جمعه ۱۹ خرداد سی‌وششمین جمعه اعتراضی مردم زاهدان برگزار شد و مردم پس از نماز جمعه به خیابان‌ها آمدند.

آن‌ها مانند هفته‌های گذشته شعارهایی علیه حکومت سر دادند. «حمایت حمایت» و «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان»، «ایرانی، اتحاد، انقلاب، آزادی» و «برادر شهیدم ـ خونت رو پس می‌گیرم» از جمله شعارهایی بودند که مردم زاهدان فریاد می‌زدند. آن‌ها همچنین به ادامه سرکوب‌ها اعتراض کردند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند.

جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ ـ سی‌وششمین جمعه اعتراضی مردم زاهدان ـ عکس از شبکه‌های اجتماعی

مردم شرکت‌کننده در تظاهرات همچنین پلاکاردهایی با مضامین مختلف در دست داشتند، از جمله «لُر، ترکمن، گیلک، تالش، مازنی از بلوچستان برای شما سلام و محبت»، «کلیدواژه ایرانِ یکپارچه و تجزیه‌طلبی برای سرکوب است» و «اگر چه خطرات زیادی در آزادی وجود دارد، اما ما آن را به بردگی ترجیح می‌دهیم».

در خطبه‌های نماز جمعه ۱۹ خرداد عبدالحمید اسماعیل‌زهی (مولوی عبدالحمید)، امام جمعه اهل سنت بیش از هر چیز به فقر و فشارهای معیشتی بر مردم تأکید کرد. او با بیان این‌که «مردم دست به چه کارهایی می‌زنند تا فقط بتوانند نان دربیاورند»، گفت:

ایران دارای ثروت کلانی است و همه امکانات در کشور ما وجود دارد اما مردم گرسنه هستند. دل ما به درد می‌آید وقتی می‌بینیم مردم ما با این سرمایه‌هایی که دارند، برای نان مجبورند که کولبری یا سوخت‌بری کنند. مردم در خشکی و دریا سوخت‌بری و کولبری می‌کنند که دل هر کسی را به درد می‌آورد. خیلی‌ها برای درآمد ۵۰۰ هزار، یک و دو میلیون تومانی زندانی و حتی اعدام می‌شوند.

جمعه ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ ـ سی‌وششمین جمعه اعتراضی مردم زاهدان ـ عکس از شبکه‌های اجتماعی

مولوی عبدالحمید با اشاره به رونمایی سپاه پاسداران از موشک مافوق صوت «فتاح» در این هفته، گفت:

از رونمایی سلاح‌های پیشرفته خوشحال می‌شویم اما بهتر است به‌ جای آن، ‌شکم مردم سیر شود. آن‌هایی که در بالا نشسته‌اند نمی‌دانند در حاشیه‌ها و روستاها چه می‌گذرد یا در همان پایتخت چه قدر زندگی برای مردم مستأجر سخت شده است.

او «بزرگترین حکمت» را سیری و خشنودی مردم دانست و گفت: «تا وقتی مردم درد دارند، ناله‌شان به سکوت نمی‌رسد.»

امام جمعه زاهدان قاچاق مواد مخدر را به فقر مردم مربوط دانست و با اشاره به اعدام‌های مربوط به جرایم مواد مخدر گفت «این اعدام‌هایی هم که از ابتدای انقلاب تاکنون در این رابطه انجام شده، هیچ فایده‌ای نداشته است».

عبدالحمید اسماعیل‌زهی همچنین به سیاست‌های جمهوری اسلامی نیز انتقاد کرد و افزود:

من قبول ندارم این سیاست را که ما در کنار دیگر ملت‌ها باشیم اما به ملت ایران توجه نکنیم. (…) بالاترین دردهای ما، دردهای ملی است، نه دردهای منطقه‌ای. بیش از هزینه کردن برای دیگر ملت‌ها، هزینه برای مردم ایران و ساختن کشور ایران لازم است.

امام جمعه زاهدان به روال هر جمعه بار دیگر به جمعه خونین زاهدان نیز اشاره کرد و گفت در این‌باره هنوز عدالت اجرا نشده است و تا وقتی عدالت اجرا نشود آرامش به‌دست نمی‌آید او گفت: «شما دردهای ما را علاج نکردید و از دردهای ما نپرسیدید.»

در سی‌وششمین هفته اعتراضات مردم زاهدان، مأموران جمهوری اسلامی همچنان به بازداشت جوانان بلوچ ادامه دادند. به گزارش «کمپین فعالان بلوچ»  نیروهای لباس شخصی در روز جمعه ۱۹ خرداد سه نفر را از منطقه شیرآباد زاهدان در خیابان مجیدیه بازداشت کردند.

نام این سه جوان عبدالله خروت، ابراهیم گرگیج و پرویز ریگی اعلام شده است.

یک منبع آگاه به «کمپین فعالان بلوچ» گفت:

بعد از نماز جمعه در منطقه شیرآباد زاهدان مأموران لباس شخصی اطلاعات با ۱۰ خودرو آمدند و هر عابر پیاده‌ای دیدند با خود بردند.

به‌گفته این منبع آگاه «جوانان را با ضرب‌وشتم بازداشت کرده و به مکان نامعلوم منتقل کرده‌اند و هیچ خبری از آن‌ها نیست.»

بنا به این گزارش چند جوان دیگر هم بازداشت شده‌اند که اطلاعی از آن‌ها در دسترس نیست.