منابع محلی و اطلاعاتی به رویترز گفتند نیروی هوایی اردن دوشنبه ۱۸ اردیبهشت / ۸ مه دست به حملات هوایی نادری زد. در حمله نخست یک کارخانه متروک تولید مواد مخدر در جنوب سوریه مورد هدف قرار گرفت.

منابع آگاه گفتند این کارخانه در استان درعا در جنوب سوریه واقع است و با گروه حزب‌الله لبنان مورد حمایت ایران و متحد رژیم سوریه، مرتبط است.

حمله دیگری نیز به روستای شعاب، در استان مجاور سویدا در نزدیکی مرز اردن انجام شد و در آن مرعی الرمثان، «سلطان» مواد مخدر سوریه و خانواده‌اش در حالی که در خانه بودند، کشته شدند.

رایان معروف، پژوهشگر سوری که قاچاق مواد مخدر را ردیابی می‌کند به رویترز گفت: «هم خانه الرمثان و هم تأسیسات واقع در درعا ویران شده‌اند.»

او افزود گفته می‌شود که کارخانه غیرفعال مواد مخدر در استان درعا در شهر خراب الشحم قرار دارد و محل ملاقات قاچاقچی‌های مزدور حزب‌الله بوده است و گزارش‌های منابع محلی این موضوع را تأیید می‌کند.

منابع اطلاعاتی اردن و منطقه می‌گویند مرعی الرمثان قاچاقچی عمده مواد مخدر در جنوب سوریه، صدها نفر از بادیه‌نشین‌ها را به صفوف شبه‌نظامیان مرتبط با ایران که در جنوب سوریه قدرت دارند، جذب کرده است.

منابع قضایی می‌گویند دادگاه‌های اردن در سال‌های اخیر چندین بار او را به اتهام قاچاق مواد مخدر به‌طور غیابی به اعدام محکوم کرده بودند.

دو منبع آگاه اطلاعاتی منطقه‌ و یک منبع دیپلماتیک غربی که وضعیت جنوب سوریه را پی می‌گیرند تأیید کرده‌اند که هواپیماهای جنگنده اردن در حمله‌ای نادر از آغاز جنگ بیش از یک دهه در سوریه، به دو هدف مرتبط با قاچاق مواد مخدر حمله کرده‌اند.

ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن در یک نشست خبری در امان پایتخت این کشور درباره گزارش‌‌های منتشرشده درباره حملات هوایی اردن گفت:

«هر زمان که برای حفظ امنیت ملی اقدامی بکنیم، در زمان مناسب آن را اعلام می‌کنیم. در شرایطی که قاچاق در حال افزایش است، موضوع مواد مخدر یک تهدید بزرگ برای کشور و منطقه است.»

الصفدی اطلاعات کافی در این‌باره ارائه نکرد اما گفت که در رایزنی با طرف سوری برای تشکیل تیم امنیتی سیاسی به‌منظور مبارزه با قاچاق مواد مخدر این موضوع را در میان گذاشته‌اند.

وزیر امور خارجه اردن شنبه ۱۶ اردیبهشت / ۶ مه به شبکه سی‌ان‌ان گفته بود که اگر جلوی قاچاق مواد مخدر از سوریه گرفته نشود، اقدامات لازم از جمله عملیات نظامی در خاک سوریه انجام خواهند داد.

حزب‌الله لبنان دخالت در قاچاق مواد مخدر را رد می‌کند و می‌گوید اتهامات مطرح‌شده از سوی اردن همان کارزار تبلیغاتی واشنگتن برای تضعیف نفوذ ایران در منطقه است.

اردن هم مقصد و هم مسیر اصلی قاچاق ماده مخدر «کاپتاگون» به کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس است. کاپتاگون آمفتامین ارزانی است که کشورهای غربی و عربی می‌گویند در سوریه تولید و صادر می‌شود.

پیش از این، پژوهشکده آمریکایی نیولاینز در گزارشی اعلام کرده بود که بلندپایه‌ترین مقام‌های دولت سوریه، از جمله ماهر اسد،‌ برادر بشار اسد، در تولید و قاچاق ماده مخدر کاپتاگون دست دارند. در این گزارش همچنین گفته شده بود که حزب‌الله لبنان بخش سازمان‌یافته از شبکه توزیع این ماده مخدر صنعتی است و شبه‌نظامیان وابسته به ایران هم در ایجاد امنیت شاهراه‌های ارتباطی شبکه انتقال آن دست دارند.

دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، دست داشتن در تولید و قاچاق مواد مخدر را رد می‌کند. ایران می‌گوید این اتهامات بخشی از توطئه‌های غرب علیه این کشور است.

دو مقام اردنی که نخواستند نامشان فاش شود به رویترز گفتند حملات اردن پیامی به دمشق بود که نباید تصمیم امَان را با تلاش کشورهای عربی برای پایان دادن به انزوای سوریه، اشتباه گرفت.

مقام‌های اردنی می‌گویند نگرانی‌های آن‌ها در مورد افزایش قاچاق مواد مخدر در ماه‌های اخیر در نشست‌های امنیتی با مقامات سوری مطرح شده است. در این نشست‌ها تعهداتی از سوی آن‌ها اعلام شد اما مقام‌های اردن هیچ تلاش واقعی‌ای برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر مشاهده نکرده‌اند.