به گفته مدیر کمپین معلولان پس از سالها مطالبهگری کمپین، تشکلها و فعالان حوزه معلولان، از ۶۰ دستگاه ون مصوبه شورای چهارم در اسفند سال ۹۵، سرانجام اوایل سال گذشته تنها ۲۰ دستگاه ون صفرکیلومتر به ناوگان سامانه حملونقل جانبازان و معلولان به منظور خدماتدهی بیشتر به این افراد اضافه شد. اما همان ابتدا «یک دستگاه از ونها به بازرسی شرکت واحد و دو دستگاه دیگر نیز همراه با راننده به یک مؤسسه خصوصی در زعفرانیه تهران» منتقل و مورد استفاده آنها قرار گرفت.
بهروز مروتی در گفتوگو با وبسایت خبرآنلاین گفت که این کمپین در روزهای پایانی سال گذشته از انتقال و استفاده غیرقانونی ونهای حملونقل معلولان توسط شهرداری تهران مطلع و ضمن اطلاع به مسئولان شهرداری و اعضای شورای شهر، خواستار بازگرداندن ونها به سامانه حملونقل جانبازان و معلولان شده است.
به گفته علیرضا زاکانی، شهردار تهران در آذر ماه ۱۴۰۰ در خبرگزاری ایرنا ۹۸ هزار معلول و ۶۰ هزار جانباز در تهران زندگی میکنند و با کم کردن وسایل حملونقل آنها هرچه بیشتر این گروه اجتماعی را به خانهنشینی وادار میکنند.
سال گذشته شهرداری تهران با عدم پرداخت هزینه سرویس دانشآموزان استثنایی آنها را خانهنشین کرد.
طبق قانون حمایت از معلولان، حملونقل معلولان در درون شهرها جزء وظایف شهرداریهاست و شهرداری تهران در انجام این وظیفه خود کوتاهی میکند. همانطور که بهروز مروتی خبر داد شهرداری در اقدامی غیرقانونی سه دستگاه ون صفر کیلومتر مناسبسازی شده ویژه سامانه حملونقل جانبازان و معلولان را به مراکز دیگری انتقال داده است.
این بذل و بخشش در حالی صورت گرفته است که سامانه حملونقل جانبازان و معلولان به دلیل استهلاک، فرسودگی و کمبود ناوگان و راننده برای جابجایی جانبازان و معلولان با مشکل روبهروست.
بهگفته بهروز مروتی، کمپین معلولان در روزهای پایانی سال گذشته از انتقال و استفاده غیرقانونی ونها مطلع و ضمن اطلاع به مسئولان شهرداری و اعضای شورای شهر، خواستار بازگرداندن ونها به سامانه حملونقل جانبازان و معلولان شد. مروتی افزود:
در ادامه درخواست کمپین، هفته گذشته کاشانی از اعضای شورای شهر تهران پیش از دستور یکصد و سی و هفتمین جلسه شورای شهر تهران از این اقدام غیرقانونی انتقاد کرد و با تذکر به شهرداری تهران، خواستار بازگرداندن ونها به سامانه حملونقل جانبازان و معلولان شد اما با گذشت یک ماه از پیگیریهای کمپین و تذکر عضو شورای شهر، شهرداری تهران هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده است.
مروتی این عدم واکنش را نشاندهنده «بیتوجهی شهرداری به مطالبه معلولان و عدم توجه کافی به حفظ و نگهداری ابزار خدمات دهنده به این طیف دانست».
با بذل و بخشش سه دستگاه ون مذکور، در حال حاضر فقط ۱۷ دستگاه از ۲۰ دستگاه خریداری شده برای این سامانه باقیمانده که به گفته مروتی برای جابجایی دستکم شش هزار معلول و جانباز مشترک این سامانه در سطح تهران کافی نیست.
مدیر کمپین معلولان افزود:
سامانه حملونقل جانبازان و معلولین به غیر از ۲۰ دستگاه ون جدید، دارای ۶۰ دستگاه ون مناسبسازی قدیمی است که همین محدود خودروهای موجود نیز به دلیل استهلاک، فرسودگی و کمبود بودجه مورد نیاز برای تعمیر، بسیاری از مواقع سرویس نبوده و نیاز به تعمیر دارند و برخی دستگاهها به دلیل عدم تأمین هزینههای تعمیرات گاهی روزها و هفتهها در تعمیر مانده و امکان ارائه خدمت ندارند.
این فعال حقوق معلولان تعهد شهرداری برای خرید ونهای مناسبسازی شده را گوشزد کرد و گفت پس از هفت سال که شهرداری تهران طبق مصوبه شورای چهارم اسفند ۱۳۹۵، مکلف به خرید ۶۰ دستگاه ون مناسبسازی شده برای سامانه حملونقل جانبازان و معلولان بود، تنها ۲۰ دستگاه ون برای این سامانه خریداری شد.
به بهروز مروتی چنانچه هر سه دستگاه ون مذکور تا پایان هفته جاری به سامانه حملونقل معلولان بازگردانده نشوند، این کمپین اقدام مقتضی به عمل خواهد آورد.