دیدار دو تیم فوتبال سپاهان اصفهان و الاتحاد عربستان سعودی شب گذشته، دوشنبه ۱۰ مهر / ۲ اکتبر به‌دلیل نصب بنرهای سیاسی و مجسمه قاسم سلیمانی، فرمانده کشته‌شده سپاه قدس در ورزشگاه «نقش جهان» اصفهان لغو شد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا در بیانیه‌ای لغو این مسابقه در چارچوب هفته دوم رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا را اعلام کرد و ضمن بیان این‌که این دیدار باید در شرایط مناسب برگزار شود، از ارسال پرونده آن به کمیته‌های ویژه جهت بررسی خبر داد.

فدراسیون فوتبال عربستان سعودی سه‌شنبه ۱۱ مهر / ۳ اکتبر با انتشار بیانیه‌ای از این تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا استقبال کرد و گفت: «فدراسیون فوتبال سعودی به‌نوبه خود از تمایل کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برگزاری مسابقه در شرایط مناسب ستایش می‌کند. کنفدراسیون فوتبال آسیا چنین تصمیمی را با کمک گزارش‌ نمایندگان خود که کاروان باشگاه الاتحاد را در ورزشگاه همراهی کردند، گرفت.»

فدراسیون فوتبال سعودی در این بیانیه همچنین بر در پیش گرفتن تمامی مسیرهای قانونی برای حفظ حقوق باشگاه الاتحاد تأکید کرد.

براساس قوانین فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) نصب و یا همراه داشتن هر نوع نوشته و پیام سیاسی، مذهبی و آیینی و نمایش آن در حین برگزاری مسابقات ممنوع است. با این حال مسئولان جمهوری اسلامی و رسانه‌های ایران نصب تندیس قاسم سلیمانی در ورزشگاه «نقش جهان» را امری عادی تلقی کردند.

خبرگزاری فارس نوشت: «در ورزشگاه‌های عربستان همواره تندیس‌ها و عکس‌هایی از مقامات سعودی در ورزشگاه‌ها نصب شده و هیچ وقت این مسئله مشکلی برای برگزاری مسابقه در ورزشگاه‌های عربستان برای تیم‌های ایرانی نداشته است.»

این خبرگزاری با بیان این که «برخی عناصر نفوذی تحت تأثیر صهیونیست‌ها به‌دنبال تخریب رابطه ایران و عربستان هستند»، افزود: «آیا سیاسی کردن یک مسابقه ورزشی، حرکتی از سوی عربستان به‌منظور نزدیکی به صهیونیست‌هاست و یا اسرائیل از طریق نفوذ در تیم الاتحاد به‌دنبال ایجاد جنجال در روابط است؟»

شب گذشته زمانی‌که اعضای تیم الاتحاد ورزشگاه «نقش‌جهان» اصفهان را ترک کردند، تماشاگران حاضر شعارهایی علیه مقام‌های مسئول جمهوری اسلامی سر دادند و خواستار جدایی ورزش از سیاست و برچیدن مجسمه سلیمانی شدند.

روز گذشته همچنین در حالی‌که گروه زیادی از زنان قصد ورود به ورزشگاه «نقش جهان» را داشتند با محدودیت‌هایی روبه‌رو شدند. گروهی از آن‌ها با وجود مخالفت نیروهای انتظامی موفق به ورود به ورزشگاه شدند. این در حالی است که فیفا از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته است که مانع ورود زنان به ورزشگاه‌ها نشوند.

لغو این مسابقه ورزشی در حالی رخ می‌دهد که عربستان سعودی و ایران در اسفندماه سال گذشته (ماه مارس) به توافقی مبنی بر از سرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارت‌ها و نمایندگی‌های خود دست یافتند و در این مدت نیز در این مسیر حرکت کرده‌اند.

عربستان سعودی در اوایل سال ۲۰۱۶ در واکنش به حملات به نمایندگی‌های دیپلماتیک خود در ایران، روابط دیپلماتیک‌اش را با ایران قطع کرده بود.