جلسه دادگاه رسیدگی به شکایت آمنه سادات ذبیحپور، بازجوـ خبرنگار صداوسیمای جمهوری اسلامی علیه سپیده قلیان، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، سهشنبه ۳۱ مرداد در شعبه ۱۲۰۷ کیفری دو مجتمع قضایی کچویی تهران برگزار شد.
مهدی قلیان، برادر سپیده در اینستاگرام خود گزارش کوتاهی از دادگاه خواهرش منتشر کرده و در آن ضمن اعلام اینکه آمنه سادات ذبیحپور به دستور قاضی در دادگاه حاضر شده بود، نوشته است:
این جلسه قرار بود بهصورت علنی برگزار شود اما سپیده حجاب اجباری در دادگاه را نپذیرفته و دادگاه به صورت غیرعلنی برگزار شده است.
بهگفته مهدی قلیان، «ذبیحپور بارها به حضور بدون روسری سپیده در دادگاه اعتراض کرد که قاضی دادگاه در پاسخ اعلام کرد به دلیل حضور بدون حجاب در دادگاه برای بار دوم برای سپیده قرار مجرمیت صادر میکند».
پیش از این در ۲۸ تیرماه سال جاری، در نخستین جلسه رسیدگی به شکایت ذبیحپور نیز سپیده قلیان، حاضر به رعایت حجاب اجباری نشد و دادگاهش لغو شد. این جلسه بعد در روز ۱۶ مرداد برگزار شد.
سپیده قلیان در این پرونده متهم به «تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب در فضای مجازی» و اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی» است.
صداوسیمای جمهوری اسلامی در زمستان ۹۷ با پخش گزارشی با عنوان «طراحی سوخته» به انتشار اوراق بازجویی شماری از دستگیرشدگان اعتراضات کارگری خوزستان و اعترافات تلویزیونی سپیده قلیان، اسماعیل بخشی و چند تن دیگر علیه خودشان پرداخت. سپیده قلیان پس از آزادی اعلام کرد که آمنه سادات ذبیحپور در مراحل بازجویی او حضور داشته است. او از رئیس سازمان صداوسیما و سردبیر بخش خبری ۲۰:۳۰ و آمنه سادات ذبیحپور به دلیل تهیه و پخش این اعترافات اجباری شکایت کرد اما تنها ساعاتی پس از تشکیل این پرونده، دستگاه قضائی آن را مختومه خواند و در مقابل پرونده جدیدی علیه قلیان به شکایت آمنه سادات ذبیحپور گشود.
در جلسه امروز ۳۱ مرداد، سپیده قلیان به همراه امیر رئیسیان، وکیل مدافع خود به دفاع از خود پرداخت.
مهدی قلیان نوشته است که بهدلیل نامشخص قاضی جلسه قبل دادگاه که ذبیح پور را ملزم به حضور در دادگاه کرده بود، تغییر کرده و رسیدگی به پرونده به قاضی جدیدی محول شده بود.
برادر سپیده قلیان در ادامه گزارش خود آورده است:
ذبیحپور از همان بدو ورود به جلسه دادگاه طرح اتهاماتی از قبیل «جاسوسی» و «اغتشاشگری» را علیه خواهرم آغاز کرد و البته به تهدید سپیده ادامه داد. او احتمالاً فراموش کرده بود در دادگاه، نه بهعنوان مرجع صدور حکم که بهعنوان شاکی حضور دارد. وی در مقابل پرسش وکلای سپیده در رابطه با «مجوز ساخت مستند طراحی سوخته»، پاسخی نداشت.
بهگفته مهدی قلیان، سپیده در دادگاه از نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری یاد کرد که قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی را فاش کردند و هر دو اکنون زندانی هستند.
مهدی قلیان افزود: «آمنه سادات ذبیحپور در این دادگاه مدعى شد که مردم او را دوست دارند و او حرف مردم را میزند. (…) سپیده هم در پایان دادگاه و به گفته خودش از طرف «مردم»، در صورت وی تف کرد.»
برادر سپیده قلیان همچنین بهنقل از خواهرش نوشت: «تهدید و اتهام زنیهای ذبیحپور در دادگاه مصادیقی از رفتارهای غیرقانونی و از موضع قدرت او هستند.»
سپیده قلیان تأکید کرده است که «حضور او در این دادگاه نه اکیداً برای دفاع از خود که برای مقاومت و برای آنچه که مردم با جنبش خود بهدست آوردهاند بود.»
سپیده قلیان ۲۴ اسفند سال گذشته، پس از آزادی از زندان و سردادن شعار «خامنهای ضحاک، میکِشیمت زیر خاک» به فاصله کوتاهی دوباره بازداشت شد و شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب او را به دو سال زندان، دو سال محرومیت از تلفن همراه هوشمند، دو سال عدم اقامت در تهران و استانهای مجاور، دو سال عدم عضویت در گروههای سیاسی-اجتماعی محکوم کرد. اتهامهای او «تشویش اذهان عمومی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شد.
ای کاش دادگاه سپیده قلیان علنی برگزار میشد تا معلوم شود توفی که سپیده از طرف مردم ایران بر روی **سادات وقیحپور انداخت قیافهاش را به چه شکل درآورد
alefmimmim / 25 August 2023