روزنامههای واشنگتن پست و گاردين اسنادی را منتشر کردهاند که بر اساس آن سازمانهای اطلاعاتی و امنيتی آمريکا اطلاعات را از طريق تلفن، اينترنت و شبکههای اجتماعی با هدف مبارزه عليه تروريسم جمعآوری میکنند. سازمان اطلاعات ملی آمریکا اين اقدام را محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اين دو روزنامه اسناد و مدارکی در رابطه با اين برنامه سازمانهای اطلاعاتی و امنيتی آمريکا در ۴۱ صفحه بهدست آوردهاند.
بر طبق اين اسناد دولت آمريکا با همدستی از غولهای اینترنت مانند مایکروسافت، اپل، یاهو، گوگل، فیسبوک، اسکایپ، یوتیوب و پالتاک اين اقدام را انجام میدهد.
اين اقدامات با واکنشهايی در کنگره و جامعه آمريکا روبهرو شد و بحث بر سر دخالت در حريم خصوصی شهروندان در اين کشور گسترده شده است.
سازمان امنيت ملی آمريکا که به همه ارتباطات دسترسی دارد و از فردای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ زير نظر دولت باراک اوباما، رئيسجمهور آمريکا فعاليت میکند در اينباره کاملا محتاط برخورد کرده است.
سازمان امنيت ملی آمريکا از سال ۲۰۰۷ برنامه پنهانیای با اسم رمز پريزم به اجرا گذاشت که بر اساس آن اين نهاد امنيتی به سرور شرکتهای اينترنتی وصل میشود.
شرکتهای بزرگ اينترنتی نيز در مورد اين خبر واکنش نشان دادند. گوگل اعلام کرد: “ما به امنيت دادههای کاربران خود توجه بسياری داريم.”
يک سخنگوی اپل نيز گفت: “ما هرگز چيزی از پريزم نشنيدهايم… ما اجازه دسترسی مستقيم به سرورهای خود را به هيچ نهاد دولتی نمیدهيم.”
در همين حال جیمز کلاپر، رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا اين اقدام دو روزنامه آمريکايی و بريتانيايی را محکوم کرد و در بيانيهای گفت اين گزارشها در موارد بسياری نادرست است و به توانايی سازمانهای امنيتی آسيبهای جبرانناپذيری میزند.