نیروی دریایی آمریکا پنج‌شنبه ۱۵ تیر / ۶ ژوئیه اعلام کرد که سپاه پاسداران یک کشتی تجاری را در آب‌های بین‌المللی خلیج فارس توقیف کرده‌ است.

تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم ایالات متحده گفت این کشتی احتمالاً در قاچاق دست داشته و سپاه پاسداران آن را «به‌زور» توقیف کرده است.

هاوکینز افزود نیروی دریایی آمریکا وضعیت را زیر نظر گرفته بود و تصمیم گرفت که هیچ واکنشی نشان ندهد.

«آمبری»، شرکت امنیت دریایی بریتانیا اعلام کرد که از تلاش نیروهای ایرانی برای توقیف یک نفتکش کوچک با پرچم تانزانیا در حدود ۵۹ مایل دریایی شمال شرق شهر بندری دمام عربستان سعودی مطلع بوده است.

این شرکت در یادداشتی افزود: «ایران به طور منظم نفتکش‌های کوچک‌تری را که مشکوک به قاچاق نفت هستند، رهگیری می‌کند.»

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران بامداد جمعه ۱۶ تیر نوشت نیروی دریایی سپاه یک شناور «حامل ۹۰۰ تن سوخت قاچاق با ۱۲ خدمه» را در خلیج فارس توقیف کرد».

فارس افزود این توقیف با حکم قضایی انجام شده است.

به گفته این خبرگزاری، «نیروی دریایی سپاه در ماموریت‌های مختلفی با حکم قضایی اقدام به توقیف شناورهای حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس کرده که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق از این محل به منابع ملی کشورمان بازگشته است».

نیروی دریایی آمریکا چهارشنبه ۱۴ تیر / ۵ ژوئیه نیز اعلام کرد که برای جلوگیری از توقیف دو نفتکش تجاری توسط ایران در خلیج عمان مداخله کرده است.

سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا گفته بود یک کشتی نیروی دریایی ایران در تلاش برای توقیف یکی از نفتکش‌ها تیراندازی کرد اما تلفات و خسارتی بر جای نگذاشت.

بر اساس داده‌های شرکت ورتکسا که در زمینه تحلیل اطلاعات کشتیرانی تجاری فعالیت دارد، حدود یک پنجم عرضه نفت خام و فرآورده‌های نفتی جهان از تنگه هرمز می‌گذرد.