محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی چهارشنبه یکم آذر در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت: «در حال حاضر ۱۲۰ بازرس آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ورود به کشور تأیید شدهاند.»
اسلامی درباره علت مخالفت با حضور برخی از بازرسان آژانس در ایران گفت: «اول اینکه برخی از آنها سالهاست به ایران نیامدهاند و نکته دوم اینکه به موجب ماده ۹ اساسنامه، ما این حق قانونی را در پذیرش یا عدم پذیرش بازرسانی که معرفی میشوند، داریم.»
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین اقدامات هستهای جمهوری اسلامی را در چهارچوب پادمان دانست و افزود: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم بر آن نظارت دارد.»
هفته گذشته رویترز نوشت بهنظر میرسد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس نگران تعلیق نصب دوباره تجهیزات نظارتی از سوی ایران است که در بیانیه مشترک ماه مارس بر سر آن توافق شده بود.
بر اساس یکی از دو گزارش محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به دست رویترز رسید، آژانس به نصب نکردن دوباره دوربینهای نظارتی و اخراج هشت تن از بازرسان خود توسط جمهوری اسلامی در شهریورماه اشاره کرده و گفته است:
نپذیرفتن چندین بازرس آژانس بینالمللی از سوی ایران در سپتامبر بهگونهای صورت گرفت که بر توانایی آژانس برای انجام مؤثر فعالیتهای راستیآزماییاش بهطور جدی تأثیر میگذارد.
محمد اسلامی درباره گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت:
گزارش آژانس دو پایه دارد که یکی از آنها بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ یا همان برجام است که بر این اساس باتوجه به اینکه طرفهایی به تعهدات خود عمل نمیکنند طرفهای دیگر میتوانند بازگشت از تعهدات داشته باشند و علاوه بر آن قانون اقدام راهبردی مجلس را داریم، نکته دوم بخش پادمانی منع گسترش است که آن هم براساس قوانین مشخص آژانس پیش میرود.
رویترز بهنقل از گزارش آژانس نوشته بود که که ایران همچنان محدودیتهای فعالیتهای هستهای خود را که در توافق هستهای ۲۰۱۵ تعیین شده بود، نقض میکند و اکنون به اندازه کافی اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد دارد و ذخایر آن از آخرین گزارش آژانس که در ۱۳ شهریور / ۴ سپتامبر منتشر شد به ۱۲۸,۳ کیلوگرم افزایش یافته است. این میزان بیش از سه برابر ۴۲ کیلوگرمی است که بهگفته آژانس در صورت غنیسازی بیشتر، به لحاظ نظری برای ساخت یک بمب هستهای کافی است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس انرژی اتمی ۲۵ شهریور / ۱۶ سپتامبر در بیانیهای از لغو انتصاب چندین بازرس باتجربه آژانس در پرونده ایران از سوی جمهوری اسلامی خبر داد. او گفت جمهوری اسلامی با این تصمیم خود «عملاً یکسوم از گروه اصلی مجربترین بازرسهای آژانس را که در ایران مأمور بودند، کنار گذاشت».
گروسی تأیید کرد که کار ایران ذیل توافق انپیتی مجاز است اما هشدار داد که این اتفاق توانایی آژانس برای برنامهریزی و اجرای فعالیتهای مربوط به راستیآزمایی برنامه هستهای جمهوری اسلامی را تحت تأثیر میگذارد.
مدیرکل آژانس بهدنبال انتخاب مجدد بازرسان خود تا پیش از پایان سال است.
من دیگر از این گروسی و از این آژانس بین المللی و بازیگران غربی حالم به هم میخورد ۱۸سال پیش احمدی نژاد قطعنامههای سازمان ملل را ورق پاره خواند چه شد؟ تاامروز هنوز بازی من بمیرم تو بمیری بین آژانس و ایران ادامه دارد بسر تا پای این مقاله نگاه کنید تا ببینید تهوع آور هست یا نه .آژانسی که مامورانش را جمهوری اسلامی گزینش میکند درست مثل استخدام کارگران شهرداری تهران. بس کنید این بازی مسخره را سالها پیش وقتی قذافی متوجه پرزور بودن سمبه گردید شخصاً از سازمان انرژی اتمی خواست تا برای جمع آوری تاسیسات هستهایش به لیبی بیاید نمیدانم این بازی مسخره برای سرگرم کردن کیست آژانس جمهوری اسلامی را مشغول خود ساخته و یا بالعکس ویا هر دوی اینها مردم ایران را سر کار گذاشتهاند و شاید هم مترسکی هستن برای ترساندن عربها و بازاریابی هرچی بیشتر
alefmimmim / 23 November 2023