معاون سیاسی و امنیتی استاندار بوشهر ادعا کرد با بازداشت شماری از کارگران اعتصابی، اعتصاب کارگران پروژه‌ای نفت و گاز «شکسته شده است» و کارگران «به سر کار بازگشته‌اند».

اکبر پورات صبح ۲۴ اردیبهشت اعتصاب کارگران پروژه‌ای نفت و گاز را به آنچه که «شبکه‌های خارج از کشور» خواند، نسبت داد. او گفت: «اعتصاب کارگری در منطقه پارس جنوبی سازمان‌یافته با حمایت شبکه‌های خارج از کشور بود که با رصد انجام‌شده لیدرهای اصلی داخلی آنها شناسایی شد.»

پورات اسامی کارگران بازداشت شده را که آنها را به «لیدری اعتصابات» متهم کرد، اعلام نکرد اما گفت که «با تلاش سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات» هشت تن از کارگران که اعتصابات را هدایت می‌کردند، شناسایی و بازداشت شدند.

به ادعای او کارگران بازداشت شده «در منطقه پارس جنوبی از طریق فضای مجازی و حقیقی برای تداوم اعتصاب کارگری آن را مدیریت می‌کردند.»

اعتصاب کارگران پروژه‌ای نفت و گاز از نخستین روز اردیبهشت آغاز شد و کارگران پروژه‌ای تحت قرارد نزدیک به ۱۰۰ شرکت‌های پیمانکاری با مطالبه افزایش فوری ۷۹ درصدی دستمزد، کاهش ساعت و روز کار، بهبود وضعیت خوابگاه‌ها و کیفیت غذا به آن پیوستند. در همان نخستین روزهای اعتصاب، مدیرعامل منطقه ویژه انرژی عسلویه کارگران اعتصابی را به اخراج در صورت عدم بازگشت به کار تهدید کرد. برخی منابع خبری نزدیک به کارگران از جایگزینی نزدیک به ۴۰۰۰ کارگر اعتصابی با کارگران جدید خبر دادند.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار بوشهر بدون اینکه در باره اخراج کارگرانی که اعتصاب کرده بودند، توضیح بدهد، گفت برای اشتغال ده هزار نفری در منطقه پارس جنوبی فراخوان داده شده است. به گفته پورات هشت شرکت پیمانکاری «به‌سبب عدم همکاری در عدم اشتغال و به‌کارگیری نیروهای بومی و دامن زدن به حوزه اعتصاب کارگری در لیست سیاه قرار گرفته‌اند».

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و گاز هنوز خبر بازداشت هشت تن از کارگران پروژه‌ای را رد یا تایید نکرده است. پیشتر در جریان اعتراض‌های کارگران نفت در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰۰ تن از کارگران پروژه‌ای بازداشت شده بودند.