وبسایت خبری ایران وایر خبر داد که «سعید مدنی» نویسنده، پژوهشگر مسائل اجتماعی ایران و فعال سیاسی ملی- مذهبی در دادگاه بدوی به ۹ سال زندان محکوم شده است.
بر اساس گزارش ایران وایر، شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مظلوم این حکم را یک ماه نیم پس از برگزاری جلسه دادگاه بدوی صادر کرده است.
دادسرای عمومی و انقلاب شعبه مقدس، به ریاست «محمد نصیرپور»، کیفرخواستی با اتهامات «تشکیل و اداره گروههای معاند نظام»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» برای وی صادر کرده بود.
بر اساس اطلاعات گزارش ایران وایر، جلسه دادگاه این محقق و جامعهشناس در روز ۱۵ آبانماه در دو جلسه صبح و بعدازظهر برگزار شده است.
در رای صادره قاضی مظلوم، سعید مدنی، در دو اتهام «تشکیل و اداره گروههای معاند نظام» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» محکوم شناخته شده و برای اتهام اول به ۸ سال زندان و اتهام دوم یک سال زندان و جمعا به ۹ سال زندان محکوم شده است.
سعید مدنی، پژوهشگر علوم اجتماعی، جامعهشناس و نویسنده دوشنبه ۲۶ اردیبهشت سال جاری با یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شد.
خبرگزاری مهر، نزدیک به سپاه پاسداران در خبری کوتاه علت بازداشت این جامعهشناس را «ملاقات با عناصر مشکوک بیگانه و انتقال منویات و خطوط عملیاتی آنها به برخی عناصر سابقهدار داخل کشور ارتباط مشکوک خارجی و اقدامات ضدامنیتی» عنوان کرد.
بازداشت سعید مدنی در راستای موج بازداشت و دستگیری فعالان صنفی، کارگری، فعالان مدنی و سیاسی صورت گرفته بود.
پیشتر در تاریخ ۷ دیماه ۱۴۰۰ زمانی که این جامعهشناس و نویسنده قصد خروج از کشور به منظور یک فرصت مطالعاتی در دانشگاه ییل آمریکا را داشت، گذرنامه او در فرودگاه امام خمینی ضبط و از خروج او ممانعت شد. سعید مدنی دو روز قبل از این واقعه به مدت چهار ساعت در یکی از خانههای امن وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته بود و به او گفته بودند مانعی برای خروج از کشور ندارد.
سعید مدنی همچنین در ایران ممنوع القلم شده بود و بهمنماه سال گذشته در نامهای به محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ممنوعالقلمی خود و عدم صدور مجوز برای کتابهایش اعتراض کرد. از اینرو آخرین کتاب سعید مدنی به نام «علیه اعدام» در خارج از کشور و توسط انتشارات باران در سوئد منتشر شد.
سعید مدنی پیشتر سابقه زندان دارد و تاکنون پژوهشهایی در زمینه مسائل اجتماعی ایران از جمله فقر و نابرابری، اعتیاد، کودک آزاری، خشونت علیه زنان، تن فروشی، رفاه اجتماعی، اعدام و غیره منتشر کرده است. او در سالهای ۱۳۷۳، ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ سابقه بازداشت و محکومیت دارد.