در فاصله ۱۰ روز، شش نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان «هاجر» شهرکرد جان باختند و پس از آن بخش مراقبتهای ویژه نوزادان این بیمارستان به مکانی دیگر منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خبر مرگ این نوزادها سهشنبه شب ۱۸ مهر از سوی دادستان مرکز چهارمحال و بختیاری اعلام شد.
به گزارش روزنامه «پیام ما» در روزهای اول تنها پاسخی که به رسانهها داده شده بود پاسخ بهادر عبدالغنی، فرماندار شهرکرد بود که علت مرگ نوزادان را «وزن زیر یک کیلوگرم و همچنین زمینه بیماری عفونی» اعلام کرد. پس از چند روز امتناع از پاسخگویی به رسانهها، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان چهارمحال و بختیاری درباره این موضوع گفت که تیم ویژهای برای بررسی موضوع فوت چند نوزاد در بیمارستان هاجر شهرکرد تشکیل شده است.
به گفته نصرالله صالحی علت فوت شش نوزاد در ۱۰ روز گذشته در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان هاجر توسط تیم ویژه دادستانی در حال بررسی است و تا تکمیل تحقیقات بازپرس موضوع بهطور کامل اطلاعرسانی خواهد شد.
صالحی همچنین خبر داد که رئیس بیمارستان هاجر و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان برای توضیحات علت فوت این نوزادان و سپس تکمیل پرونده احضار شدهاند.
پس از این بهروزرسانیها سعید کریمی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامهای در صدا و سیما گفت:
تا این لحظه قصوری در خصوص فوت ۶ نوزاد بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان هاجر شهرکرد اثبات نشده است ولی با این حال منتظر نظریه پزشکی قانونی هستیم.
کریمی در ادامه گفت که در فاصله زمانی ۳۰ شهریور تا ۱۱ مهر از مجموع ۴۰ نوزاد بستری شده در بخش NICU بیمارستان هاجر شهرکرد شش نوزاد فوت کردند که هر شش نوزاد نارس بودند.
او گفت از نظر سن حاملگی این نوزادان از ۲۸ هفته الی ۳۱ هفته متولد شدند و از نظر وزن هم ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ گرم بودند.
در گزارشی که روزنامه اعتماد درباره این موضوع پنجشنبه ۲۰ مهر منتشر کرد کریمی گفت که «از شش نوزاد دو نوزاد به علت عفونت فوت کردند و چهار نوزاد دیگر کشت عفونت آنها منفی بوده و به علت نارسایی ریوی و بیماریهای زمینهای ناشی از نارس بودن فوت شدند».
مرگ نوزادان در این مرکز مراقبتهای ویژه تنها به این شش نوزاد محدود نیست. مهدی حامدی پدر نوزاد پسری است که تازه بهدنیا آمده بود اما در بیمارستان هاجر از دنیا رفت. مرگ پسر نوزاد مهدی حامدی پیش از مرگ شش نوزادی رخ داد که در این خبر به آن پرداختهایم اما شرح حال او شاید بر روند رسیدگی به نوزادان در این بیمارستان و وضعیتی دست بگذارد که احتمالاً به مرگ این شش نوزاد نیز انجامیده است.
مهدی حامدی در شرح مرگ نوزادش به «پیام ما» گفت:
قرار بود برای زایمان همسرم به اصفهان برویم اما کیسه آب زودتر پاره شد و مجبور شدیم او را به بیمارستانی در شهرکرد برسانیم. آنجا قرار بر این بود که بچه را با عمل سزارین به دنیا بیاورند، تشخیص پزشک همسرم همین بود و گفته بود که زایمان طبیعی برای مادر و فرزند خطرناک است اما کادر بیمارستان اصرار داشتند که زایمان باید طبیعی انجام شود.
کادر درمانی بیمارستان درباره علت مرگ نوزاد به مهدی حامدی گفته بودند که «بچه زمان زیادی در کانال زایمان مانده و خفه بهدنیا آمده بود». او در این باره گفت:
سریع منتقلاش کردند به زایشگاه بیمارستان خصوصی پارسیان در شهرکرد. آنجا هم چند روز حال بچه بد بود و باز گفتند منتقلش کنید به NICU بیمارستان هاجر که پیشرفتهتر است. اما آنجا هم نمیدانم چطور بود، شاید امکاناتش کم بود که بچه بعد از چند روز از دنیا رفت.
به گفته پدر این نوزاد جان باخته «هر دوی این بیمارستانهای [هاجر و پارسیان] فاجعه است. مثل کشتارگاه است. نظارتی نیست و امکانات چندانی ندارند. با جان مردم بازی میکنند».
مرکز مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان هاجر شهرکرد هفت سال پیش بهعنوان یکی از «مجهزترین بیمارستانهای منطقه» راهاندازی شد. اما بهنظر میرسد در پی بحران اقتصادی در ایران و کمبود اختصاص بودجه برای روزآمدکردن تجهیزات و کادر درمانی در این بیمارستان، خدمات درمانی مناسب به بیماران آن طور که انتظار میرود ارائه نمیشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بهار سال جاری از «احتمال تخصیص بودجه تکمیل طرح الحاقی بیمارستان هاجر شهرکرد» بهعنوان اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خبر داده بود. او گفته بود که قرار است در صورت تزریق اعتبار مورد نیاز تا پایان سالجاری ۲۲۰ تخت به تختهای بیمارستان هاجر افزوده شود و این بیمارستان توسعه یابد.