عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس کاهش داوطلبانه تولید نفت خود را به میزان حدود ۱,۱۵ میلیون بشکه در روز اعلام کردند و آن را «اقدامی پیشگیرانه» با هدف ثبات بازار نامیدند.

انتظار می‌رفت که ۲۳ کشور اوپک پلاس به کاهش دو میلیون بشکه‌ای نفت که قبلاً توافق شده بود پایبند بمانند.

در ماه اکتبر گذشته، اوپک پلاس، متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت و روسیه، در مورد کاهش تولید دو میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر به توافق رسید و خشم واشنگتن را برانگیخت زیرا صادرات کمتر نفت قیمت آن را افزایش می‌دهد.

ایالات متحده می‌گوید برای پشتیبانی از رشد اقتصادی جهان و جلوگیری از کسب درآمد بیشتر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای تأمین مالی جنگ علیه اوکراین، نفت باید ارزان‌تر شود.

بر اساس بیانیه‌های رسمی، عربستان سعودی تولید نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز، عراق ۲۱۱ هزار بشکه، امارات متحده عربی ۱۴۴ هزار بشکه، کویت ۱۲۸ هزار بشکه‌، عمان ۴۰ هزار بشکه، الجزایر ۴۸ هزار بشکه و قزاقستان ۷۸ هزار بشکه در روز کاهش خواهند داد.

الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه گفته است که مسکو کاهش داوطلبانه ۵۰۰ هزار بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید خواهد کرد. مسکو در ماه فوریه پس از تعیین سقف قیمت نفت روسیه توسط غرب، این کاهش‌ها را به‌طور یک‌جانبه اعمال کرد.

پس از کاهش یک‌جانبه روسیه، مقام‌های آمریکایی گفتند که اتحاد این کشور با سایر اعضای اوپک پلاس در حال تضعیف است، اما اقدام روز یکشنبه نشان می‌دهد که همکاری آن‌ها همچنان قوی است.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به نقل از یک مقام وزارت انرژی این کشور تأکید کرد که اقدام پیشگیرانه اوپک پلاس با هدف حمایت از ثبات بازار نفت است.

ماه گذشته، در واکنش به بحران بانکی در پی فروپاشی دو وام‌دهنده آمریکایی و نجات بانک کردیت سوئیس توسط UBS، بزرگترین بانک این کشور شد، قیمت نفت به پایین‌ترین حد خود در ۱۵ ماه گذشته رسید.