در اسرائیل و نوار غزه خورشید روز پنجم درگیری در حالی طلوع کرد که تنها در فاصله نیمه‌شب تا بامداد، ۳۰ فلسطینی در غزه در اثر بمباران بی‌امان اسرائیل کشته شدند.

یک مقام دولتی حماس روز چهارشنبه ۱۱ اکتبر/ ۱۹ مهر به خبرگزاری فرانسه گفت که در جریان حمله هوایی شبانه اسرائیل به نوار غزه دست کم ۳۰ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.

سلامه معروف، رئیس دفتر رسانه‌های غره گفت که ده ها ساختمان مسکونی، کارخانه، مساجد و مغازه‌ها مورد اصابت قرار گرفته است.

ارتش اسرائیل تأیید کرد که در طول شب چندین هدف حماس را هدف قرار داده است.

در این بیانیه آمده است که جت‌های جنگنده «سیستم‌های نظارتی پیشرفته» را که حماس برای شناسایی هواپیماهای نظامی استفاده می‌کرد، منهدم کردند.

ارتش گفت که آنها همچنین ۸۰ هدف حماس را در منطقه بیت حانون در شمال شرقی نوار غزه، از جمله دو شعبه بانکی که توسط این گروه اداره می‌شد را مورد حمله قرار دادند.

این گزارش افزود که حملات هوایی همچنین به یک مرکز نگهداری سلاح و یک مرکز فرماندهی عملیاتی که گروه شبه‌نظامی جهاد اسلامی از آن استفاده می‌کرد، صورت گرفت.

حماس که از روز شنبه درگیر جنگی تمام عیار با اسرائیل شده روز چهارشنبه در واکنش به انتشار مجموعه اخباری از کشته‌شدن و سوزاندن کودکان در کیبوتص‌های اطراف غزه گفت که «کودکان را هدف قرار نمی‌دهد». حماس در بیانیه‌اش تاکید کرد که «رسانه‌های غربی باید دقیق باشند و کورکورانه از روایت صهیونیستی که مملو از دروغ و تهمت است جانبداری نکنند.»

در این بیانیه آمده است که مقاومت و گردان‌های القسام «نظامیان صهیونیست و نیروهای امنیتی» را هدف قرار داده‌اند.

«ما … قاطعانه نادرست بودن ادعاهای ساختگی برخی رسانه‌های غربی را که به طور غیرحرفه‌ای روایت صهیونیستی مملو از دروغ و تهمت علیه ملت ما فلسطین و مقاومت آنها را تکرار می‌کنند، که آخرین آن ادعای کشتار کودکان و سر بریدن آنها بود را رد می‌کنیم.»

در نوار غزه آنچه در ساعات آینده علاوه بر بمباران نصیب مردم خواهد شد، قطع کامل جریان برق است. دفتر رسانه‌ای دولت فلسطین در غره در اطلاعیه‌ای که صبح روز چهارشنبه صادر کرد نوشت که نوار غزه با یک فاجعه انسانی قریب‌الوقوع مواجه است و تنها نیروگاه برق آن در عرض چند ساعت به دلیل تمام شدن سوخت به طور کامل تعطیل می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است که «در این نوار غزه در تاریکی کامل فرو می‌رود و ادامه ارائه کلیه خدمات اولیه زندگی را که همگی به برق وابسته است غیرممکن می‌کند و با توجه به جلوگیری از عرضه سوخت از گذرگاه رفح، امکان استفاده از ژنراتور برای مناطق کلیدی هم فراهم نیست.»

دفتر رسانه‌ای دولت نوشت: «در مواجهه با این واقعیت که جان بیش از ۲,۳ میلیون نفر را تهدید می‌کند، ما یک درخواست فوری به جامعه بین‌الملل و سازمان‌های بشردوستانه و امدادی ارائه می‌کنیم، با نیاز به اقدام سریع برای توقف این جنایت علیه بشریت و این کشتار جمعی چندوجهی.»

هم‌زمان، سازمان ملل می‌گوید بیش از ۲۶۰ هزار نفر در غزه آواره شده‌اند. سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیش از ۲۶۰ هزار نفر مجبور به ترک خانه‌های خود در نوار غزه شده‌اند، زیرا بمباران‌های شدید اسرائیل از هوا، زمین و دریا به مناطق تحت محاصره فلسطین ادامه دارد.

