روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به اینکه فیلم‌های این حادثه نشان می‌دهد که این دختر توسط دختران دیگر در ایستگاه مترو از قطار خارج شده و روی سکو قرار می‌گیرد و در آنجا بی‌هوش می‌ماند، به تردیدهای افکار عمومی و امکان تکرار فاجعه ژینا (مهسا) امینی پرداخته است.

در گزارش گاردین آمده که هرچند رسانه‌های دولتی که فیلم ویرایش شده را منتشر کردند، ادعا کردند این دختر پس از افت فشار خون بی‌هوش شده و باعث شده او به کنار واگن قطار برخورد کند، تصاویر منتشر شده نشان نمی‌دهند چه اتفاقی در داخل قطار افتاده است. همچنین ویدیوی با کیفیت پایین به وضوح نشان نمی‌دهد که او چه نوع پوششی بر سر داشته است.

این رسانه با اشاره به انتشار فیلم مصاحبه والدین این دختر در فارس، خبرگزاری رسمی حکومت، که در آن می‌گویند او مورد حمله قرار نگرفته، اشاره کرده که مقامات ایرانی در گذشته مصاحبه‌های اجباری با اعضای خانواده افراد دیگر از جمله ژینا (مهسا) امینی را منتشر کرده‌اند که منجر به این اتهام در فضای مجازی شده که والدین آرمیتا مجبور به صحبت کردن شده‌اند.

بازداشت مریم لطفی، روزنامه‌نگار روزنامه شرق که با مراجعه به بیمارستان قصد داشت این ماجرا را پوشش دهد و محدودیت دسترسی به بیمارستان از آن زمان توسط پلیس، از نکات دیگری است که این گزارش به آن پرداخته است.

این گزارش می‌گوید در شبکه‌های اجتماعی این ادعا مطرح است که تاریخ در حال تکرار است و مقامات ایرانی درگیر یک داستان ساختگی هستند.

گزارش‌های مشابهی در سایر رسانه‌های خارجی منتشر شده از جمله رسانه انگلیسی تلگراف که به نقل از سازمان حقوق بشری هه‌نگاو نوشته آرمیتا در حمله فیزیکی شدید مأموران گشت ارشاد در متروی تهران به شدت آسیب دیده است.

این رسانه نوشته احساسات مردم ایران در پی این حادثه جریحه‌دار شده و این حادثه مشابه اتفاق سال گذشته درباره ژینا (مهسا) امینی است .

ای‌بی‌سی‌نیوز، بیلد، اشپیگل و ان‌تی‌وی رسانه‌های دیگری هستند که به این موضوع پرداخته‌اند.

واکنش‌ مقامات بین‌المللی

وضعیت بحرانی آرمیتا گراوند واکنش مقامات سیاسی جهان را هم برانگیخته است. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک بار دیگر زن جوانی در ایران برای زنده ماندن می‌جنگد؛ تنها به این دلیل که در مترو موهایش بیرون بود. این غیرقابل تحمل است.»

او در ادامه با اشاره به مصاحبه اجباری پدر و مادر آرمیتا نوشت: «آن‌ها نباید جلوی دوربین حرف بزنند بلکه حق‌شان این است که بر بالین دخترشان باشند.»

هانا نویمن، نماینده پارلمان اروپا هم در پست شبکه اجتماعی ایکس نوشته: «روزنامه‌نگار دیگری به خاطر گزارش این موضوع تهدید شد. یکی دیگر از اعضای خانواده به دلیل صحبت کردن زندانی شده. چقدر زمان نیاز است تا جوزپ بورل در سیاست اتحادیه اروپا درباره ایران تجدیدنظر کند؟»

https://twitter.com/HNeumannMEP/status/1709509096058040711

در میان سازمان‌های حقوق بشری، سازمان حقوق بشر ایران خواهان تحقیقات بین‌المللی درباره این دختر نوجوان شد.

در اطلاعیه این سازمان آمده از آن‌جا که جمهوری اسلامی سابقه‌ای طولانی در پنهان‌کاری جنایت مأمورانش دارد، آغاز تحقیقات مستقل بین‌المللی درباره این ماجرا ضروری است.

این سازمان حقوق بشری از جامعه جهانی خواسته تا جمهوری اسلامی را برای پذیرش هیأت حقیقت‌یاب سازمان ملل تحت فشار بگذارند.

بر اساس اطلاعات رسیده به زمانه آرمیتا گراوند متولد بهمن‌ماه ۱۳۸۵ است. پیش‌تر منابع آگاه به زمانه اطلاع دادند آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای که صبح یکشنبه در مترو شهدای تهران «بی‌هوش» و به بیمارستان فجر نیروی هوایی منتقل شده بود، همچنان در «کُما» به سر می‌برد.

به گفته یک منبع آگاه فضای بخش مراقبت‌های ویژه (آی‌سی‌یو) بیمارستان فجر تهران به شدت امنیتی است و شمار زیادی «نیروی امنیتی تمام وقت آنجا» حضور دارند.