۰ آذر / یکم دسامبر به‌وقت محلی، اسرائیل اعلام کرد موشکی را که از غزه شلیک شده بود، رهگیری کرده است. حماس در پذیرش مسئولیت پرتاب این موشک اظهارنظری نکرد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «با از سرگیری درگیری‌ها تأکید می‌کنیم که دولت اسرائیل متعهد به دستیابی به اهداف جنگ است: آزادی گروگان‌هایمان، نابودی حماس، و اطمینان از این‌که غزه هرگز تهدیدی برای ساکنان اسرائیل نخواهد بود.»

عزت الرشق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس در وب‌سایت این گروه گفت: «آن‌چه اسرائیل در ۵۰ روز قبل از آتش‌بس به دست نیاورد، با ادامه تجاوزات خود پس از آتش‌بس نیز به دست نخواهد آورد.»

رسانه‌های فلسطینی و وزارت کشور غزه از حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل در سراسر این منطقه پس از پایان آتش‌بس، از جمله در رفح، نزدیک مرز با مصر خبر دادند.

در خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه، یکی از شاهدان عینی به رویترز گفت صدای توپخانه سنگین به گوش می‌رسد و دود در شهر به‌پا خاسته است. او افزود مردم به اردوگاه‌هایی در غرب خان یونس می‌گریزند.

شبکه الجزیره از خان یونس گزارش داد که نیروهای اسرائیلی در یک ساعت گذشته عملیات هوایی گسترده‌ای را در سراسر نوار غزه آغاز کرده‌اند.

به‌گفته وزارت بهداشت غزه، در جریان از سرگیری حملات اسرائیل دست‌کم ۲۱ نفر از جمله دو نفر در شمال، هفت نفر در مرکز غزه و ۱۲ نفر در جنوب کشته شدند. به فاصله کوتاهی وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان به ۳۲ نفر رسیده است.

اسرائیل همچنین با پخش اطلاعیه‌هایی از ساکنان برخی از محله‌های خان یونس خواسته است تا پیش از حمله به این منطقه آن را ترک کنند و به رفح بروند. با این حال آن‌ها رفح را نیز هدف قرار می‌دهند.

در شمال غزه، یک ساختمان مسکونی در اردوگاه آوارگان جبالیا به‌طور کامل تخریب شده است. در مرکز غزه، شماری از غیرنظامیان در منطقه المغازی زخمی شدند. یک خانه در رفح به‌طور کامل ویران شده است و در آن چهار فلسطینی کشته شدند. یک ساختمان مسکونی نزدیک به بیمارستانی در جنوب نیز هدف پهپادهای اسرائیلی قرار گرفته است.

صدای انفجارها در جنوب غزه همچنان شنیده می‌شود؛ منطقه‌ای که مقامات اسرائیلی آن را به‌عنوان منطقه امن برای فرار غیرنظامیان توصیه کرده بودند.

به‌گزارش الجزیره، هیچ پناهگاه و منطقه امنی برای مردم غزه وجود ندارد. بسیاری از آن‌ها خانه‌های خود را از دست داده‌اند. بیمارستان‌ها و تأسیسات سازمان ملل مملو از کسانی است که قبلاً از مناطق دیگر آمده‌اند.

ارتش اسرائیل تأیید کرد که هواپیماهای جنگنده‌اش به اهداف حماس در غزه حمله کرده‌اند.

با این حال یک منبع آگاه به رویترز گفته است که قطر و مصر به‌عنوان میانجی از زمان از سرگیری درگیری‌ها با اسرائیل و حماس در تماس بوده‌اند و مذاکرات بین دو طرف برای تمدید آتش‌بس ادامه دارد.

قطر و مصر روز پنج‌شنبه پس از تبادل آخرین گروه از گروگان‌ها و اسیران که شامل هشت نفر از سوی حماس و ۳۰ نفر از سوی اسرائیل می‌شد، تلاش‌های فشرده‌ای برای تمدید آتش‌بس انجام دادند.

عبدالله السلیتی، دیپلماتی که یکی از مذاکره‌کنندگان اصلی قطر است در مقاله‌ای که برای اولین بار جزئیات تلاش‌های پشت صحنه را شرح می‌دهد، گفت: «در ابتدا فکر می‌کردم دستیابی به توافق سخت‌ترین گام است. متوجه شده‌ام که حفظ این توافق به همان اندازه چالش‌برانگیز است.»

روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز جمعه گزارش داد که در جریان اجلاس اقلیمی سازمان ملل در امارات متحده عربی، اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل و تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

اسرائیل پیش از این آزادی ۱۰ گروگان در روز را به‌عنوان حداقل خواسته تعیین کرده بود که برای توقف حملات زمینی و بمباران خود می‌پذیرد.

با آزادشده‌های روز پنج‌شنبه، مجموع افراد آزادشده به ۱۰۵ نفر توسط حماس و ۲۴۰ نفر توسط اسرائیل رسید.

وزارت دفاع اسرائیل و جمعیت هلال احمر فلسطین اعلام کردند که سوخت بیشتر و ۵۶ کامیون کمک‌های بشردوستانه روز پنج‌شنبه وارد غزه شد.

امدادگران می‌گویند، ارسال مواد غذایی، آب، تجهیزات پزشکی و سوخت بسیار کمتر از میزان مورد نیاز است.

ملک عبدالله، پادشاه اردن روز پنج‌شنبه در یک نشست اضطراری در امان از مقامات سازمان ملل و جامعه بین‌المللی خواست تا بر اسرائیل فشار وارد کنند تا اجازه دهد کمک‌های بیشتری به غزه وارد شود.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در سومین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز جنگ، در حالی که به امارات متحده عربی می‌رفت در مورد از سرگیری درگیری‌ها اظهارنظری نکرد.

بلینکن روز پنج‌شنبه اعلام کرد به نتانیاهو گفته است که اسرائیل نمی‌تواند تلفات گسترده غیرنظامیان و آواره‌شدن ساکنان شمال غزه را در جنوب تکرار کند.

بلینکن در تل‌آویو به خبرنگاران گفت: «ما جزئیات برنامه‌ریزی جاری اسرائیل را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و من بر ضرورت این امر برای آمریکا تأکید کردم که تلفات گسترده غیرنظامیان و جابه‌جایی‌ها در مقیاسی که در شمال غزه شاهد بودیم، در جنوب تکرار نشود.» او افزود که دولت اسرائیل هم با این مورد موافقت کرده است.

در اسرائیل، ایتامار بن گویر، وزیر راست افراطی امنیت ملی این کشور در شبکه اجتماعی اکس نوشت ارتش اسرائیل باید به غزه بازگردد و با تمام قدرت غزه را درهم بشکند. او گفت این منطقه باید با حداکثر قدرت مورد حمله قرار گیرد. بن‌گویر افزود حماس باید «بدون مصالحه و معامله» نابود شود.

پلیس اسرائیل ویدئویی از آماده‌شدن نیروهای خود برای تخریب خانه عاملان حمله تیراندازی روز پنج‌شنبه در غرب بیت‌المقدس (اورشلیم) منتشر کرده است.

رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند که شمار قربانیان این حمله به چهار نفر افزایش یافت و چهارمین نفر به دلیل شدت جراحات در بیمارستان جان خود را از دست داد. گزارش‌ها حاکی از آن است که این فرد قصد داشت مهاجمان را متوقف کند و نیروهای امنیتی اسرائیل اشتباهی او را هدف قرار دادند.

مأموران پلیس و یک شهروند مسلح اسرائیلی دو عامل این حمله را به ضرب گلوله از پا در آوردند.