نیویورک تایمز و رسانه‌های آلمانی گزارش‌های تازه‌ای درباره انفجار خط لوله گاز نورد استریم در سپتامبر گذشته منتشر کردند.

نیویورک تایمز نوشته است که مقامات امنیتی آمریکا اطلاعات جدیدی به‌دست آورده‌اند که نشان می‌دهند یک گروه طرفدار اوکراین دست به این خرابکاری زده است اما سندی در دست نیست که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین خود در این عملیات نقش داشته است.

براساس این گزارش افرادی که چنین عملیاتی را اجرا کرده‌اند احتمالاً از اتباع اوکراین و یا روسیه و از مخالفان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بوده‌اند.

همزمان رسانه‌های آلمان نیز یافته‌های جدیدی را منتشر کردند که براساس آن‌ها یک گروه شش نفره مواد منفجره را روی خطوط لوله نورد استریم کار گذاشته‌اند. هیچ مدرکی در مورد ملیت این افراد به‌دست نیامده است اما گفته می‌شود که آن‌ها از گذرنامه‌های جعلی استفاده کرده‌اند.

میهایلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهوری اوکراین چهارشنبه ۱۷ اسفند / ۸ مارس در توییتر نوشت که اوکراین هیچ ارتباطی با این حادثه در دریای بالتیک و اطلاعاتی در مورد گروه‌های خرابکار طرفدار اوکراین ندارد.

روسیه نیز گزارش‌های رسانه‌ها را مورد تردید قرار داد. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت این یک کارزار رسانه‌ای هماهنگ برای منحرف کردن افکار عمومی است. پسکوف بار دیگر خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی در این زمینه شد.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفت این گزارش‌ها را با علاقه دنبال می‌کند و اکنون باید منتظر ماند و دید چه گزارشی تأیید می‌شود. او گفت تنها در این صورت است که می‌توان پیامدهای احتمالی را مورد بحث قرار داد. پیستوریوس همچنین خاطرنشان کرد که در این برهه از زمان نمی‌توان این گمانه رد کرد که چنین گزارش‌هایی برای متهم کردن گروه‌های طرفدار اوکراین باشد.

مانوئل آتوگ، سخنگوی کارگروه زیرساخت‌های حیاتی در آلمان، در این‌باره گفته است که احتمال می‌رود دست‌کم عوامل دولتی در این خرابکاری دست داشته باشند زیرا عاملان این حمله به‌خوبی آموزش دیده و مطلع بوده‌اند و تدارکات لازم برای هماهنگی نیز صورت گرفته بود.

در اواسط ماه فوریه، سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی، ایالات متحده را مسئول حمله به خط لوله نورد استریم دانسته بود. هرش در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی برلینر تسایتونگ گفته بود بایدن تصمیم به انجام این عملیات گرفت زیرا نگران بود که آلمان تحریم‌های روسیه را که با هدف مقابله با عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین اعمال شد، بردارد.

با این حال به تحقیقات سیمون هرش انتقادی نگریسته شد، از جمله به این دلیل که او اطلاعات چندانی در مورد منابع خود ارائه نکرد. کاخ سفید نیز این اتهامات را رد کرد. سپس روسیه برای اولین بار خواستار تحقیقات مستقل و اثبات بی‌گناهی خود شد. سفارت روسیه در واشنگتن نیز این خرابکاری را «تروریسم بین‌المللی» توصیف کرد.

انفجار در خط لوله گاز نورد استریم میلیون‌ها دلار به روسیه ضرر زد زیرا در مسیر فروش گاز طبیعی این کشور به اروپا اختلال ایجاد کرد. همزمان قیمت انرژی در اروپای غربی و به‌ویژه آلمان به‌شدت افزایش یافت.