یک سند افشاشده نشان می‌دهد که وزارت اطلاعات اسرائیل یک هفته پس از آغاز جنگ اسرائیل و غزه، انتقال غیرنظامیان از شمال غزه به جنوب و اسکان دائمی آنها را در جایی در شمال صحرای سینا پیشنهاد می‌کند.

رسانه عبری سیخا میکومیت (שיחה מקומית) روز ۳۰ اکتبر/ ۸ آبان، سندی ده‌صفحه‌ای را منتشر کرد که در آن انتقال جمعیت غیرنظامی غزه به شبه‌جزیره سینای مصر، به عنوان راه‌حلی پس از سرنگونی دولت حماس توصیه می‌شود.

این رسانه در توضیح محتوای سند افشاشده که مشورتی ــ و نه لازم‌الاجرا ــ است، می‌نویسد:

سندی از طرف وزارت اطلاعات که محتوای کامل آن برای اولین بار در اینجا منتشر می‌شود، انتقال اجباری جمعیت نوار غزه به سینا را برای همیشه توصیه می‌کند و خواستار مهار [فشار] جامعه بین‌المللی برای این کار است. این سند همچنین پیشنهاد می‌کند که یک “کارزار اختصاصی” برای ساکنان غزه ترویج شود که “آنها را برای موافقت با این طرح ترغیب کند.”

به گفته سیخا میکومیت، بخشی از سند مربوط به اشغال دائمی زمین‌های فلسطینان در غزه است. در سند آمده پیام به مردم غزه باید حول محور «از دست دادن زمین» باشد. یعنی روشن شود که «دیگر امیدی به بازگشت به سرزمین‌هایی که اسرائیل می‌گیرد، وجود ندارد». در متن سند آمده که مردم غزه باید پیام را دریافت کنند که:

الله اطمینان حاصل کرد که شما این سرزمین را به خاطر رهبری حماس از دست بدهید – چاره‌ای نیست جز اینکه با کمک برادران مسلمان خود به مکان دیگری بروید.

دو میلیون، ۳۰۰ هزار فلسطینی در غزه زندگی می‌کنند که مشخص نیست چه تعداد از آنها قرار است در این برنامه پیشنهادی وزارت اطلاعات اسرائیل به‌اجبار جابه‌جا شوند و زمین‌های آنها گرفته شود.

ویکی‌لیکس که این سند را پس از سیخا میکومیت منتشر کرده، برنامه پیشنهادی وزارت اطلاعات اسرائیل را این گونه خلاصه کرده است:

  • به غیرنظامیان فلسطینی دستور دهید که شمال غزه را قبل از عملیات زمینی تخلیه کنند.
  • عملیات زمینی از شمال تا جنوب غزه به شکل متوالی ادامه یابد.
  • مسیرهای عبور فلسطینیان در مرز غزه و مصر (در مرز رفح) باز بماند.
  • کمپ‌های چادرنشینی در شمال سینا در مصر برای اسکان فلسطینان ایجاد شود.
  • در شمال سینا شهرک‌هایی هم برای اسکان فلسطینیان ایجاد شود.

در بخش‌هایی از این سند برنامه جنگ با حماس با برنامه انتقال غیرنظامیان از غزه عنوان «نتیجه مطلوب جنگ» در چند مرحله توصیه شده است – سیخا میکومیت می‌نویسد:

در مرحله اول، جمعیت غزه باید “به سمت جنوب تخلیه شوند”، در حالی که حملات نیروی هوایی بر بخش شمالی نوار متمرکز خواهد شد. در مرحله دوم، ورود زمینی به غزه آغاز خواهد شد که منجر به اشغال کل نوار از شمال به جنوب و پاک‌سازی سنگرهای زیرزمینی از حماس خواهد شد.

