در این گزارش آمده است این اقدام که ظرف چند هفته اعلام خواهد شد، مورد حمایت تام توگندات، وزیر امنیت و سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا قرار گرفته است.
تحریم سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بهعنوان یک گروه تروریستی به این معناست که عضویت در این گروه، شرکت در نشستهای آن و حمل آرم آن در انظار عمومی جرم محسوب خواهد شد.
سپاه ثارالله استان کرمان یکشنبه ۴ دی در بیانیهای اعلام کرد که هفت نفر از جمله «شهروندان دوتابعیتی مرتبط با بریتانیا» به دلیل مشارکت در اعتراضات سراسری بازداشت شدهاند. این بیانیه افزوده بود که این افراد دوتابعیتی تحت نام «زاگرس» فعالیت میکردند و قصد فرار از ایران را داشتند که توسط سپاه ثارالله کرمان بازداشت شدند.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا چهارشنبه ۷ دی / ۲۸ دسامبر از ایران خواست بازداشت افراد دوتابعیتی را متوقف کند و از این اقدامات بهعنوان «اهرم دیپلماتیک» استفاده نکند.
روزنامه تلگراف در گزارش خود افزوده است که مقامهای بریتانیایی در حال تشکیل پرونده علیه سپاه پاسداران بودهاند و نهادهای امنیتی این کشور در این زمینه به اطلاعات مفیدی دست یافتهاند.
تلگراف نوشته است که این اقدام دولت بریتانیا میتواند به توقف مذاکرات هستهای با ایران منجر شود و یا تلاشها برای دستیابی به احیای برجام را پیچیده کند.
استفان کراب، نماینده پارلمان بریتانیا در اینباره به تلگراف گفت:
«سپاه پاسداران نقش مهمی در پشتیبانی و تسهیل فعالیتهای بیثباتکننده رژیم ایران در خاورمیانه و فراتر از آن ایفا میکند. بسیار روشن است که جامعه بینالمللی باید اقدامی بسیار قویتر و روشنبینانهتر علیه جمهوری اسلامی انجام دهد.»
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز سهشنبه ۶ دی / ۲۷ دسامبر در توییتر گفته بود دولت این کشور «سپاه را در کلیتش تحریم» کرده است. کلورلی تأکید کرده بود که «ما مستبدان ایران را مسئولیتپذیر میکنیم».
وزیر خارجه بریتانیا پیش از آن هم گفته بود که این کشور به سیاستهای تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ادامه میدهد او گفته بود:
«اولویت ما جلوگیری از دستیافتن ایران به سلاح هستهای است، اما بهطور موازی هر وقت ایران دست به رفتارهای غیرقابل قبول بزند به اقدام در رابطه با آن ادامه میدهیم.»
در حالیکه بریتانیا در سیاستهای بینالمللی به ایالات متحده آمریکا خیلی نزدیک است اما هنوز برخلاف ایالات متحده سپاه پاسداران را بهعنوان سازمان تروریستی اعلام نکرده است.
کاملا روشن است که لابی های قدرتمندی در پشت پرده در اروپا و حتی امریکا هست که مانع تصویب تروریسم بودن سپاه پاسداران که نه تنها یک ارگان نظامی بلکه همکاری نزدیکی با مافیاهای قاچاق مواد مخدر و اسلحه دارد به همین دلیل بسیار در ارگانهای تصمیم گیرنده ی دولتهای دنیا پرنفوذ است سیاستمدارهای اروپا تحت فشار این لابی های قدرتمند مافیاها بوده و مانع به نتیجه رسیدن تروریستی بودن سپاه شده اند اما گریزی نیست بزودی سپاه پاسداران در لیست قرارخواهد گرفت چون رسالت تاریخی این جریانهای ارتجاعی و ماموریتشان پایان یافته تلقی می شود
فرهاد - فرهادیان / 03 January 2023