حمله‌های هوایی اسرائیل به غزه شدت گرفته است. همچنین  اسرائیل مسجدی را در جنین واقع در کرانه باختری هدف گرفته که به گفته ارتش اسرائیل « مکان تروریست‌ها» بوده و به منظور نابود کردن یک هسته حماس صورت گرفته است. در همین حال تنش‌ها در مرز لبنان افزایش یافته و قرار است اسرائیلی‌های ۱۴ شهرک در نزدیکی مرز لبنان تخلیه شوند.

هم‌زمان خبرگزاری سوریه از حمله موشکی اسرائیل به دو فرودگاه دمشق و حلب خبر داد. وزارت دفاع آمریکا-پنتاگون -نیز اعلام کرده است مراحل استقرار نیروهای آمریکایی بیشتری در خاورمیانه شروع شده و به زودی سامانه دفاع ضد موشکی به منطقه خواهد فرستاد.

در حالیکه حمله‌های هوایی اسرائیل به غزه شدت گرفته و به کرانه باختری رود اردن هم رسیده است، سوریه نیز هدف حمله‌های جنگنده‌های اسرائیلی قرار گرفت. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم در واکنش به پیشنهاد حماس برای آزادی دو گروگان دیگر، در بیانیه‌ای رسمی گفت به تبلیغات دروغین حماس پاسخ نمی‌دهد و برای بازگرداندن اسیران هر کاری که لازم باشد انجام خواهد داد.

خبرگزاری دولتی سوریه بامداد یکشنبه ۲۲ اکتبر/ ۳۰ مهر از حمله موشکی اسرائیل به دو فرودگاه دمشق و حلب خبر داد. در پی این حملات به گفته خبرگزاری سانا یک کارگر غیرنظامی کشته شد و دو فرودگاه حلب و دمشق از کار افتادند. این دومین باری است که از زمان شروع جنگ در اسرائیل و نوار غزه، اسرائیل به این فرودگاه‌ها حمله می‌کند.

https://www.radiozamaneh.com/785940/

خبرگزاری سانا نوشت که پروازهای برنامه‌ریزی شده به مقصد این دو فرودگاه به فرودگاه لاذقیه در نزدیکی سواحل دریای مدیترانه تغییر مسیر دادند.

خبرگزاری رسمی دولت فلسطینی در کرانه باختری هم از بازداشت حداقل ۴۲ فلسطینی از جمله کارگرانی که از نوار غزه به کرانه باختری آمدند در شهرهای رام‌الله، الخلیل و جنین خبر داد. اتحادیه کارگری در نوار غزه و کرانه باختری در روزهای گذشته در یک بیانیه مشترک کارگران دیگر کشورها را به همبستگی فراخوانده و از آنها خواسته بودند از انتقال اسلحه به مقصد اسرائیل خودداری کنند.

حملات موشکی اسرائیل به کرانه باختری هم موجب مرگ پنج تن دیگر شد. دو تن در حمله به یک مسجد در جنین به قتل رسیدند و سه تن دیگر هم با شلیک نظامیان اسرائیل. اسرائیل حمله به مسجد الانصار در اردوگاه جنین را تایید کرد و مدعی شد «یک هسته وابسته به حماس و جهاد اسلامی که قصد انجام عملیات علیه اسرائیل داشتند»، هدف قرار گرفتند. هلال احمر فلسطین در کرانه باختری شمار کشته شدگان در این منطقه را از آغاز جنگ در هفتم اکتبر تا صبح ۲۲ همین ماه ۹۰ تن اعلام کرد.

در ادامه حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه که به دلیل محاصره و حملات بدون وقفه در وضعیت بحرانی قرار دارد، ارتش اسرائیل گفت که شامگاه شنبه ده‌ها مکان متعلق به حماس را هدف حمله قرار داد و دو تن از اعضای این گروه را کشت.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع پزشکی در غزه شمار کشته شدگان در حملات شامگاه ۲۱ تا بامداد ۲۲ اکتبر را ۵۰ تن گزارش کرد. حماس اما از کشته شدن ۵۵ تن و ویران شدن ۳۰ خانه دیگر پس از آنکه ارتش اسرائیل گفت حملات را تشدید می‌کند، خبر داد.

دامنه درگیری در مرز لبنان هم بیشتر شده است. ارتش اسرائیل در شامگاه شنبه دستور تخلیه ۱۴ منطقه دیگر در نزدیکی مرز لبنان را داد و از شهرک‌نشینان اسرائیلی خواست تا از این منطقه بروند. پیش از این نیز از ساکنان ۲۸ منطقه در دو کیلومتری مرز لبنان خواسته شده بود آنجا را ترک کنند.

حملات اسرائیل به غزه و کرانه باختری به رغم اعتراض‌های مردمی گسترده در بسیاری از کشورها ادامه دارد. شنبه ۲۱ اکتبر هزاران تن در لندن، پاریس، برلین، بارسلونا، میلان، سیدنی و چند شهر دیگر به خیابان آمدند و خواستار آتش‌بس فوری شدند. در تل‌آویو نیز صدها تن با تجمع مقابل وزارت دفاع خواستار آتش‌بس و توقف حملات تا آزادی اسیران اسرائیلی در دست حماس شدند.

اسرائیل هنوز حمله زمینی به غزه را آغاز نکرده است. اما در صورتی که رایزنی‌ها بدون نتیجه باشد ممکن است حمله زمینی نظامیان اسرائیل هم وضعیت در غزه را بحرانی‌تر کند.

اسرائیل پس از آنکه حماس در روز هفتم اکتبر در یک حمله غیرمنتظره وارد شهرک‌های تحت کنترل اسرائیل شد و حداقل ۱۴۰۰ تن را کشت و ده‌ها تن را به گروگان گرفت، حملات بی وقفه‌ای را به غزه از سرگرفته است. در نتیجه این حملات تا به حال دستکم ۴۳۸۵ فلسطینی در نوار غزه و ۹۰ تن دیگر در کرانه باختری کشته شده‌اند و هزاران تن مجروح شده‌اند. نهادهای بین‌المللی وضعیت در غزه را بحرانی توصیف می‌کنند و خواهان تسریع در انتقال مواد غذایی و بهداشتی هستند.