ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گفت در بحبوحه حملات مکرر روسیه به زیرساخت‌های برق و شبکه آب با هدف تقویت «مقاومت و قابلیت‌های دفاعی» اوکراین به واشنگتن سفر می‌کند.

به گزارش رویترز یک مقام ارشد آمریکایی گفت، بایدن در جریان این سفر بسته کمک نظامی به اوکراین به ارزش نزدیک به ۲ میلیارد دلار را اعلام خواهد کرد. این بسته شامل سامانه دفاع هوایی پاتریوت است که می‌تواند حملات موشکی و پهپادی روسیه را محدود و یا چه بسا خنثی کند.

 بر اساس گزارش رویترز زلنسکی با بایدن و مقامات ارشد امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید گفت‌وگو خواهد کرد، در یک نشست خبری مشترک با بایدن شرکت می‌کند و سپس برای سخنرانی در جلسه مشترک سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به کاپیتول هیل خواهد رفت.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت:

«این دیدار بر تعهد استوار ایالات متحده برای حمایت از اوکراین تا زمانی که تهاجم نظامی روسیه ادامه دارد، از جمله از طریق ارائه کمک‌های اقتصادی، کمک‌های بشردوستانه و نظامی تاکید می‌کند.»

احتمال اندک از سرگیری مذاکرات صلح

در ۱۰ ماهی که از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین می‌گذرد بایدن و زلنسکی بارها با یکدیگر گفت‌وگو کردند اما این نخستین بار است که رئیس جمهوری آمریکا با همتای اوکراینی خود ملاقات می‌کند. کشورهای غربی و در رأس آن‌ها ایالات متحده آمریکا در این جنگ بدون درگیر شدن مستقیم با روسیه از اوکراین حمایت می‌کنند. بایدن در پی انزوای بین‌المللی روسیه است.  

پیش از این در سفر امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه به آمریکا احتمال از سرگیری گفت‌وگوهای صلح با روسیه مطرح شده بود. یک مقام آمریکایی که نام او افشا نشده در مصاحبه با رویترز خاطرنشان کرد که بایدن در گفت‌وگو با زلنسکی قصد ندارد رئیس جمهوری اوکراین را به رفتن پای میز مذاکره ترغیب کند.  

دولت بایدن تاکنون حدود ۲۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است. مهمات توپخانه، مهمات برای سامانه پدافند هوایی NASAMS و برای سامانه دفاع موشکی توپخانه با تحرک بالا HIMARS از بسته‌های حمایتی آمریکا به اوکراین‌اند.

زلنسکی بارها از غرب حمایت تسلیحات بیشتری را طلب کرده است.

قلعه باخموت

دفتر رئیس جمهوری اوکراین گفت که زلنسکی سه‌شنبه، یک سفر غیرمنتظره به شهر باخموت در خط مقدم انجام داد. روسیه قصد دارد این شهر را تصرف کند.  

زلنسکی در سخنرانی ویدئویی شبانه خود، از این شهر به عنوان «قلعه باخموت» در دونتسک یاد کرد. دونتسک یکی از چهار منطقه‌ای‌ست که روسیه در همه‌پرسی الحاق به طور غیرقانونی ضمیمه خاک خود کرده است. رویترز با استناد به یک ویدیو درباره این سفر می‌نویسد سربازان اوکراینی پرچم کشورشان را امضا کردند. زلنسکی در این ویدئو گفت:

«ما این پرچم را از طرف بچه‌ها به کنگره و رئیس‌جمهوری آمریکا خواهیم داد. ما سپاسگزار حمایت‌ها هستیم. اما این کافی نیست.»

سنای آمریکا لایحه‌ای را برای تامین مالی دولت ارائه کرده است که شامل ۴۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار کمک اضطراری به اوکراین و متحدان ناتو است. از این پول برای آموزش نظامی، تجهیزات، لجستیک و پشتیبانی اطلاعاتی و همچنین برای تکمیل سلاح‌های ارسالی به اوکراین استفاده خواهد شد.

بانک جهانی روز سه‌شنبه اعلام کرد که یک بسته مالی اضافی برای اوکراین به مبلغ ۶۱۰ میلیون دلار برای رسیدگی به نیازهای فوری تصویب کرده است.