دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی حکم هفت سال و شش ماه حبس سکینه پروانه، زندانی سیاسی کُرد را عیناً تأیید شد.

بنا بر گزارش آژانس خبری «کُردپا»، این زندانی سیاسی سه‌شنبه ۹ آبان‌ماه به اجرای احکام زندان وکیل‌آباد مشهد احضار و تأیید حکمش در دادگاه تجدیدنظر به او ابلاغ شد.

شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد مهرماه سال جاری سکینه پروانه را به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» و «توهین به رهبری» به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود. این حکم در نهایت توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عیناً تأیید شد.

پیش‌تر شبکه حقوق بشر کُردستان گزارش کرده بود این زندانی سیاسی دچار مشکلات تنفسی و قلبی شده، اما مسئولان زندان از انتقال او به بهداری و مراکز درمانی جلوگیری می‌کنند.

بر بنیاد این گزارش، تابستان امسال به دلایل نامعلوم چند تن از مأموران زندان به بند زنان زندان مرکزی مشهد یورش برده و با باتوم سکینه پروانه و چند زندانی دیگر را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

به نوشته شبکه حقوق بشر کردستان، این زندانی سیاسی از زمان بازداشت تاکنون تنها با حضور کارمندان زندان و آن‌هم به زبان فارسی حق تماس تلفنی با خانواده‌اش را داشته است.

مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران سکینه پروانه زندانی سیاسی سابق را سه‌شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲، در ترمینال مشهد بازداشت و به زندان منتقل کردند.

سکینه پروانه ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در چهارمین سال محکومیت خود پس از اعلام بخشنامه «عفو» از زندان آزاد شد.

او اهل قوچان است و از زمان بازداشت تاکنون از حق داشتن وکیل و ملاقات با خانواده محروم مانده است.

پیش‌تر یک منبع آگاه به زمانه گفته بود که پس از بازداشت، نیروهای امنیتی او را به کلانتری منتقل کرده‌ و مورد بازجویی قرار داده‌اند:

در بازجویی از او پرسیده بودند چرا پیگیر مدارک شناسنایی‌اش است و کیف او را بازرسی کردند. چند قلم لوازم آرایشی و کِرم در کیف او بود که به آزمایشگاه فرستادند و خود سکینه را مقابل چند زن برهنه کرده و وادار به بشین و پاشو کردند. بعد با دست‌بند، پابند و چشم‌بند او را به خانه ناشناسی بردند و در یک اتاق تاریک مورد بازجویی طولانی قرار دادند.

پیش از این، سکینه پروانه در تاریخ ۵ تیر با نوشتن نامه‌ای ماجرای بازداشت و اذیت و آزارهایی که در دوران زندان بر او گذشته است را شرح داده بود.

بر اساس گفته‌های این زندانی سیاسی، مأموران امنیتی جمهوری اسلامی اوایل پاییز ۱۳۹۸ او را به بهانه ملاقات با خانواده‌اش در شهر سلیمانیه کردستان عراق بازداشت و پس از انتقال به مرز ایران و عراق ۱۰ روز در بازداشتگاه‌های مریوان و سنندج نگهداری و در نهایت به زندان اوین منتقل کردند.

او دوران بازداشت خود را تحت سخت‌ترین شرایط بازجویی همراه با شکنجه‌های جسمی در بندهای دو الف، ۲۰۹ و زندان زنان اوین گذرانده است.