مرکز احسان یارشاطر (در دانشگاه کلمبیای نیویورک) به زودی بسته می‌شود. این مرکز تنها تا پایان ماه ژوئن به کار خود ادامه خواهد داد.

تعطیلی مرکز احسان یارشاطر در پی توافقی میان دانشگاه کلمبیا که ساختمان این مرکز در آن واقع بود و بنیاد دانشنامه ایرانیکا (EIF ) صورت می‌گیرد.

قرار است ادامه انتشار ایرانیکا در موسسه آکادمیک معتبر دیگری غیر از دانشگاه کلمبیا صورت گیرد و محتوای آنلاین همچنان به صورت رایگان در دسترس عموم باشد.

به گفته افراد مطلع  پس از بسته شدن مرکز احسان یارشاطر، احتمالا دانشگاه تورنتو کار انتشار ایرانیکا را ادامه خواهد داد. گویا مذاکراتی هم با این دانشگاه صورت گرفته است.

احسان یارشاطر، استاد پرآوازه ایران شناسی و ادبیات فارسی (۱۳۹۷- ۱۲۹۹)

مرکز مطالعات ایرانی را احسان یارشاطر در سال در دانشگاه کلمبیا تاسیس شد، این مرکز در سال ۲۰۱۸ به مرکز «احسان یارشاطر برای مطالعات ایرانی» تغییر نام داد تا یاد و میراث دکتر یارشاطر در زمینه مطالعات تاریخ و فرهنگ ایرانی زنده نگه داشته‌شود.

بسته شدن «احسان یارشاطر برای مطالعات ایرانی» که پس از دانشنامه ایرانیکا دیگر میراث احسان یارشاطر به شمار می‌رود در پی دعوای حقوقی چند ساله‌ای است که میان دانشگاه کلمبیا و بنیاد دانشنامه ایرانیکا (EIF ) در جریان بود.

بودجه ایرانیکا طی بیش از ۴ دهه فعالیت آن از محل‌های متفاوتی تامین شده است. از ثروت شخصی دکتر احسان یارشاطر گرفته تا مبالغی که خیرین، سازمان‌ها و بنیادهای مختلف در اختیاراین پروژه قرار داده‌اند. از جمله مهمترین حامیان مالی ایرانیکا می‌توان از موقوفه ملی برای علوم انسانی National Endowment for the Humanities به اختصار(NEH)، بنیاد میراث ایران (لندن) و نیز بنیاد خانواده سمنانی نام برد.

براساس مدارک و اسناد مالیاتی و نیز گزارش های سالانه بنیاد تا سال ۲۰۱۸ میزان دارایی که در اختیار بنیاد بوده بالغ بر ۲۰ میلیون دلار می‌شود.

دانشنامه ایرانیکا که جامع‌ترین روایت از چندین هزار سال تاریخ ایران، زبان و فرهنگ است حاصل کار جمعی بیش از ۱۰۰۰ پژوهشگر سراسر جهان است که به همت دکتر احسان یارشاطر استاد پرآوازه ایران شناسی و ادبیات فارسی کارش را در دهه ۷۰ میلاد آغاز کرد. نخستین مقاله ایرانیکا سال ۱۹۸۲ منتشر شد.