کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در واکنش به سخنان آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان درباره صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، زندانی سیاسی ایرانی ـ آلمانی و اعلام اخراج دو دیپلمات جمهوری اسلامی از این کشور گفت: «جمشید شارمهد یک تروریست است، اما تروریست بودنش، مانع از برخورداری وی از دادگاه عادلانه نشده است.»

غریب‌آبادی افزود حکم اعدام جمشید شارمهد «طبق قوانین و مقررات قضائی ایران و با طی فرایند دادرسی صادر شده» و دادرسی او «کاملاً عادلانه» بوده است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در همین حال افزود حکم اعدام این زندانی سیاسی قابل فرجام‌خواهی است. غریب‌آبادی بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی «تابعیت مضاعف» را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

حکم اعدام جمشید شارمهد روز سه‌شنبه در ایران رسانه‌ای شد. روز گذشته، چهارشنبه ۳ اسفند / ۲۲ فوریه وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که به‌دلیل صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، برلین «دو کارمند سفارت ایران را عنصر نامطلوب اعلام می‌کند» و «به آن‌ها دستور می‌دهد فوراً آلمان را ترک کنند». آنالنا بربوک همچنین گفت کاردار ایران را هم در مورد پرونده شارمهد احضار کرده است. او افزود: «مجازات اعدام نه‌تنها ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز است، بلکه جمشید شارمهد هرگز چیزی نزدیک به یک محاکمه عادلانه هم نداشته است. ما از ایران می‌خواهیم که مجازات اعدام جمشید شارمهد را لغو کند و امکان تجدیدنظر عادلانه بر اساس حاکمیت قانون را برای او فراهم کند.»

دستگاه قضائی جمهوری اسلامی جمشید شارمهد ۶۷ ساله را در ارتباط با بمب‌گذاری مرگبار در حسینیه «سید‌الشهدا»‌ی شیراز در سال ۱۳۸۷ به اعدام محکوم کرده است. شارمهد این اتهام را رد می‌کند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در تابستان ۱۳۹۸ اعلام کردند که شارمهد را در یک «عملیات پیچیده» بازداشت کرده‌اند. بعدتر مشخص شد که او را در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس ربوده‌اند. خانواده جمشید شارمهد می‌گویند که او در دُبی توسط سرویس‌های امنیتی ایران ربوده و به تهران منتقل شده است.

جمشید شارمهد طی مراحل دادرسی از حق برخورداری از وکیل تعیینی محروم ماند و یکی از وکلای تسخیری مورد اعتماد قوه قضائیه وکالت او را به‌عهده داشت. او از زمان بازداشت بیشتر دوران حبس خود را در سلول انفرادی سپری کرده است.

غزاله شارمهد، دخترش، بارها نسبت به وضعیت وخیم جسمی پدرش و در خطر بودن جان او هشدار داده و از مقام‌های آلمانی خواسته بود برای آزادی پدرش تلاش کنند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز تاکنون چند بار تأکید کرده که محاکمه شارمهد مطابق استانداردهای بین‌المللی دادرسی عادلانه نبوده است و خطر اعدام او را تهدید می‌کند.