اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای نفت که جمعه اول اردیبهشت با خواست افزایش افزایش ۷۹ درصدی دستمزد، ۱۰ روز مرخصی ماهانه و کاهش ساعات کار توسط کارگران شرکت اکسیر صنعت در پالایشگاه آبادان آغاز شد در روزهای گذشته به ده‌ها مرکز گسترش یافت.

دوشنبه چهارم اردیبهشت با پیوستن کارگران مراکز دیگری به اعتصاب، بیش از ۸۰ مرکز نفت و گاز، معدن مس و شرکت فولاد در این آکسیون کارگری شرکت کردند.

کارگران رسمی سکاف در پالایشگاه آبادان به اعتصاب پیوستند

منابع اطلاع رسانی کارگران پروژه‌ای نفت و گاز فهرستی از اسامی ۸۲ شرکت پیمانکاری منتشر کرده‌اند که کارگران آن در اعتصابند.

امروز دوشنبه چهارم اردیبهشت ۱۴۰۲ کارگران شرکت پتروفراساز شاغل در کوه مبارک جاسک، کارگران پیمانکاری‌های اژدر و طهماسبی، کارگران پروژه‌ای شاغل در فولاد شادگان، فولاد غدیر نی ریز، کارگران پیمانکاری رحمانی شاغل در معدن مس درالو کرمان، کارگران پروژه‌ای شرکت‌های رامکو و جهانپارس شاغل در مس سرچشمه، نیروهای پرتونگار شرکت ایمن ‌سازان شاغل در کنگان، کارگران گروه برق و ابزار دقیق گچساران، کارگران شرکت ساتراپ صنعت شاغل در فاز ۱۴، کارگران شرکت تارا شاغل در مس خاتون‌آباد کارگران شرکت رحیمی شاغل در پالایشگاه اصفهان، کارگران پیمانکاری پایمرد شاغل در چابهار، روژین صنعت یزد در اعتراض به عدم افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۲ دست به اعتصاب زده و کارگاه‌ها را تخلیه کردند.

کارگران پروژه‌ای نفت و گاز در اعتراض به دستمزد تعیین‌شده توسط شورای عالی کار (۲۷ درصد برای حداقل بگیران و ۲۱ درصد برای سایر سطوح مزدی) اعلام کردند شورای عالی کار را فاقد صلاحیت می‌داند و از این پس خود نرخ جدید افزایش دستمزد را متناسب با نرخ تورم و افزایش هزینه‌های زندگی تعیین خواهند کرد.

یکی از خواست‌های اعتصاب رعایت ۷۹ درصد افزایش دستمزد در تمام قراردادهای کار سال ۱۴۰۲ است. کف دستمزد در مناطق نفتی نیز۲۰ میلیون تومان اعلام شده است.

علاوه بر افزایش دستمزد، کارگران اعتصابی مطالبات انباشته‌شده دیگری دارند که در سال‌های اخیر بارها برای دستیابی به آن اعتصاب‌های سراسری و یا پراکنده صورت داده‌اند اما به نتیجه نرسیده‌اند.

مهمترین این مطالبات عبارتند از افزایش مرخصی ماهانه به ۱۰ روز، بهبود بهداشت و ایمنی کار، بهبود کیفیت سرویس‌های رفت و آمد، خوابگاه‌ها و غذاخوری‌ها، بهبود کیفیت غذا، واریز حق بیمه متناسب با عنوان شغلی کارگر، کاهش ساعت روزانه از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت، حذف دوره ۱۵ روزه کار بدون مزد پیش از استخدام و حذف بندی از قرارداد کار که کارگران را از اعتراض به شرایط کار منع می‌کند.

بازنشستگان مخابرات و دوشنبه‌های اعتراضی

بازنشستگان شرکت مخابرات امروز به روال دوشنبه‌های گذشته به خیابان آمدند و خواستار پرداخت مطالبات معوقه خود و برقراری مجدد بیمه تکمیلی شدند.

بازنشستگان مخابرات دوشنبه چهارم اردیبهشت در مراکز استان‌های لرستان، اصفهان، خراسان رضوی، کردستان، اردبیل، فارس، خوزستان، البرز، چهار محال بختیاری و تهران تجمع کردند.

تجمع تهران مقابل وزارت ارتباطات صورت گرفت. بازنشستگان معترض تهران شعار می‌دادند:

دشمن ما همینجاست دروغ میگن آمریکاس؛ حجاب حجاب شعارشون دروغ افتخارشون؛ ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما؛ وزیر بی لیاقت استعفا استعفا.

به نوشته‌ی کانال‌های خبررسانی بازنشستگان در کرج نیروهای امنیتی و انتظامی کوشیده‌اند از مانع تجمع بازنشستگان شوند و آن‌ها را «به زور به داخل ساختمان مخابرات هدایت کردند.»

در پی دست به دست شدن مالکیت شرکت مخابرات در دهه ۸۰، بدهی شرکت به بازنشستگان به مالکان جدید منتقل شد ولی هیات مدیره با دستاویز کمبود نقدینگی از اجرای تعهدات خود در قبال بازنشستگان سرباز زده است. هیات مدیره خابرات با همین دستاویز بودجه بیمه تکمیلی و برخی رفاهیات بازنشستگان را نیز قطع کرده است.

بازنشستگان تامین اجتماعی رشت و شوش به خیابان آمدند

دوشنبه چهارم اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی در شهر شوش و رشت به خیابان آمدند و به وخامت وضعیت معیشت خود اعتراض کردند. بازنشستگان تامین اجتماعی در زمره کم درآمدترین اقشار مستمری بگیرند و بیش از ۷۰ درصد آن‌ها مستمری در سطح حداقل دستمزد دارند. آن‌ها در تجمعات امروز علیه بی کفایتی حکومت در کنترل تورم و افزایش روزافزون قیمت‌ها شعار دادند.

تجمع پرستاران استان کردستان در سنندج

تجمع اعتراضی پرستاران در سنندج: تجمع، تحصن، از این به بعد همینه

دوشنبه چهارم اردیبهشت گروهی از پرستاران استان کردستان در سنندج مرکز استان مقابل ستاد مرکزی دانشکدە علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

پرستاران و کادر درمان استان کردستان در تجمع امروز خود شعار می‌دادند: «وعده وعید کافیه سفره ما خالیه، و تجمع، تحصن، از این به بعد همینه.»

Ad placeholder