وب‌سایت تایمز اسرائیل نوشته است که این سند در تاریخ ۱۳ اکتبر و یک هفته پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل تنظیم شده و مقامات دولتی در واکنش به افشای آن سعی کرده‌اند آن را «کم‌اهمیت» جلوه دهند.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل به هاآرتص گفته است که این سند نشان دهنده «افکار اولیه» در مورد این موضوع است. او در ادامه گفته است که در حال حاضر دولت اسرائیل متمرکز بر جنگ است و نه فردای آن روز.

به گفت سیخا میکومیت این سند را یک مقام وزارت اطلاعات اسرائیل تأیید کرده است. و با توجه به واکنش‌های مقامات دولت اسرائیل به سند، فرض رسانه‌های اسرائیلی این است که سند تأیید شده است.

این برنامه به عنوان ایجاد یک «کریدور بشردوستانه» برای خالی کردن غزه از فلسطینان و انتقال آنها به شهرک‌های در شمال صحرای سیناست. این طرح برای امنیت اسرائیل یک منطقه «حائل» به عرض چند کیلومتر در داخل مصر را پیشنهاد می‌کند، تا اطمینان حاصل شود که جمعیت فلسطینی نتوانند در مرزهای اسرائیل مستقر شوند.

این طرح به واکنش‌های احتمالی جامعه بین‌المللی به چنین طرحی هم اشاره می‌کنند و پیشنهاد می‌کند که در سطح جهانی، «مشروعیت» این اقدام را با ارائه راه‌حلی برای جمعیت پناهنده‌ای که به دنبال سرپناهی از جنگ هستند، توجیه کنند.

وزارت اطلاعات اسرائیل در این متن همچنین می‌گوید که چنین انتقال اجباری‌ای هشداری برای حزب‌الله خواهد بود. تایمز اسرائیل می‌نویسند این هشدار «احتمالاً به عنوان آنچه اسرائیل می‌تواند به جنوب لبنان، منطقه‌ای که قبلاً توسط ارتش اسرائیل از سال ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۰ اشغال شده بود، تحمیل کند»، بیان شده است.

این سند همچنین دو گزینه دیگر را هم پیشنهاد می‌کند: گسترش قدرت دولت‌مداری تشکیلات خودگردان فلسطین به نوار غزه و یا حمایت از یک دولت محلی دیگر در غزه. اما خود وزارت اطلاعات اسرائیل، هر دوی این گزینه‌ها را به دلایل مختلف، مشکل‌ساز اعلام می‌کند.

سیخا مکومیت نوشته است که اسناد این‌چنینی از وزارت اطلاعات اسرائیل، جنبه پیشنهادی و مشاوره‌ای دارند و برای دستگاه دولت الزام اجرایی ندارند.

مصر در طول جنگ اسرائیل غزه، کماکان از پذیرش پناهندگان فلسطینی فراری از جنگ خودداری کرده است.

جنگ اسرائیل با غزه در ۲۳ روز گذشته شدت گرفته است. حماس در ۷ اکتبر حمله را آغاز کرد. ۱۴۰۰ اسرائیلی در این حمله کشته شدند و ۲۲۹ غیرنظامی و نظامی اسرائیلی را اسیر گرفتند. در حملات اسرائیل به غزه تا کنون دست کم ۸۳۰۰ فلسطینی کشته شده‌اند، از جمله بیش از ۳۵۰۰ کودک. ۲۰ هزار نفر زخمی شدند. اسرائیل نوار غزه را در محاصره کامل قرار داده و انتقال آب، غذا، و سوخت را برای دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر متوقف کرده است.

اسرائیل حملات زمینی را با هدف «نابودی کامل حماس» اعلام کرده است. اسرائیل ارتباطات را در غزه قطع کرده است و عملیات زمینی را گسترش می‌دهد. در نبود راه تماس با غزه نه نیروهای امدادی وضعیت را می‌دانند و نه متخصص‌های مستقل می‌توانند گزارش دقیقی از خسارت‌های باقی مانده و تعداد کسانی که خانه‌هایشان را از دست دادند گزارش کنند.