ساکنان شهر کییف، پایتخت اوکراین در نخستین ساعات بامداد جمعه ۹ دی / ۳۰ دسامبر با صدای آژیر خطر برخاستند و به پناهگاهها رفتند. آژیر خطر در پی حمله پهپادی روسیه به صدا در آمد.
این حمله یک روز پس از حملات گسترده موشکی و پهپادی روز پنجشنبه روسیه به کییف و سراسر اوکراین صورت گرفت.
اولکسی کولبا، فرماندار منطقه کییف ساعت ۲ بامداد جمعه در کانال تلگرامی خود از حمله پهپادی روسیه خبر داد.
یک شاهد عینی به خبرگزاری رویترز گفت در ۲۰ کیلومتری جنوب کییف صدای چندین انفجار و نیز آتش خمپارههای ضدهوایی شنیده شد.
ارتش اوکراین اعلام کرد ۱۶ پهپاد «شاهد» ساخت ایران به پرواز در آمده بودند، که همگی نابود شدهاند.
ویتالی کلیچکو، شهردار کییف گفت ۷ پهپاد که شهر و یک ساختمان دولتی را هدف قرار داده بودند نیز تا حدودی نابود شدند.
اوکراین میگوید ایران برای حملات علیه اوکراین پهپاد در اختیار مسکو قرار میدهد، تهران با تکذیب این موضوع میگوید آخرین سری پهپادها پیش از شروع جنگ به روسیه فرستاده شده بود.
رئیس ستاد نیروهای مسلح اوکراین صبح جمعه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته در مجموع ۸۵ حمله موشکی، ۳۵ حمله هوایی و ۶۳ حمله دیگر به این کشور صورت گرفته است.
روز پیش از این حمله و بامداد پنجشنبه ۸ دی / ۲۹ دسامبر روسیه بیش از ۱۰۰ موشک به سمت اوکراین شلیک کرد و کییف پایتخت این کشور را هدف قرار داد.
نیروی هوایی اوکراین گفت این حملات از جمله با موشکهای کروز مستقر در دریا و هوا انجام شد و پیش از آن نیز، شبانه با پهپادهای انتحاری حملاتی صورت گرفت.
این حملات شدید و برقآسا پس از رد طرح صلح اوکراین توسط کرملین و اصرار بر اینکه کییف باید الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه را بپذیرد، رخ داد.
روز پنجشنبه در جریان حمله گسترده روسیه مقامهای اوکراینی از حملات به جنوب و غرب این کشور نیز خبر دادند. انفجارهایی از مناطق پولتاوا، اودسا، خارکف (خارکیف)، میکولایف و لویو گزارش شد.
این حملات همچنین در حالی صورت میگیرد که هنوز چشماندازی برای گفتوگو بهمنظور پایان دادن به جنگ دیده نمیشود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین پیش از این، طرح صلح ۱۰ مادهای ارائه داد که بر اساس آن روسیه باید به تمامیت ارضی اوکراین احترام بگذارد و تمام نیروهایش را از اوکراین خارج کند.
مسکو روز چهارشنبه این طرح را رد کرد و بار دیگر تکرار کرد که کییف باید الحاق چهار منطقه لوهانسک و دونتسک در شرق، و خرسون و زاپوریژیا در جنوب به روسیه را بپذیرد. مسکو همچنین میگوید کییف باید الحاق کریمه، شبهجزیره دریای سیاه که در سال ۲۰۱۴ ضمیمه روسیه شد را بپذیرد.