ارتش روسیه در طول شب گذشته، چهارشنبه ۱۷ اسفند و بامداد امروز پنج‌شنبه ۱۸ اسفند / ۹ مارس به بخش‌های وسیعی از اوکراین حمله کرد و شلیک موشک و انفجار برق چندین منطقه را قطع کرد.

ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف، اعلام کرد که منطقه هولوسیو در جنوب پایتخت مورد اصابت موشک‌ها قرار گرفته است و نیروهای امدادگر در حال انجام وظیفه هستند. به‌گفته اداره نظامی کی‌یف، برق خانه‌های حدود ۴۰ درصد از جمعیت این شهر به طور موقت قطع شده‌ است.

در جنوب اوکراین، نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا مجبور شد بار دیگر فعالیت‌های خود را تعطیل کند اما بعد با ژنراتورهای دیزلی برق آغاز به کار کرد. این نیروگاه در دست نیروهای روسی است و سوخت آن برای ۱۰ روز کافی است. این ششمین بار از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین است که نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا مجبور می‌شود که از برق اضطراری استفاده کند.

شهر بندری اودسا در دریای سیاه و دومین شهر بزرگ اوکراین و خارکیف (خارکف) نیز تحت تأثیر حملات موشکی قرار گرفتند. همچنین انفجارهایی از شمال شهر چرنیف و منطقه غربی لویو و از شهرهای دنیپرو، لوتسک و ریونه گزارش شده است.

به‌گفته مقامات اوکراینی، برق در چندین منطقه قطع شده است. فرماندار خارکیف (خارکف) در شرق این کشور از اصابت موشک به چند ساختمان مسکونی خبر داد. در اودسا، نیروگاه برق شهر هدف قرار گرفت و برق قطع شد. در این شهر نیز مناطق مسکونی گلوله‌باران شدند. از میزان تخریب و آسیب‌های احتمالی اطلاعی در دست نیست. پیش‌بینی می‌شود موج دوم حملات از صبح پنج‌شنبه آغاز شود.

دولت اوکراین روز گذشته دستور تخلیه کودکان از مناطق جنگی را صادر کرد. تخلیه اجباری در ابتدا فقط از باخموت آغاز خواهد شد. کودکان با همراهی والدین یا سرپرستان قانونی خود به خارج از شهر منتقل می‌شوند. به‌گفته پلیس منطقه دونتسک، در حال حاضر حدود چهار هزار غیرنظامی از جمله دست‌کم ۳۸ کودک در باخموت زندگی می‌کنند. وضعیت در این شهر ملتهب است.

روز گذشته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در کی‌یف دیدار کرد.

گوترش پس از این نشست از تمدید توافق بین‌المللی در مورد صادرات غلات اوکراین حمایت کرد. او گفت اوکراین تاکنون ۲۳ میلیون تن غلات صادر کرده و در نتیجه قیمت مواد غذایی در سراسر جهان کاهش یافته و وضعیت جهانی غذا بهبود یافته است. بنابراین، توافق‌نامه صادرات غلات نیاز فوری به تمدید دارد.

گوترش خواستار صلح عادلانه مطابق با منشور سازمان ملل شد. او گفت حاکمیت اوکراین باید در داخل مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی آن احیا شود. تا آن زمان، سازمان ملل به تلاش خود برای کاهش درد و رنج مردم اوکراین و به حداقل رساندن پیامدهای جهانی جنگ ادامه خواهد داد.