کره شمالی مدعی شده است که یک سرباز آمریکایی که ماه گذشته از مرز کره‌ جنوبی با این کشور عبور کرده بود، این کار را به این دلیل انجام داد که به دنبال پناهندگی در آن کشور به دلیل «بدرفتاری غیرانسانی و تبعیض نژادی» در ایالات متحده بود.

این اظهارات که روز چهارشنبه ۱۵ اوت/ ۲۴ مرداد در رسانه‌های دولتی منتشر شد، اولین واکنش عمومی پیونگ یانگ در مورد سرنوشت تراویس کینگ است که در ۱۸ ژوئیه از مرز کره جنوبی وارد کره شمالی شد. او با یک تور گردشگری در حال بازدید از منطقه امنیتی مشترک دو کشور بود که وارد کره شمالی شد.

کره شمالی گفت کینگ اعتراف کرده است که به طور غیرقانونی از مرز به قصد پناهندگی در کره شمالی یا کشور ثالث عبور کرده است.

خبرگزاری دولتی کره شمالی گزارش داد: «در طول تحقیقات، تراویس کینگ اعتراف کرد که تصمیم گرفته است به کره شمالی برود زیرا احساس بدی نسبت به بدرفتاری غیرانسانی و تبعیض نژادی در ارتش ایالات متحده داشت. او همچنین تمایل خود را برای پناهندگی در کره شمالی یا یک کشور ثالث ابراز کرد و گفت که از جامعه نابرابر آمریکا سرخورده است.»

این خبرگزاری گفت این جوان ۲۳ ساله پس از عبور از مرز دستگیر شد و تحقیقات همچنان ادامه دارد.

مرز بین دو کره با موانع به شدت مستحکم از هم جدا شده است اما در منطقه امنیتی مشترک، مرز دو کشور تنها با تعدادی مانع بتنی از هم جدا شده و با وجود حضور سربازان در هر دو طرف، عبور از آن نسبتاً آسان است.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که معتقدند کینگ عمداً از مرز عبور کرده و از نامیدن او به عنوان «اسیر جنگی» خودداری کرده‌اند. این سرباز آمریکایی پیش از عبورش از مرز کره شمالی به دلیل درگیری با پلیس کره‌ جنوبی در یک میخانه تحت اقدامات تنبیهی قرار گرفته بود.

پنتاگون اعلام کرد که نمی‌تواند اظهارات کینگ را آن طور که توسط کره‌شمالی گزارش شده تأیید کند و همچنان بر بازگشت امن وی متمرکز است.

مایرون گیتس، عموی این سرباز آمریکایی اوایل ماه اوت به شبکه «ای‌بی‌سی نیوز» گفت که برادرزاده‌اش در طول خدمت نظامی خود، انواع نژادپرستی را تجربه کرده بود و پس از بازداشت، دیگر شبیه خودش نبود.

ارتش ایالات متحده اکنون با شیوه اطلاق عنوان برای کینگ که در ژانویه ۲۰۲۱ به ارتش ایالات متحده ملحق شد، دست و پنجه نرم می‌کند.

با توجه به اینکه ایالات متحده و کره شمالی به لحاظ فنی در حال جنگ هستند و تراویس کینگ هم سرباز در حال خدمت بوده، ممکن است به نظر برسد که واجد شرایط اطلاق «اسیر جنگی» باشد. جنگ ۱۹۵۳-۱۹۵۰ کره هنوز ختم به یک معاهده صلح نشده و صرفاً با یک آتش‌بس پایان یافته است. شبه جزیره کره از نظر فنی همچنان در حال جنگ است و برقراری آتش‌بس هم با فرماندهی و نظارت سازمان ملل صورت گرفته است.

اما مقام‌های ایالات متحده گفته‌اند که تصمیم کینگ برای عبور از مرز کره شمالی به میل خودش و با لباس غیرنظامی انجام شد و به همین دلیل نمی‌توان او را اسیر جنگی نامید.