آژانس بشردوستانه سازمان ملل، OCHA، روز سه‌شنبه اعلام کرد: «به نظر می‌رسد بیش از ۲۶۳۹۳۴ نفر در غزه خانه‌های خود را ترک کرده‌اند» و هشدار داد که «انتظار می‌رود این تعداد افزایش یابد».

ارتش اسرائیل در یک روز گذشته صدها نقطه را در غزه از جمله ۸۰ نقطه در همسایگی بیت حنون، شهری در حاشیه شمال شرقی غزه و بیش از ۴۵۰ نقطه در محله الفرقان، از جمله ۲۰۰ هدف را در ۲۴ ساعت گذشته هدف قرار دادند.

سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که هدف اسرائیل از بین بردن قابلیت‌های نظامی حماس است. سرهنگ کنریکوس سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که مأموریت ارتش اسرائیل این است که «اطمینان حاصل کند که حماس، در پایان این جنگ، هیچ گونه قابلیت نظامی نخواهد داشت که به وسیله آن بتواند غیرنظامیان اسرائیلی را تهدید کند یا بکشد.»

تعداد کشته شدگان اسرائیل هم با ۲۰۰ نفر افزایش به ۱۲۰۰ نفر رسید و سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که این «به این دلیل نیست که درگیری‌های مداوم وجود دارد». او گفت که بیش از ۲۷۰۰ نفر هم زخمی شده‌اند و افزود افزایش تعداد کشته‌ها بیشتر به این دلیل است که «اکنون با گذشت زمان ما در حال کشف اجساد اسرائیلی‌های در جوامع مختلفی هستیم که حماس به آنها نفوذ کرده».

تازه‌ترین آمار فلسطینی‌ها از سوی مقامات بهداشتی غزه، تعداد کشته‌شدگان در این منطقه را از روز شنبه ۹۵۰ نفر اعلام کرده است. در میان کشته شدگان ۲۶۰ کودک و ۲۳۰ زن هستند. اکثر کشته‌های فلسطینی، ساکنان غزه بودند که در نتیجه بمباران‌هایی که ساختمان‌های اداری، اهداف نظامی، آپارتمان‌های مسکونی، بیمارستان‌ها و مدارس در سرتاسر این منطقه را مورد حمله قرار دادند، قربانی شدند. چندین نفر هم در کرانه باختری کشته شدند.

یواوو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، به سربازانش گفته است که ما به صورت زمینی اقدام خواهیم کرد و این نشانه واضح دیگری است که حمله زمینی به غزه قریب الوقوع است. گالانت که روز سه‌شنبه با سربازانش نزدیک حصار غزه صحبت می‌کرد، گفت: «حماس خواهان تغییر است و تغییر خواهد کرد. آنچه در غزه بود دیگر نخواهد بود. ما حمله را از هوا شروع کردیم، بعداً از زمین هم خواهیم آمد.»

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز سه‌شنبه گفت که ایالات متحده در حال گفتگو با اسرائیل و مصر در مورد ایده ایجاد یک گذرگاه امن برای غیرنظامیان غزه است. اسرائیل پس از حمله حماس در روز شنبه، غزه را محاصره کرده و جریان آب و برق و غذا را به روی ساکنان بسته است.

سالیوان به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ما روی این موضوع متمرکز شده‌ایم، رایزنی‌هایی در حال انجام است.»

در غزه و در میانه بمباران‌های اسرائیل، نیروی هوایی اسرائیل مدعی است که «سیستم نظارتی پیشرفته» حماس را منهدم کرده است.

نیروی هوایی اسرائیل (IAF) مدعی است «یک سیستم تشخیص پیشرفته توسعه یافته توسط [حماس] را که برای شناسایی هواپیماها بر فراز نوار غزه استفاده می‌شد، منهدم کرده است». این نهاد نظامی در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «حماس برای سال‌ها شبکه‌ای از دوربین‌های با کیفیت بالا را که در داخل آبگرمکن‌های خورشیدی در سراسر نوار غزه پنهان شده بود، با هدف شناسایی و ردیابی هواپیماها ایجاد کرده بود.»