آمریکا روز جمعه ۱۷ نوامبر/ ۲۶ آبان تحریم‌هایی را علیه گروه‌های شبه‌نظامی همسو با ایران در خاورمیانه صادر کرد و آنها را به دست داشتن در حملات علیه ایالات متحده و شرکای آن در عراق و سوریه متهم کرد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده، کتائب حزب‌الله و دبیرکل آن را به عنوان «تروریست‌های بین‌المللی» معرفی کرد و وزارت خزانه‌داری این کشور شش نفر از افراد وابسته به کتائب حزب‌الله در عراق را تحریم کرد.

نیروهای ایالات متحده و ائتلاف از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر، ۱۰ روز پس از آغاز جنگ در غزه) تاکنون حداقل ۵۸ بار در عراق و سوریه مورد حمله قرار گرفته‌اند. دست‌کم ۵۹ پرسنل ارتش آمریکا در این حملات زخمی شده‌اند، اگرچه موردی از جراحات جدی یا مرگ این افراد گزارش نشده است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی، در بیانیه‌ای گفت:

اقدام امروز پیامی به کتائب حزب‌الله و سایر گروه‌های مورد حمایت ایران می‌دهد که ایالات متحده از تمام ابزارهایش برای مقابله با بازیگران فرصت‌طلبی که به دنبال سوء‌استفاده از وضعیت غزه برای اهداف خود هستند، استفاده خواهد کرد.

تحریم‌های وضع شده، هرگونه دارایی‌های این افراد و کتائب سید‌الشهدا در آمریکا را مسدود می‌کند و عموماً آمریکایی‌ها را از معامله با آنها منع می‌کند. کسانی که با آنها معاملات خاصی انجام می‌دهند نیز در معرض تحریم قرار می‌گیرند.

در میان افراد مرتبط با کتائب حزب الله که روز جمعه هدف قرار گرفتند، یکی از اعضای هیئت تصمیم گیری اصلی این گروه، رئیس روابط خارجی آن و یک فرمانده نظامی قرار دارد که وزارت خزانه‌داری گفت رابط این گروه با سپاه پاسداران ایران در زمینه آموزش نظامی است. عماد ناجی البهادلی، رئیس شورای کتائب حزب‌الله و حبیب حسن مقامس دراجی، جعفر الحسینی، خالد کاظم جاسم السکنی، باسم محمد حسب المجیدی در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفتند.

Ad placeholder

یکی از مقام‌های نیروی قدس، که به گفته واشنگتن سفر و آموزش رزمندگان کتائب حزب‌الله در ایران را تسهیل می‌کند، نیز مورد تحریم قرار گرفت. نام این فرمانده سپاه قدس، مجتبی جهان‌دوست ذکر شده است.  

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای جداگانه گفت که ایران از گروه‌های نیابتی‌اش با آموزش نظامی، اختصاص بودجه و تسلیحات پیشرفته، از جمله سامانه‌های هوایی بدون سرنشین دقیق و کشنده، حمایت کرده است. و افزود که کتائب سیدالشهدا حملاتی را علیه نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه طراحی و پشتیبانی کرده است.

بلینکن گفت:

«ایالات متحده همچنان متعهد به استفاده از همه ابزارهای موجود برای مقابله با حمایت ایران از تروریسم و ​​ایجاد اختلال در توانایی گروه‌های تحت حمایت ایران برای انجام حملات تروریستی است.

ایالات متحده ۹۰۰ سرباز در سوریه و ۲۵۰۰ سرباز دیگر در عراق دارد. مقام‌های آمریکایی می‌گویند حضورشان در ایرن کشور برای آموزش و همکاری با نیروهای محلی است که در تلاش برای جلوگیری از ظهور مجدد داعش هستند. دست‌کم دولت سوریه و پارلمان عراق با حضور نظامی آمریکا در کشورشان مخالفند.

جمهوری اسلامی و سپاه قدس به عنوان حامی رژیم بشار اسد و بازیگردان اصلی گروه‌های شبه‌نظامی به‌شدت مسلح در عراق از طریق تحریک نیروهای نیابتی‌اش بنا دارد هزینه بقای نیروهای آمریکایی در این دو کشور را به حدی افزایش دهد که از آنجا خارج شوند.

هم‌اکنون نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد که درگیری اسرائیل و حماس ممکن است در خاورمیانه گسترش یابد و پایگاه نیروهای آمریکایی در سراسر منطقه به هدفی برای گروه‌های مختلف تبدیل شوند.

از زمان آغاز درگیری اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر، ایالات متحده دفاع هوایی بیشتری در اطراف پایگاه‌هایش در خاوریمانه مستقر کرده و کشتی‌های جنگی و هواپیماهای جنگنده را به منطقه فرستاده است، از جمله دو ناو هواپیمابر، تا تلاش کند ایران و گروه‌های مورد حمایت ایران را بازدارد.

تعداد نیروهای اضافه شده به منطقه هزاران نفر است.

رویترز گزارش داده است که ارتش ایالات متحده در حال اتخاذ تدابیر جدیدی برای محافظت از نیروهای خود در خاورمیانه در جریان تشدید حملات گروه‌های مشکوک تحت حمایت ایران است و امکان تخلیه خانواده‌های نظامیان در صورت نیاز وجود دارد.